לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     




הוסף מסר

9/2013

עוגת גזר, אגוזים ושוקולד - לחג סוכות ושמחת תורה





 

עוגת גזר אגוזי פקאן ונטיפי שוקולד בקרמול גזר - עוגת פרווה חגיגית טעימה ומתאימה לארוחה בשרית

 

חומרים לעוגה

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס שמן קנולה או כל שמן רגיל אחר
1 וחצי כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון טחון
חצי כפית הל טחון (למי שאוהב)
50 גרם אגוזי פקאן - קצוצים גס
3 גזרים - קלופים ומגוררים בפומפיה גסה
חצי כוס נטיפי שוקולד

חומרים לגזר המקורמל

3 גזרים - קלופים ומגוררים בפומפיה גסה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים טבעי
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון - מלימון אחד
גרידת תפוז - מתפוז אחד

אופן הכנת הגזר המקורמל

בסיר לשים את כל החומרים על להבה נמוכה ולערבב מידי פעם
התערובת צריכה להצטמצם שלא יישארו נוזלים, אך לא לייבש אותה ולקבל צבע כתום מבריק סך הכל זה לוקח בערך 30 דקות
להוריד מהאש ולקרר.

אופן הכנת העוגה

בקערהלערבב את הקמח, אבקת האפייה, אבקת סודה לשתייה, סוכר וניל, קינמון, הל, אגוזים ונטיפי שוקולד.
בקערה נפרדת לשים את הביצים עם הסוכר ולהקציף במקצפת ידנית, להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב
להוסיף את הגזר ולערבב ובסוף את תערובת הקמח והאגוזים ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה
לצקת לתבנית עגולה בקוטר 26 - לרפד בעגול של נייר אפיה (לגזור בהתאם לגודל תחתית התבנית) לשמן את הנייר ודפנות התבנית
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- שעה, מידי פעם לבדוק ולנעוץ קיסם שצריך לצאת יבש

לקרר את העוגה ובהגשה לקשט בגזר - מקורמל שהוכן מראש



נכתב על ידי , 12/9/2013 19:32   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חמוצים קישואים ומלפפונים במלח







תענוג וקל להכין חמוצים ביתיים משפע ירקות הקיץ שלנו והשילוב קישואים ומלפפונים תמיד מנצח

חומרים

צנצנתלכמות של 2 - 3 ליטר
6 קישואים קטנים ככל שניתן - לחתוך פרוסות עבות
6 מלפפונים קטנים - לחתוך פרוסות עבוד
6 שיני שום - עם הקליפה
חצי חבילת שמיר - לשטוף
1 כפית צ'ילי גרוס - (למי שאוהב חריף)
1 כף חומץ לבן
1 לימון פרוס - עם הקליפה
מלח גס - (ע"פ מספר כוסות המים + 2 כפיות נוספות, דוגמא ל- 5 כוסות מים 7 כפיות מלח גס)
מי ברז

אופן הכנה

להכניס את הקישואים, המלפפונים, השום והשמיר לסרוגין
לצקת מים תוך כדי ספירה לכמות הכוסות
להוסיף מלח וצ'ילי- ולנער את הצנצנת
הערה : במידה ונשאר מקום בצנצנת - אפשר להוסיף עוד מלפפונים/קישואים או עוד פרוסות לימון
לשים במטבח על השיש ותוך שבוע החמוצים מוכנים
חומץ מלמעלה ולסיים בפרוסות הלימון, לסגור ולשים על תחתית (למידה והתערובת תתסוס)
הערה חשובה : לדחוס מה שיותר בירקות, כדי שהחמוצים לא יצופו, אפשר גם למחרת להוסיף ירקות או לימון וכו'




נכתב על ידי , 8/9/2013 15:02   בקטגוריות חמוצים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מג'אדרת מאש




   

מג'אדרת מאש - מהירת הכנה, טעימה ובעיקר בריאה

ל- 6 - 8 סועדים

חומרים

1 כוס מאש - לשטוף ולהשרות ללילה
2 כוסות אורז - לשטוף ולהשרות ב- 3 כוסות מים - למשך 3 שעות
1 בצל גדול - קצוץ גס
3 שיני שום - קצוצות
5 כפות שמן לתבשיל + 4 כפות לטגון הבצל
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית אבקת מרק עוף - פרווה
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית קורקום
2 כפיות מלח גס
1 כפית כמון
חצי כוס פטרוזיליה - לקישוט

אופן הכנה

לבשל את המאש עד שיתרכך - ולסנן את המים ולשטוף במים קרים
בסיר לשים את האורז שהושרה עם המים ולהוסיף : 5 כפות שמן, פלפל שחור, קורקום, אבקת מרק עוף, צ'ילי ומלח
לשים על הכיריים להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה - רצוי לשים תחתית לבישול איטי ובטוח
האורז צריך להיות מבושל (כמו שאורז מתבשל).
לערבב בעזרת מזלג ולהוריד מהאש.
להוסיף את המאש המבושל ולערבב בעדינות בעזרת המזלג
לשים 4 כפות שמן במחבת לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד שיזהיב, להוסיף את השום והכמון ולטגן עוד חצי דקה ולהוריד מהאש.

לצקת על התבשיל ולערבב בעדינות במזלג
בהגשה לקשט בפטרוזיליה קצוצה
להגיש חם

;

נכתב על ידי , 1/9/2013 13:12   בקטגוריות מנות צמחוניות, אורז  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)