
עוגה נוסטלגית קלה להכנה - נאפתה לכבוד יום הולדת
חומרים לתחתית העוגה
4 ביצים - להפריד
4 כפות סוכר
3 כפות קקאו
1 כף קמח תופח
חומרים לקרם
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל - מחברת אסם
1 כוס חלב
חומרים לציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
רבע חבילה מרגרינה
4 כפות חלב
חומרים להרטבת העוגה -
למהול:
3 כפות ברנדי
2 כפות מים
אופן הכנה
בצלחת נפרדת לערבב את הקקאו עם הקמח
להקציף חלבונים לקצף קשה, להוריד את מהירות פעולת המיקסר למינימום ולהוסיף בהדרגה את החלמונים
ולסרוגין את תערובת הקקאו עם הקמח.
לשמן תבנית אפיה עגולה קפיצית מס' 26 , לצקת את התערובת לשטח ולאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות 20 - 25 דקות
לקרר את העוגה להרטיב עם תערובת מים וברנדי
להקציף : שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצף קשה ולמרוח על העוגה - רצוי מאד להקיף את העוגה בשקף כדי שהקרם יצא יפה ואחיד
[אפשר לקנות שקף ב- "לגעת באוכל" או בחנויות שעוסקות במוצרי אפיה]
להכניס למקרר למשך שעה
להמיס בסיר קטן על סיר עם מים חמים על להבה נמוכה את תערובת השוקולד : חלב, מרגרינה והשוקולד, לצקת מעל העוגה באופן שווה
להכניס למקרר
רצוי להכין עוגה זו יום קודם