לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2016    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   




הוסף מסר

8/2016

פאייה פסטרמה חצילים גמבא אפונה







פאייה פסטרמה ובעיקר ירקות טעימה ומוצלחת בטירוףףףףף



חומרים

2 כוסות אורז - שטוף ומושרה שעה, ולסנן את המים
200 גרם פרוסות פסטרמה הודו - חתוכה לפסים (אפשר כל פסטרמה אחרת עוף, דגים כו')
1 חציל - חתוך קוביות עם הקליפה
2 גמבות - לחתוך קוביות
1 פלפל ירוק בהיר - קוביות
4 בצלים ירוקים - קצוצים גס
2 בצלים סגולים - לחתוך כל בצל לרבעים
1 בצל - קצוץ
10 עגבניות שרי - חצויות
1 כוס אפונה - קפואה
4 שיני שום
4 כוסות ציר מרק (אפשר 1 כף אבקת מרק עוף עם מין רותחים ולערבב)
רבע כוס שמן זית + כמה כפות שמן לאידוי הירקות - פרוט בהמשך)
2 כפיות מלח - גס
1 כפית כורכום
צי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס


אופן הכנה

לחמם 1 כף שמן זית ולטגן את קוביות החציל לצבע חום זהוב - ולהוציא
לטגן את הבצל הרגיל לצבע זהוב ולהוסיף את רצועות הפסטרמה - ולהוציא לצלחת בצד
לשים את הגמבא ופלפל ירוק - לאדות 3 קדות ומידי פעם ללערבב בעדינות
להוסיף את הבצל הירוק - ולאדות עוד דקה
להוסיף את האורז - לערבב 3 דקות
להוסיף את השום הקצוץ, רבע כוס שמן זית

להחזיר את החצילים, הפסטרמה עם הבצל, האפונה ולערבב
את חצאי עגבניות שרי

לתבל : מלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי ולערבב
לצקת את ציר המרק ולערבב
לסדר את רבעי בצל סגול בצורה עומדת ויפה - כדי שיבלוט (כמו בתמונה)

להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית

לבשל שעה על הלהבה נמוכה.

להגיש חם



נכתב על ידי , 18/8/2016 18:49   בקטגוריות מנות עיקריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)