
לאחר ניסוי ותעיה - יצא מתכון נפלא טעים וחגיגי בעיקר לאוהבי דגים
חומרים
אורז לבן מוכן מ- 2 כוסות - מתכון בקטגורית אורז - אורז לבן
פילה משני דגי מושט (אפשר לברק, מוסר וכו')
2 גמבות אדומות - פרוסות לטבעות
2 גמבות כתומות - פרוסות לטבעות
5 תפוחי אדמה גודל בינוני - קלופים ופרוסים עבה
2 בצלים גדולים - פרוסים לטבעות
2 פרוסות לימון כבוש לחתוך לקוביות - (ביתי או לקנות במרכולים)
4 שיני שום - קצוצות
שמן קנולה לטיגון - בהתאם לצורך
1 וחצי כפיות קארי
חצי כפית צ'ילי גרוס - למי שאוהב חריף
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית מלח - גס
רבע כוס מים
אופן הכנת - הדגים
לערבב 3 כפות קמח מצה או פרורי לחם עם רבע כפית קארי, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית מלח
לייבש את דג הפילה, לתבל בתערובת הפרורים ולטגן במחבת עם מעט שמן חם משני הצדדים
אופן הכנת - הבצל
לחמם 1 כף שמן במחבת ולהכניס את הבצל, לתבל ברבע כפית קארי, קורט מלח, קורט צ'ילי - הבצל צריך לקבל צבע זהוב ולהוריד מהאש.
לרפד בנייר אפיה תבנית אפיה עגולה וקפיצית מס' 28 (אפשר כל תבנית אחרת בגודל בינוני)
לסדר את הגמבות בצורה צבעונית ויפה, מעל לסדר את פרוסות תפו"א , מעל את השום ולתבל בכפית קארי,
רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית צ'ילי וחצי כפית מלח.
מעל לשים את הלימון הכבוש והבצל שטוגן ומעל את הדגים המטוגנים
ובסוף את האורז.
לצקת רבע כוס מים ולכסות את התבנית בנייר אפיה ולהכניס לתחתית התנור לאפיה איטית בטמפרטורה 125 מעלות למשך 5 - 6 שעות,
מידי פעם לבדוק בעזרת כף ארוכה באם המקלובה קיבלה צבע זהוב - סימן שהיא מוכנה.