לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יוצאת לדרך חדשה


מנסה לנהל סוג של יומן בפתח תקופה חדשה בחיי.

Avatarכינוי: 

בת: 65

Google: 

תמונה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

2/2015

הכל בגלל סליל קטן


אתנחתה קלה מדיווחי הבריאות, לאחר שעבר על T לילה שקט פחות או יותר, משככי הכאבים עושים את העבודה (לשיכוך הכאב בלבד! בלי סיבוכים) ויש לי קצת זמן לפני שאקח אותו לפיסיתורפיה בפעם הראשונה......

 

אנחנו שתייני קפה הפוך, גם T וגם אני

יש לנו כבר שנים מכונה של נספרסו בבית, כפי שתיארתי כבר בפוסט הזה 

אחד האתגרים בהכנת קפה הפוך הוא הקצפת החלב.

כאשר היתה לנו מכונה מדגם ישן היתה לה בצד פיית הקצפה אותה היינו מכניסים ישירות לספל המכיל את החלב ומקציפים במקום.

לפעמים זה הקציף היטב ולפעמים פחות, אבל זה עשה את העבודה

באיזשהו שלב עברנו למכונה חדשה, אוטומטית, 

שבה יש מיכל הקצפה, וניתן ללחוץ על כפתור הממלא את הספל אוטומטית תחילה בחלב המוקצף ואחרי כן בקפה

לא יודעת מה איכות המכונות האלה היום, ראיתי ששינו קצת את העיצוב שלהן, אבל הדגם שאנחנו רכשנו הגיע עם פגם מלידה, שבעטיו לא נוצר כנראה מספיק וואקום בין מיכל ההקצפה לבין המכונה עצמה, ולכן קשה היה להגיע לרמת הקצפה משביעת רצון (לטעמי). 

שנים נאבקתי עם גומיות למיניהן ואפילו דחפתי אביזרים חיצוניים (קיסמים, סכינים) בין המקציף למכונה כדי ליצור את הוואקום הנכסף, לפעמים זה עבד ולפעמים לא כל כך...עד שהתייאשתי ורכשתי בנפרד את מקציף החלב הייעודי של נספרסו

בתוך המקציף ישנו סליל שנראה ככה המורכב מטבעת חלקה (המשמשת לחימום החלב) וקפיץ (המשמש להקצפה)

במשך כמה חודשים השתמשתי בסליל הזה בהצלחה רבה, אבל לאחרונה הוא הפסיק להקציף באותה יעילות כמו בהתחלה. בצעתי ניקוי אבנית (טבלתי בחומר מסיר אבנית), טבלתי במי סבון, פירקתי והרכבתי מחדש את הקפיץ, הפעלתי את המכשיר להקצפה עם מים חמים וסבון במקום חלב...בקיצור יישמתי את כל העצות שנתנו לי בנספרסו וגם באינטרנט - אך ללא הועיל. איכות ההקצפה כבר לא עמדה בציפיות שלי. 

 

כדי לוודא שהבעיה באמת בסליל ולא בחלק אחר של המקציף, שאלתי מהשותף של T ע' את הסליל של המקציף שלו (שהתברר שאינו משתמש בו כלל, הוא מעדיף לחמם את החלב במיקרו ואז למזוג לתוכו את הקפה). 

הסליל של ע' הקציף מצוין, ובהיותי משוכנעת שאכן זו הבעייה, צלצלתי לנספרסו וביקשתי שישלחו לי קפיץ חדש.

באותה ההזדמנות שאלתי אותם מדוע הקפיץ שלי נראה כך (בתמונה למעלה) בעוד שהקפיץ של ע' נראה ככה: 

והוסבר לי בסבלנות שפעם היו שני סלילים, אחד כזה לצורך הקצפה ואחד עם החישוק החלק (שמופיע בסליל שלי למעלה) למי שרק רוצה לחמם את החלב בלי להקציף. הוסבר לי שהיום איחדו את שני הסלילים, ומי שרוצה רק לחמם את החלב, פשוט מסיר את הקפיץ ממקומו. 

לאחר שהשכלתי במידע הזה בצעתי את ההזמנה וכאשר חזרנו מהודו אכן חיכה לי בדואר סליל מורכב חדש לתפארת - שגם הוא, לאכזבתי, לא ממש מצליח להקציף את החלב לשביעות רצוני !

עכשיו כבר הייתי בטוחה - זו לא בעייה של הסליל שלי שהתקלקל, משהו בתכנון של הסליל המורכב החדש פשוט לא עושה את העבודה עבורי. 

בנספרסו (אליהם התקשרתי הבוקר) התפלאו לשמוע זאת, אמרו שזה לא הגיוני, שכנראה הבעייה היא שאני משתמשת בחלב 1% (ברור!) ומכאן נובעת הבעייה......אבל הודעתי להם שבסליל הישן והטוב אין בעייה להקציף גם חלב 1%, ובבקשה לשלוח לי אחד כזה (כי בכל זאת אני רוצה להחזיר ל-ע' את הסליל שלו, למרות שהוא כמעט אינו עושה בו שימוש). 

נציג השירות החביב לא היה בטוח שעדיין יש להם במלאי סלילים מהסוג הישן אך בדק עבורי ואכן מצא - ואף הצהיר שהוא שולח לי את זה ללא עלות, בגלל עוגמת הנפש. 

זה היה מאד נחמד מצידו, באמת שכלל לא חשבתי לבקש זאת לשון

אז בעוד כ-10 ימי עסקים אני אמורה למצוא בתיבת הדואר שלי את המענה להמשך הכנת הקפה ההפוך שאני כל כך אוהבת....

ואולי מישהו מכם (עם ראש הנדסי משהו) יוכל להסביר לי מה בעצם ההבדל בפועל בין שני האביזרים ואיך קורית התופעה הזאת של הקצפת חסר....כי לי אין מושג פרט למבחן התוצאה חיוך

נכתב על ידי , 4/2/2015 07:53   בקטגוריות זכות לתת שירות, צרכנות, אופטימי  
28 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של empiarti ב-7/2/2015 16:08




51,643
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , תינוקות , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לempiarti אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על empiarti ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)