לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

7/2015

פול ירוק על מצע חומוס בתבול זעתר ושמן זית






מתכון קוויק - צריך רק שיהיו המצרכים בבית - פיקנטי וטעים

חומרים


מיכל של ממרח חומוס מוכן - לא חשוב של איזה חברה

2 כוסות פול סנפרוסט - להרתיח במים חצי שעה - ולסנן

כף זעתר טרי - קצוץ

שן קטנה של שום - קצוצה

3 כפות שמן זית

פפריקה חריפה - לפי הטעם


אופן הכנה


לצקת על צלחת הגשה את החומוס - רצוי שהצלחת תהיה גדולה

לשים מעל את הפול המבושל

לפזר זעתר, שום כתוש, מעל שמן זית ופפריקה

למי שרוצה אפשר לתבל במעט עריסה

לנגב בפיתה או לחם

נכתב על ידי , 30/7/2015 19:46   בקטגוריות מנות מהירות הכנה, מנות צמחוניות, מנות ראשונות, מתאבנים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת מרשמלו חמאת בוטנים ושמנת מתוקה - פרווה





עוגה מהירת הכנה - פרווה


חומרים

1 כוס סוכר - דמררה

חצי כוס חמאת בוטנים

1 שמנת מתוקה - פרווה

חצי חבילת מרשמלו (100 גרם)

3 בצים

חצי כוס שמן קנולה

2 ורבע כוסות קמח תופח

אופן הכנה

בסיר להמיס סוכר וחמאת בוטנים על להבה נמוכה

להוסיף שמנת מתוקה לערבב ולהביא לרתיחה

להוסיף מרשמלו כאשר כל הזמן לערבב עד להמסת המרשמלו

להוריד מהאש ולקרר מעט

במקצפת ידנית להקציף בצים ובהדרגה להוסיף שמן

להוסיף את תערובת המרשמלו בזהירות תוך כדי השוואת טמפרטורה ולערבב

להוסיף בהדרגה קמח ולערבב במרית

לצקת לתבנית קפיצית מרופדת מס' 26

לאפות בתנור שחומם מראש בטמפרטורה 175 מעלות למשך כ- 35 דקות,
אח"כ להוריד את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ולאפות עוד 10 דקות

רצוי מאד לבדוק עם קיסם, לנעוץ בעוגה והקיסם צריך לצאת יבש

לקרר
אפשר לצקת גלזורה : לערבב חצי כוס אבקת סוכר עם 2 כפות מיץ לימון.

נכתב על ידי , 27/7/2015 20:04   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קונפיטורת ענבים עם גרידות תפוז ולימון





קונפיטורה עונתית ביתית קלה להכנה והתוצאה נפלאה

חומרים


1 ק"ג ענבים ירוקים - ללא חרצנים

1 ק"ג סוכר

גרידת תפוז - מתפוז אחד

גרידת לימון - מלימון אחד

1 לימון קלוף - חתוך לקוביות קטנות

אופן הכנה


בסיר לשים את הענבים, הסוכר ולבשל על אש קטנה - מידי פעם לערבב

אחרי 20 דקות להוסיף את הלימון, גרידות הלימון והתפוז לערבב ולהמשיך לבשל על להבה קטנה

זמן בישול הקונפיטורה בין שעה וחצי לשעתיים

טיפ - עדיף לכבות את האש מעט לפני הזמן ואז כשהקונפיטורה מתקררת להמשיך ולבשל, מאשר

לבשל יותר מידי ולא ניתן לתקן.

לקרר ולהכניס לצנצנת מעוקרת .

נכתב על ידי , 21/7/2015 19:51   בקטגוריות ריבות /קונפיטורות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)