

פאייה פסטרמה ובעיקר ירקות טעימה ומוצלחת בטירוףףףףף
חומרים
2 כוסות אורז - שטוף ומושרה שעה, ולסנן את המים
200 גרם פרוסות פסטרמה הודו - חתוכה לפסים (אפשר כל פסטרמה אחרת עוף, דגים כו')
1 חציל - חתוך קוביות עם הקליפה
2 גמבות - לחתוך קוביות
1 פלפל ירוק בהיר - קוביות
4 בצלים ירוקים - קצוצים גס
2 בצלים סגולים - לחתוך כל בצל לרבעים
1 בצל - קצוץ
10 עגבניות שרי - חצויות
1 כוס אפונה - קפואה
4 שיני שום
4 כוסות ציר מרק (אפשר 1 כף אבקת מרק עוף עם מין רותחים ולערבב)
רבע כוס שמן זית + כמה כפות שמן לאידוי הירקות - פרוט בהמשך)
2 כפיות מלח - גס
1 כפית כורכום
צי כפית צ'ילי - גרוס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
אופן הכנה
לחמם 1 כף שמן זית ולטגן את קוביות החציל לצבע חום זהוב - ולהוציא
לטגן את הבצל הרגיל לצבע זהוב ולהוסיף את רצועות הפסטרמה - ולהוציא לצלחת בצד
לשים את הגמבא ופלפל ירוק - לאדות 3 קדות ומידי פעם ללערבב בעדינות
להוסיף את הבצל הירוק - ולאדות עוד דקה
להוסיף את האורז - לערבב 3 דקות
להוסיף את השום הקצוץ, רבע כוס שמן זית
להחזיר את החצילים, הפסטרמה עם הבצל, האפונה ולערבב
את חצאי עגבניות שרי
לתבל : מלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי ולערבב
לצקת את ציר המרק ולערבב
לסדר את רבעי בצל סגול בצורה עומדת ויפה - כדי שיבלוט (כמו בתמונה)
להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולשים תחתית
לבשל שעה על הלהבה נמוכה.
להגיש חם