לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   




הוסף מסר

7/2013

מיני מקלובה אישית - אורז בשר כרוב בעיטור חמוציות




 

מיני מקלובה אישית - קלה להכנה חגיגית ומאד טעימה

 

 

יש צורך בכלים כמו לעשיית סופלה - הכמות כ- 8 מנות

 

 

חומרים

200 גרם חמוציות מזן מתוק

 

1כרוב לבן - קצוץ גס

2 כוסות אורז - לשטוף ולהשרות חצי שעה ולסנן

חצי ק"ג בשר טחון

1 כוס טבעות זיתים

5 שיני שום - קצוץ

2 כפות רסק עגבניות

רבע כוס שמן

רבע כוס נענע קצוצה

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפיות סוכר

קמצוץ מלח לימון (על קצה הסכין ממש מעט)

2 כפיות מלח גס

1 כפית צ'ילי גרוס

1 כפית אבקת מרק עוף

מים -לכל מנה דרוש כ-שלושת רבעי כוס מים עד כוס אחת

 

אופן הכנה

 

בקערה לשים את האורז, הבשר, זיתים, שום, רסק, שמן, נענע, פטרוזיליה, אבקת מרק והתבלינים ולערבב

לרפד בנייר אפיה את הכלי חסין האש

לפזר כמות נדיבה של חמוציות, מעל לפזר כרוב קצוץ ומעל את תערובת האורז

להכניס לתוך תבנית אפיה לצקת כ- שלושת רבעי מים לכסות כל תבנית אישית ברדיד אלומניום

ולהכניס לתנור בשלב הכי נמוך של התנור למשך ב- 4 שעות בבישול איטי בטמפרטורה של 125 מעלות

מידי פעם לבדוק, במידה ויבש אפשר להוסיף עוד מעט מים המנה צריכה להיות עסיסית אך לא רטובה מידי

להפוך על צלחת ולהגיש חם

 



נכתב על ידי , 28/7/2013 19:24   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



רולדת שמרים דו טעמית - שוקולד ופיסטוקים



    


 

רולדה דו טעמים - עם שוקולד נוטלה ופיסטוקים

ללא צורך בהתפחה

 

כמות 3 רולדות

 

חומרים לבצק

 

1 חבילת קמח תופח

כ- 2 כוסות קמח לבן

1 חבילת מרגרינה - מומסת מעט

1 מיכל אשל

1 ביצה

30 גרם שמרים - טריים

2 כפיות סוכר

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים פושרים

 

;חומרים למלית - הפיסטוק

 

1 צנצנת שוקולד נוטלה

1 וחצי כוסות פיסטוקים קצוצים וקלויים

חצי כוס סוכר

1 כפית הל טחון

חצי כפית קינמון

4 - 5 כפות מים מהברז

 

חומרים למלית שוקולד

 

1 צנצנת שוקולד נוטלה

 

אופן הכנת הבצק

 

בקערה להמיס את השמרים עם 2 כפיות הסוכר וחצי כוס המים - לכסות ולתת לזה לתסוס חצי שעה

במערבל בחלק המקציף - להוסיף לשמרים סוכר בהדרגה, אשל, ביצה ומרגרינה עד לקבלת עיסה חלקה

להחליף את המקציף עם החלק של לישת הבצק - להוסיף את הקמח בהדרגה - במידה וחסר מים אפשר להוסיף מעט ובזהירות

הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.

 

אופן הכנת מילית הפיסטוק

 

לערבב את הפיסטוק, הסוכר, הקינמון והמים - צריך לקבלת עיסה נוחה למריחה

 

אופן הכנת הרולדה

 

לפרוס עלה, לסמן בעזרת סכין בעדינות (כדי שלא יחתך) את אמצע עלה הבצק

חצי למרוח ממרח נוטלה וחצי למרוח בתערובת הפיסטוקים

לגלגל משני הצדדים כך שיצא מעין שבלול כפול

להניח בתבנית כאשר הצד המגולגל כלפי מטה - לצפות בביצה טרופה ולפזר סוכר

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

זמן אפיה 25 - 30 דקות

נכתב על ידי , 23/7/2013 14:19   בקטגוריות מאפים, עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט קישואים בצל וביצים קשות



 

עוד מתכון קישואים לימי הקיץ החמים - קל מהיר ומרענן

 

ל- 4 סועדים

 

חומרים

 

2 בצלים גדולים - לקצוץ

3 קישואים גדולים - מקולפים ומגוררים

2 בצים קשות - פרוסות

2 שיני שום - כתושות

1 בצל ירוק - קצוץ

4 כפות שמן

1 כפית מלח - גס

רבע כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה

 

במחבת לחמם שמן על להבה נמוכה ולצקת את הבצל, לטגן תוך כדי ערבוב עד שהבצל מצטמצם ומקבל צבע זהוב

להוסיף את הקישואים ולטגן תוך כדי ערבוב עד לקבלת צבע זהוב

להוסיף את השום, המלח ופלפל שחור לערבב ולהוריד מהאש.

לצקת לצלחת שטוחה לפזר את הבצל הירוק ,לסדר את פרוסות הביצים, לתבל במעט מלח ופלפל שחור

להגיש לצד ברוסקטה אפשר חם ואפשר קר

נכתב על ידי , 15/7/2013 13:41   בקטגוריות מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מתכונים לקיץ, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)