
מנה עיקרית ומרשימה דורשת מעט הכנה מתאימה לארוחת ליל הסדר
חומרים
3 חצילים צרים וארוכים - לחצות ולהוציא את תוכן החציל - כדי לקבל 6 סלסילות
6 שוקי עוף
1 בצל גדול - קצוץ
רבע כפית בהרת של קובה
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית מלח - גס
חומרים למלית - מסביב לשוק
1 עגבניה - קצוצה
2 בצלים ירוקים - קצוצים
5 שיני שום - קצוצות
רבע כוס נענע - קצוצה
רבע כוס כוזברה - קצוצה
חצי לימון - קצוץ קטן עם הקליפה
רבע כפית צ'ילי גרוס
רבע כפית פלפל שחור - גרוס
רבע כפית בהרת - (תבלין של קובה)
רבע כפית מלח גס
אופן הכנת המלית
לערבב את כל החומרים עם התבלינים
אופן הכנה
בסיר רחב לצקת 3 כפות שמן לחמם מעט ולהוסיף את הבצל עם בהרת, פלפל שחור, לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף, לטגן ולהפוך מידי פעם עד שהשוקים יזהיבו.
לשים כל שוק עוף בתוך סלסילת החציל, לקחת מתערובת המלית ולדחוס מסביב - ולפזר על כל סלסילות החצילים חצי כפית מלח גס.
לסדר בסיר, לצקת חצי כוס מים (באופן שווה) לשים על להבה נמוכה ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר (במידה ולא ניתן בשל גובהם של השוקיים להעזר ברדיד כסף)
ולהכניס לתחתית התנור בטמפרטורה 125 מעלות, בבישול איטי כ- 4 שעות.
יש צורך מידי פעם לבדוק שהמים לא התייבשו וההפך במידה ויש יותר מידי נוזלים צריך להוציאם
לקראת הוצאת האוסובוקו מהתנור להוציא את הכיסוי - כדי לתת להם צבע זהוב.
.