לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2015    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

5/2015

חטיפי גבינה פיקנטיים לשבועות





חומרים לתערובת


1 גבינת סקי - 250 גרם

1 ביצה

50 גרם גבינה מרוסקת

5 כפות פרורי מצה או פרורי לחם

קורט מלח

קורט פלפל שחור

1 שן שום - כתושה



חומרים לציפוי


שומשום + פרורי מצה או פרורי לחם - מעורבבים


פטרוזיליה יבשה


אופן הכנה


לערבב את כל חומרי התערובת לעיסה חלקה

להכניס למקרר למשך חצי שעה להתייצבות

לקחת כמות ולגלגל כדורים בגודל כדור פינג פונג

להכניס למקפיא לרבע שעה

לגלגל בתערובת שומשום ופרורי מצה

ואח"כ לגלגל בפטרוזיליה יבשה

לטגן בשמן חם ועמוק

להגיש חם או בטמפרטורת החדר

נכתב על ידי , 21/5/2015 20:48   בקטגוריות מתכוני חגים, מתאבנים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות טונה אורז תפו"א - בתבול נענע וקארי





קציצות טונה פיקנטיות - אפשר להגיש גם בשבועות


35 - 40 קציצות


חומרים


1 כוס אורז לבן - מבושל

2 קופסאות טונה - ללא השמן

2 תפוחי אדמה - קלופים, מבושלים - לגרד בפומפיה

2 בצלים ירוקים - קצוצים קטן

1 כוס נענע - קצוצה

3 שיני שום - כתושות

2 בצים

חצי כפית קארי

חצי כפית צ'ילי - גרוס

חצי כפית מלח - גס

חצי כפית פלפל שחור - גרוס

מיץ לימון - מלימון אחד


אופן הכנה


לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה

במחבת, לחמם שמן

בעזרת כף לקחת מהתערובת וביד לעשות מעין כדור, אח"כ לרדד

לטגן משני הצדדים

להגיש חם או קר

נכתב על ידי , 20/5/2015 20:17   בקטגוריות קציצות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מתבל גבינה לשבועות






מתבל גבינה לשבועות בעיטור פלחי מלפפון וזר עירית

חומרים לתערובת המתבל

1 גבינת סקי 5%
1 גבינת מסקרפונה 40%

צרור קטן וקצוץ - של עירית
צרור קטן וקצוץ של שמיר
רבע שן שום - תושה
10 זיתים מגולענים - פרוסים לטבעות
קורט מלח
7 גרם ג'לטין - מומס עם 2 כפות מי ברז, ממתינים 1 דקה ומכניסים למקרו 30 שניות

חומרים לעיטור

1 - 2 מלפפונים - פרוסים דק
רבע חבילת עירית

אופן הכנה

לערבב את גבינות, שמיר, עירית, זיתים, שום ומלח למרקם חלק
להוסיף את הג'לטין המומס ולערבב לתערובת חלקה ואחידה
לרפד קערית בניילון נצמד

לסדר פרוסות מלפפון, לצקת את התערובת, לדחוס

לכסות בניילון נצמד ולהכניס ללילה למקרר להתייצבות
להפוך על צלחת הגשה, להוריד את הניילון ולקשט בזר עירית



נכתב על ידי , 13/5/2015 20:30   בקטגוריות מנות חלביות, מתאבנים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)