לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

דינה דיש


האהבה לבישול ולאפיה הפרגון והעדוד מהמשפחה ומהחברים עשו לי חשק לחלוק את האהבה שלי עם אנשים נוספים המתכונים אוסף שהצטבר במשך השנים, חלקם מבית הוריי וחלקם תוצאה של ניסוי ותעיה ממושכים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2014    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

9/2014

לחם פינוק - תמרים אגוזים וסילאן






כיף להתחיל את הבוקר בלחם פינוק - אגוזי מלך תמרים וסילאן

חומרים

1כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
חצי כוס מים פושרים - להמסת השמרים

שלושת רבעי כוס מים פושרים
2 וחצי כוסות קמח
חצי כוס קמח מלא
3 כפות שמן
1 כפית מלח
6 תמרים מושרים במים קרים 10 דקות - מגולענים וקצוצים
חצי כוס אגוזי מלך - קצוצים
4 כפות סילאן

אופן הכנה

להמיס שמרים, סוכר וחצי כוס מים פושרים לערבב - לכסות במגבת ולהשהות חצי שעה שהשמרים יתמוססו
להוסיף : קמח, קמח מלא, שמן מים ולערבב
להוסיף מלח - אחרי הקמח כדי לא להפריע לפעולת התפיחה
להוסיף אגוזים, תמרים וסילאן לערבב וללוש במשך כ- 10 דקות- הבצק צריך להיות רך אך לא דביק
להכניס לשקית ניילון גדולה ולסגור ולהשאיר במקום חמים לשעה להתפחה
ללוש שוב ליצור מעין כדור
לרפד בנייר אפיה (רק בתחתית) תבנית אפיה קוטר 21 - מסביב לשמן
להכניס את הבצק לתבנית - לפזר קמח ולעשות חתכים בעזרת סכין לקבלת צורה
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- 45 - 50 דקות עד לקבלת צבע זהוב, אפשר לנעוץ שיפוד במבוק לבדוק שהלחם אפוי מספיק.



נכתב על ידי , 29/9/2014 18:59   בקטגוריות לחמים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקלובת שוקי עוף עגבניות מיובשות ולימון





מקלובת שוקי עוף תפו"א לימון ועגבניות מיובשות - חגיגית



חומרים לאורז

2 וחצי כוסות אורז פרסי - לברור, לשטוף ולהשרות 3 ושלושת רבעי כוסות מים
3 כפות גדושות רסק
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
1 כפית קורקום
חצי כפית צ'ילי - גרוס (למי שאוהב)
4 כפות שמן + 4 כפות לטיגון הבצל
1 בצל גדול - לטיגון בסיום בישול האורז

אופן הכנת האורז

בסיר לשים את האורז ,המלח, פלפל שחור, קורקום, צ'ילי ושמן ולערבב
לשים על להבה גבוהה להביא לרתיחה - להנמיך את האש ולשים תחתית (כדי שהלהבה לא תגיע בסיר)
לבשל כ- 20 דקות, לערבב במזלג ולבשל עוד 10 דקות
לטגן בצל בשמן חם ולצקת על האורז ולערבב בעדינות

חומרים לשכבות המקלובה

10 שוקי עוף
5 תפוחי אדמה גדולים - קלופים ופרוסים עבה
1 לימון - שטוף וקצוץ עם הקליפה
חצי כוס עגבניות מיובשות
1 כפית מלח - גס
חצי כפית פלפל שחור - גרוס
חצי כפית צ'ילי - גרוס
1 כפית בזיליקום - יבש
4 כפות שמן
חצי כוס מים - מהברז

אופן הכנה

בסיר לחמם שמן ולשים את הבצל ומעט מהצ'ילי ומעט מהבזיליקום - לטגן עד לקבלת צבע זהוב
להוסיף את שוקי העוף ולטגן מכל הצדדים
להוסיף את הלימון ועגבניות מיובשות
להוסיף את יתרת הבזיליקום, הצ'ילי, פלפל שחור וחצי כפית מלח ולערבב
לטגן עוד 3 דקות ולהוריד מהאש
לרפד סיר גדול בנייר אפיה, לסדר את פרוסות תפוחי האדמה ולפזר חצי כפית מלח גס
לשים מעל את תערובת השוקיים
מעל לשים את האורז המוכן
לצקת חצי כוס מים ולהכניס לתחתית התנור 125 מעלות למשך כ- 6 עד 7 שעות
הערה : אפשר בטמפרטורה יותר גבוהה ובהפחתת זמן הבישול
לבדיקה: אפשר להכניס כף ארוכה, עד התחתית להוציא מעט ולבדוק את מידת הבישול הרצויה.
לשים צלחת הגשה גדולה ולהפוך בזהירות


נכתב על ידי , 16/9/2014 19:20   בקטגוריות מנות עיקריות, מקלובות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת תפוח בדבש





עוגה לכבוד ראש השנה - חגיגית וטעימה במיוחד

חומרים לעוגה

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס דבש
1 כוס סוכר
2 בצים
חצי כוס שמן
1 כפית קנמון טחון
חצי כפית הל (למי שאוהב)
רבע כפית צפורן טחון
1 ורבע כוסות קפה נמס מוכן מ- 3 כפיות קפה נמס

אופן הכנת העוגה

בנפרד לערבב: קמח, אבקת סודה לשתיה, אבקת אפיה, קנמון, הל וצפורן
להכין קפה ולקרר - שיהיה פושר מאד
בנפרד לערבב: דבש, סוכר והקפה המוכן - למרקם חלק
במיקסר בחלק מטרפה - לערבב ביצים ושמן
להוסיף תערובת דבש ולערבב במהירות נמוכה
להוסיף בהדרגה תערובת קמח ולערבב למרקם חלק
לרפד תבנית עגולה קפיצית בנייר אפיה - רק בתחתית
לצקת את תערובת העוגה ולהכניס לתנור שחומם מראש 175 - 180 מעלות
זמן אפיה 45 דקות או עד שהקיסם שנועצים יוצא יבש -
במידה הצורך אפשר להוריד מעט את הטמפרטורה (150 מעלות)בזמן האפיה

חומרים לתפוחים מקורמלים

1 כוס סוכר
מיץ תפוזים - מ 2 תפוזים
גרידת תפוז
5 תפוחי סמית או גרנד - חתוכים לפלחים
1 תפוח שלם - חרמון (אפשר גם סמית ירוק)
1 כפית קורנפלור

אופן הכנת קרמול התפוחים

במחבת עמוק לשים סוכר ומיץ ולהמיס על להבה נמוכה
להוסיף את התפוחים כולל התפוח השלם ולערבב מידי פעם
להוסיף גרידת תפוז
בסוף להוסיף קורנפלור לערבב היטיב במשך 3 - 4 דקות
לצקת על עוגה פושרת בעוד התפוחים חמים
לקרר מעט ולהכניס למקרר



נכתב על ידי , 8/9/2014 19:21   בקטגוריות עוגות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 




קוראים אותי
48,266
הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לDina Dish אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Dina Dish ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)