לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2014    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

7/2014

קדירת עוף שעועית גזר תפוחי אדמה ברוזמרין





תבשיל קדירה בבישול איטי - לשבת בצהריים, גוון לחמין

חומרים - 8 מנות

8 נתחי שוקי עוף
4 תפוחי אדמה - פרוסים עבה
4 גזרים - פרוסים
חצי ק"ג שעועית - מושרית לילה קודם
חצי לימון - קצוץ עם הקליפה
עלה רוזמרין - קצוץ
4 כפות שמן
1 בצל גדול - קצוץ
4 שיני שום - קצוצות
חצי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
1 כפית מלח - גס
2 כוסות מים

אופן הכנה

לחמם על להבה נמוכה שמן עם מעט מהפלפל השחור מעט מהצ'ילי ומעט מהשום ולערבב - עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף ולטגן על להבה נמוכה מכל הצדדים
להוסיף את השעועית, הגזר, התפוחי אדמה, הלימון שאר התבלינים
לצקת מעל מים להביא לרתיחה
להכניס לתנור בטמפרטורה 125 מעלות למשך כ- 5 - 6 שעות
יש לשים לב שהמים לא יתאדו - במידה וחסר אפשר להוסיף עוד רבע כוס וכן הלאה
להגיש לצד קוסקוס או אורז או פתיתים

נכתב על ידי , 30/7/2014 17:33   בקטגוריות תבשילי קדירה, מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פיצה לאחמאג'ון - ללא גבינה






בצק פיצה עם בשר - לאחמאג'ון


חומרים לבצק

2כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר
רבע כוס מים פושרים - להתפחת השמרים
4כוסות קמח

6 כפות שמן
כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס מים פושרים

חומרים למלית

2 בצלים גדולים - קצוצים
חצי ק"ג בשר בקר - טחון
חצי כפית צ'ילי גרוס
1 כפית בזיליקום
חצי כפית מלח
1 כפית כורכום

אופן הכנת המלית

במחבת לחמם 4 כפות שמן ולטגן את הבצל לצבע זהוב
להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד לייבוש הנוזלים
לתבל בצ'ילי, כורכום, בזיליקום, מלח ולערבב - להוריד מהאש

אופן הכנת הבצק - לאחמאג'ון

ממיסים שמרים עם רבע כוס מים פושרים והסוכר - מערבבים, מכסים במגבת ומשהים לחצי שעה
מוסיפים את השמן, הקמח ולשים תוך כדי הוספת מים פושרים ובסוף את המלח.

הבצק צריך להיות רך אך לא דביק, לפזר מעט קמח ולכסות במגבת
להתפיח שעה במקום חמים
לחלק ל- 2 כדורים או 4 (למנות אישיות), לפרוס עלה לא דק מידי - להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה
לשמן מעט לפזר מעט מלח גס, להשטיח את המלית - לשים לב שישארו שוליים
לנעוץ מסביב עגבניות שרי
להכניס לתנור שמחומם מראש 180 מעלות למשך 25 - 30 דקות
לקשט בעלי זעתר טריים או בזיליקום
להגיש חם





נכתב על ידי , 23/7/2014 21:34   בקטגוריות מאפים, פיצות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ביציה בפוזה





סתם אם בא לכם לפנק, בעיקר בזמנים שכאלה... להגיש ביציה בגרסה משודרגת וללא מאמץ

חומרים


1 ביצה - מטוגנת עין
2 בצלים ירוקים - רק העלים לחתוך לרצועות דקות ולהשרות במים עם קרח
אטריות אורז דקות - לקחת קבוצה קטנה ולטגן בשמן משני הצדדים
חמוציות - מהזן המתוק

אופן הכנה

לסדר את האטריות המטוגנות,
לשים את הביציה מעל,
לעטר עם סלסולי בצל ולפזר חמוציות
(אפשר במקום חמוציות עגבניות שרי)

נכתב על ידי , 15/7/2014 19:10   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מתאבנים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)