
עוגה עשירה בפקאן בוטנים וקוקוס לכבוד חג הפסח
חומרים לעוגה
6 בצים - להפריד
חצי כוס שמן קנולה (אפשר גם מחמאה אחת)
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
1 ורבע כוסות קוקוס
שלושת רבעי כוס אגוזי פקאן גרוס
שלושת רבעי כוס בוטנים טחונים דק
כוס ורבע קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז - מתפוז אחד
חומרים לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
2 - 3 כפות מיץ תפוזים (רצוי טבעי)
נגיעה של מי זהר (מי ורדים)
לקישוט
100גרם חצאי פקאן
אופן הכנת הציפוי
בסיר קטן לשים את אבקת הסוכר מיץ התפוזים ונגיעה של מי זהר
(לנעוץ קיסם בצנצנת מי הזהר ולטבול אותה בתערובת הסוכר)
להביא לרתיחה קלה ולמרקם חלק
אופן הכנה
להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף סוכר
בנפרד ובהדרגה להקציף חלמונים, שמן, גרידת תפוז ויתרת הסוכר
בהדרגה להוסיף לתערובת החלמונים את התערובת היבשה (קוקוס, בוטנים, אגוזים קמח מצה ואבקת אפיה)
התערובת צריכה להיות חלקה
לקפל תערובת חלבונים לתערובת חלמונים במרית בתנועות קיפול עדינות וזהירות
לרפד ולשמן בתחתית תבנית עגולה קפיצית מס' בנייר אפיה 26
לצקת את התערובת ולאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 35 דקות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל 150 מעלות לעוד 30 מעלות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 10 דקות
מקררים כשעה והופכים לצלחת הגשה ומוציאים את נייר האפיה מקשטים על הצד ההפוך (זה יותר חלק )באגוזי פקאן ויוצקים את ציפוי הסוכר בעודו חם