לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

5/2014

פיצה אקספרס על מצע טורטיה





פיצה מהירת הכנה 10 דקות אפיה פתרון לאורחי פתע

חומרים

4 עלי טורטיה - מוכנות ניתן לרכוש במרכולים
4 פרוסות גבינה צהובה - חתוכה לרצועות דקות
חצי חבילת גבינה צפתית - פרוסה
6עגבניות שרי - פרוסות
2 בצלים ירוקים - קצוצים
4 שיני שום - קצוצות
6 עלי בזיליקום טרי - קצוצים
חצי כפית צ'ילי גרוס
2 כפיות אורגנו
2 כפיות בזיליקום
רבע כפית מלח - גרוס
2 כפות שמן זית

אופן הכנה


על נייר אפיה לסדר את הטורטיות
לפזר גבינה צהובה, מעל בצל ירוק מעל עגבניות, שום
לסדר את פרוסות גבינה צפתית
לתבל: צ'ילי, בזיליקום, אורגנו ומלח
להזליף שמן זית
להכניס לתנור שחומם מראש, בטמפרטורה 175 מעלות למשך 10 דקות או עד שהפיצה מזהיבה
להגיש חם.


נכתב על ידי , 27/5/2014 20:06   בקטגוריות מאפים, מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, פיצות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת גבינה מלא הטנא דובדבנים - לשבועות





עוגת גבינה חגיגית ומושקעת עטורה בכתר ירוק ובדובדבנים




חומרים לעוגה - מס' 1

2 גבינות סימפוניה 5 אחוז (200 גרם כל אחת)
1 גבינה לבנה 5 אחוז (250 גרם)
1 מיכל גיל
4 כפות קורנפלור
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
5 חלמונים
1 כוס סוכר
גרידת תפוז - מתפוז אחד

גרידת לימון - מלימון אחד

 

חומרים לעוגה - מס' 2

5 חלבונים
3 כפות סוכר

אופן הכנה

לערבב את כל החומרים; (מס' 1) במטרפה ידנית עד לקבלת מרקם חלק.

במקסר להקציף את חומרים מס' 2 - החלבונים עם הסוכר לקצף קשה

לקפל את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בצורה קיפולית ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף.

לרפד תבנית עגולה קפיצית מס' 26 בנייר אפיה (רק בתחתית)

לצקת את התערובת ולהכניס לתנור שחומם מראש בטמפרטורה 180 מעלות למשך שעה ורבע עד שעה וחצי

להשאיר את העוגה למשך 40 דקות נוספות בתנור מכובה, להוציא, לקרר - וכשהעוגה קרה להכניס למקרר

חומרים לציפוי

1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס חלב
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנת הציפוי

להקציף את החומרים לקצף קשה ולמרוח על העוגה שהתקררה ולהכניס שוב למקרר.

חומרים לכתר/קישוט הירוק - (לא חובה רק אם רוצים)

250 גרם סוכר גבישי (קונים ב- לגעת באוכל)
רבע כוס מים
130 גלוקוז נוזלי (קונים ב- לגעת באוכל)
2 - 3 טיפות צבע מאכל טבעי
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת הכתר/קישוט

חשוב להכין שבלונה על נייר אפייה ולשרטט את גובה הקישוט (בעוגה שלי 5 ס"מ גובה) והיקיף.
במידה ולא מספיק ההיקף אפשר לחבר 2 חלקים של נייר אפיה.

בסיר לערבב את הסוכר הגבישי, המים, והגלוקוז
לשים על להבה נמוכה ולערבב כל הזמן, עד שהתערובת מסמיכה ובודקים בעזרת כפית לוקחים מעט מהתערובת והופכים את הכפית הנוזל, אמור להיקרש ולא לזלוג, זה לוקח בערך כ- 15 דקות .
מורידים מהאש ומוסיפים 2 - 3 טיפות צבע מאכל וכפית תמצית וניל.
לצקת מהר לכלי עם פיה ולצייר על נייר האפיה ובמסגרת השבלונה - רצוי שלא יהיה דק מידי וגם לא עבה מידי.
לקרר כ- דקה ולהוציא בזהירות ולהקיף את העוגה.
למלא בחצי ק"ג דובדבנים ולהכניס למקרר.


נכתב על ידי , 15/5/2014 12:58   בקטגוריות מתכוני חגים, עוגות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ספגטי בולונז פטריות זיתים בשר ובזיליקום טרי





ספגטי בולונז עם פטריות בשר זיתים שמן זית ובזיליקום - בניחוח איטלקי


חומרים

חצי ק"ג בשר בקר
1 בצל גדול - קצוץ
5 שני שום - קצוץ
3 עגבניות - חתוכות (כמו בסלט)
2 כפות רסק עגבניות
2 סלסילות פטריות שמפניון - לשטוף טוב ולפרוס
חצי כוס זיתים מגולענים - קצוצים
1 כוס בזיליקום טרי - קצוץ
1 וחצי כפיות מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כף גדושה בזיליקום - יבש
חצי כפית צ'ילי- גרוס (למי שאוהב חריף)
2 כפיות אבקת מרק עוף - לא חובה
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים



1 חבילת פסטה מס' 8 500 גרם


אופן הכנה

בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ולבשל את הפסטה כ- 10 דקות , לסנן את המים לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
בסיר גדול לצקת שמן זית לחמם מעט ולהוסיף את הבצל מעט מכמות הבזיליקום היבש, מעט מהשום הקצוץ ולערבב עד לקבלת צבע זהוב.
להוסיף את הבשר ולהמשיך ולערבב עד לייבוש הנוזלים
להוסיף את הפטריות, העגבניות, רסק העגבניות ,השום ,הזיתים ,יתרת הבזיליקום והשום ולערבב
לתבל במלח, פלפל שחור, צ'ילי, אבקת המרק ולערבב. להוסיף את המים ולבשל על להבה נמוכה כ- חצי שעה.


נכתב על ידי , 7/5/2014 16:15   בקטגוריות מנות עיקריות, פסטות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)