לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

3/2015

קונפיטורת תות שדה עם נגיעות פרי הדר





קונפיטורת עונתית - תות שדה בשילוב הדרים


חומרים


1 ק"ג תות שדה - ללא הכתר

1 תפוז - קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 לימון - קלוף וחתוך לקוביות קטנות

גרידת תפוז - מתפוז 1

גרידת לימון - מלימון אחד

1 ק"ג סוכר


אופן הכנה


בסיר גדול להכניס את התותים, התפוז, הסוכר לערבב ולשים על להבה קטנה

ברגע שהסוכר נמס להוסיף את הלימון ולהמשיך לבשל תוך כדי שמירה וערבוב מתמיד

אחרי חצי שעת בישול להוסיף את גרידות התפוז והלימון.

הקונפיטורה צריכה לבעבע ולהוציא קצף לבן - כך שזמן בישול כ - שעתיים

בודקים בצלוחית שהוכנסה למקרר, יוצקים מעט מהקונפיטורה הופכים והקונפיטורה צריכה להיקרש.

טיפ - מומלץ במידה ולא בטוחים בסמיכות של הקונפיטורה, לכבות את הלהבה, לקרר, ואפשר לשוב ולבשל אותה, גםליום המחרת.



נכתב על ידי , 31/3/2015 20:52   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת רועים - כשרה לפסח




פשטידת רועים - עם בשר חצילים אפונה ותפוחי אדמה - מתאימה לחג הפסח


חומרים למלית


חצי ק"ג בשר בקר - טחון

1 בצל גדול - קצוץ

1 חציל גדול חתוך לקוביות עם הקליפה - לטגן או לאפות לצבע זהוב

חצי כוס אפונה - לבשל 10 דקות ולקרר במי קרח

4 שיני שום - קצוצות
1 כוס עלי נענע - קצוצים
1 כפית בהרת לקובה - תערובת תבלינים - קונים בחנויות תבלינים

1 כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

1 כפית צ'ילי - גרוס

1 כפית מלח - גס


חומרים לתחתית ולכיסוי


5 תפוח אדמה קלופים - ומבושלים

2 בצים

חצי כפית מלח


לקישוט


חצי כוס אפונה - מבושלת 10 דקות ומקררים במי קרח


אופן הכנה


שלב א'

לטגן בצל לצבע זהוב ולהוסיף את הבשר ולצמצם עד שלא ישארו נוזלים

להוסיף שום, לתבל ולטגן עוד 2 דקות

להוסיף קוביות חצילים מטוגנות, אפונה, נענע ולערבב

להוריד מהאש


שלב ב'

למעוך את תפוחי האדמה לפירה

להוסיף בצים ומלח ולערבב


שלב ג'

לרפד בנייר אפיה בתחתית תבנית קפיצית עגולה מס' 26

חצי מכמות תערובת הפירה לשטח למטה (כמו בצק)

לצקת את תערובת הבשר ולשטח באופן שווה

לכסות עם יתרת תערובת הפירה מעל בצורה שווה ויפה

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ- 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה

לקשט באפונה

להגיש חם



נכתב על ידי , 25/3/2015 20:59   בקטגוריות פשטידות, מתכוני חגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת אגוזי פקאן - לפסח





עוגה עשירה בפקאן בוטנים וקוקוס לכבוד חג הפסח


חומרים לעוגה


6 בצים - להפריד

חצי כוס שמן קנולה (אפשר גם מחמאה אחת)

1 ושלושת רבעי כוסות סוכר

1 ורבע כוסות קוקוס

שלושת רבעי כוס אגוזי פקאן גרוס

שלושת רבעי כוס בוטנים טחונים דק

כוס ורבע קמח מצה

1 שקית אבקת אפיה

גרידת תפוז - מתפוז אחד


חומרים לציפוי


100 גרם אבקת סוכר

2 - 3 כפות מיץ תפוזים (רצוי טבעי)

נגיעה של מי זהר (מי ורדים)


לקישוט


100גרם חצאי פקאן


אופן הכנת הציפוי


בסיר קטן לשים את אבקת הסוכר מיץ התפוזים ונגיעה של מי זהר

(לנעוץ קיסם בצנצנת מי הזהר ולטבול אותה בתערובת הסוכר)

להביא לרתיחה קלה ולמרקם חלק

אופן הכנה


להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף סוכר


בנפרד ובהדרגה להקציף חלמונים, שמן, גרידת תפוז ויתרת הסוכר


בהדרגה להוסיף לתערובת החלמונים את התערובת היבשה (קוקוס, בוטנים, אגוזים קמח מצה ואבקת אפיה)

התערובת צריכה להיות חלקה

לקפל תערובת חלבונים לתערובת חלמונים במרית בתנועות קיפול עדינות וזהירות

לרפד ולשמן בתחתית תבנית עגולה קפיצית מס' בנייר אפיה 26

לצקת את התערובת ולאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 35 דקות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל 150 מעלות לעוד 30 מעלות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 10 דקות

מקררים כשעה והופכים לצלחת הגשה ומוציאים את נייר האפיה מקשטים על הצד ההפוך (זה יותר חלק )באגוזי פקאן ויוצקים את ציפוי הסוכר בעודו חם



נכתב על ידי , 21/3/2015 20:35   בקטגוריות עוגות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)