
עוגת גזר אגוזי פקאן ונטיפי שוקולד בקרמול גזר - עוגת פרווה חגיגית טעימה ומתאימה לארוחה בשרית
חומרים לעוגה
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה או כל שמן רגיל אחר
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון טחון
חצי כפית הל טחון (למי שאוהב)
50 גרם אגוזי פקאן - קצוצים גס
3 גזרים - קלופים ומגוררים בפומפיה גסה
חצי כוס נטיפי שוקולד
חומרים לגזר המקורמל
3 גזרים - קלופים ומגוררים בפומפיה גסה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים טבעי
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון - מלימון אחד
גרידת תפוז - מתפוז אחד
אופן הכנת הגזר המקורמל
בסיר לשים את כל החומרים על להבה נמוכה ולערבב מידי פעם
התערובת צריכה להצטמצם שלא יישארו נוזלים, אך לא לייבש אותה ולקבל צבע כתום מבריק סך הכל זה לוקח בערך 30 דקות
להוריד מהאש ולקרר.
אופן הכנת העוגה
בקערהלערבב את הקמח, אבקת האפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר וניל, קינמון, הל, אגוזים ונטיפי שוקולד.
בקערה נפרדת לשים את הביצים עם הסוכר ולהקציף במקצפת ידנית, להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב
להוסיף את הגזר ולערבב ובסוף את תערובת הקמח והאגוזים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה
לצקת לתבנית עגולה בקוטר 26 - לרפד בעגול של נייר אפיה (לגזור בהתאם לגודל תחתית התבנית) לשמן את הנייר ודפנות התבנית
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- שעה, מידי פעם לבדוק ולנעוץ קיסם שצריך לצאת יבש
לקרר את העוגה ובהגשה לקשט בגזר - מקורמל שהוכן מראש