
ספגטי בולונז עם פטריות בשר זיתים שמן זית ובזיליקום - בניחוח איטלקי
חומרים
חצי ק"ג בשר בקר
1 בצל גדול - קצוץ
5 שני שום - קצוץ
3 עגבניות - חתוכות (כמו בסלט)
2 כפות רסק עגבניות
2 סלסילות פטריות שמפניון - לשטוף טוב ולפרוס
חצי כוס זיתים מגולענים - קצוצים
1 כוס בזיליקום טרי - קצוץ
1 וחצי כפיות מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כף גדושה בזיליקום - יבש
חצי כפית צ'ילי- גרוס (למי שאוהב חריף)
2 כפיות אבקת מרק עוף - לא חובה
4 כפות שמן זית
חצי כוס מים
1 חבילת פסטה מס' 8 500 גרם
אופן הכנה
בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ולבשל את הפסטה כ- 10 דקות , לסנן את המים לשטוף במים קרים ולסנן שוב.
בסיר גדול לצקת שמן זית לחמם מעט ולהוסיף את הבצל מעט מכמות הבזיליקום היבש, מעט מהשום הקצוץ ולערבב עד לקבלת צבע זהוב.
להוסיף את הבשר ולהמשיך ולערבב עד לייבוש הנוזלים
להוסיף את הפטריות, העגבניות, רסק העגבניות ,השום ,הזיתים ,יתרת הבזיליקום והשום ולערבב
לתבל במלח, פלפל שחור, צ'ילי, אבקת המרק ולערבב. להוסיף את המים ולבשל על להבה נמוכה כ- חצי שעה.