לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

יוצאת לדרך חדשה


מנסה לנהל סוג של יומן בפתח תקופה חדשה בחיי.

Avatarכינוי: 

בת: 65

Google: 

תמונה




הבלוגים הקבועים שלי
קוראים אותי

מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2020    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

ילדותי בירושלים


הפוסט הזה הוא תשובה ארוכה לשאלתה של sour jane בתגובה לפוסט אחד שלי. האם אהבתי לגור בירושלים כילדה?


את ילדותי - מגיל 8 חודשים עד גיל 9 וחצי - ביליתי בירושלים. בקרית יובל. קרית היובל, ליתר דיוק. 

הייתה זו ירושלים של תחילת שנות הששים, לפני מלחמת ששת הימים. זוכרת אותה כעיר קטנה וחביבה.


התחלנו במעברה בתלפיות, גרנו ב"אזבסטונים" כפי שנקראו הצריפים, שהיו עשויים מאסבסט.

 

 

אחרי כשנתיים, בעזרת סבי וסבתי, קנו הורי דירה ב"שיכון מומחים" בקריית היובל - אחת השכונות הבודדות בירושלים, שבהן לא הקפידו אז על חזית של אבן ירושלמית. נדמה לי שהבניין שלנו היה בעל טיח כחול. 


הייתה זו ילדות נהדרת. 

גרנו בשיכון שגבל בדשא רחב ידיים, תחום על ידי שלושה בניינים. כל ילדי השכונה היו יורדים לדשא (אחרי השעה ארבע!) לשחק יחד.


את החוויה הזאת של מחבואים, תופסת, "שלום אדוני המלך", "אחת שתיים שלוש דג מלוח", קפיצה על חבל או "גומי", "ארץ" (מה שנקרא "קלאס" בתל אביב) וגם "חמש אבנים", "אג'ואים" (כך קראנו ל"גוגואים", חרצני משמש בירושלים) אי אפשר לתאר למי שהילדות שלו עברה בבית מול מחשב או טאבלט או סמארטפון. או אפילו טלוויזיה. לא הייתה אז טלוויזיה, והייתי שומעת את "הפינה לאם ולילד"



ברדיו בשתיים בצהריים - בשעות שכבר סיימתי את הכנת שיעורי בית, אבל אסור היה עדיין לרדת למטה. 


ליד הבניין שלנו הייתה צרכנייה (משהו בין מכולת למינימרקט), ומגיל צעיר כבר למדתי לקנות שם בעצמי. גן החובה שלי היה מעבר לרחוב הקטן והשָׁלֵו, ולידו בית הכנסת השכונתי. לא היה לי מושג אז שהוא ספרדי, כולנו הלכנו יחד לשם בחגים - ספרדים, תימנים, אשכנזים. לא ידעתי אז מה זאת עֵדָה בכלל. בית הספר והספרייה, היו במרחק הליכה. לכל מקום הלכנו ברגל, גם מרחקים שבתל אביב נהגו לנסוע שתיים-שלוש תחנות באוטובוס. 

"המרכז המסחרי" (בהא הידיעה) היה מול בית הספר, ושם גם היה קולנוע ירושלים - בו ראיתי עם חבריי את סרטי טרזן, קאויבויס אנד אינדיאנדס.... אפילו "פליפר" הדולפין הידידותי. 


בשבתות טיילנו ברגל: ליד קנדי, להר הרצל לפיקניקים, אפילו לעין כרם - למרות שהיום נראה לי שזו היתה חתיכת הליכה עד לשם....


לקראת לידתו של אחי,  הוציא אבי רישיון נהיגה וקנה רכב, ואז התחלנו לנסוע בשבתות לאבו גוש, לפיקניקים ולשמוע קונצרטים בכנסייה. 

עכשיו שאני כותבת על זה אני שמה לב שמעולם לא אכלנו בחוץ. לא במסעדות, לא בבתי קפה...רק בבית או שעשינו פיקניק והבאנו איתנו כריכים, ירקות ופירות מהבית. 

 

לכל שאר המקומות בירושלים נסענו באוטובוס - קו 18 להר הרצל או למרכז העיר: לשוק מחנה יהודה, להצגות או סרטים עם ההורים, לקניית בגדים או נעליים וכמובן לאוניברסיטה בגבעת רם, שם אמא שלי למדה, וקו 19 דרך מלחה לאקדמיה למוסיקה: שם למדתי מחול וחלילית, ולי.מ.ק.א לחוגי ספורט והקייטנה בקיץ. זוכרת שהיינו עולים במגדל של י.מ.ק.א עד למעלה לצפות על העיר העתיקה שהייתה עדיין בידי הירדנים....כל כך קרובה וכל כך רחוקה, אסורה, בלתי מושגת.


כבר בגיל 8 נסעתי לבד למרכז ירושלים באוטובוס. מי היה מאפשר זאת כיום? זה היה דבר רגיל אז. 


החורף היה לי קשה בירושלים. היה כיף כשירד שלג אבל זה קרה אולי פעמיים בתקופה שחייתי שם. הרוחות העזות גמרו אותי. אני לא מסוגלת עד היום לנשום כאשר יש לי רוח בפנים. והיה קר. כל כך קר. ותנור הנפט הקטנטן במרכז החדר היה החימום היחיד. 


אז לכאורה ילדות מאושרת. אבל הייתי ילדה עצובה ומפוחדת - מאז ומתמיד. רק כשהייתי עם הורי ועם סבי וסבתי שמחתי, פרחתי. הברקתי. חשתי מוגנת. כל הזמן שרתי ורקדתי. זוכרת שרציתי שכולנו נגור ונישן ביחד בחדר אחד. גם בבית הספר הלך לי טוב. המורים והגננות אהבו אותי, הילדים אהבו אותי. 


רק בחוץ הייתי אבודה. פחדתי מכל אחד ומכל דבר. 


ייתכן שההסבר לכך טמון בעובדה הבאה: כשהורי עלו ארצה עם תנועת "השומר הצעיר" הם גרו בקיבוץ של התנועה בנגב. לכן, את שמונת החודשים הראשונים של חיי לפני שהורי עברו לירושלים, ביליתי בבית התינוקות של הקיבוץ. הרחק מהורי, כמעט ללא נוכחותם וגם ללא נוכחות אמיתית כלשהי של מבוגר חם ואוהב. ייתכן, שהתקופה ההיא גרמה לי נזק בלתי הפיך - אין לי מושג. 


בכל מקרה, כשנולד אחי אימצתי אותו אל לבי והוא הפך לי לבן לווייה תמידי. לקחתי אותו איתי לכל מקום. 


את מלחמת ששת הימים עברנו בחדר המדרגות של הבניין (שלא היה בו מקלט), מוקפים בשקי חול שמילאנו בעצמנו לפני המלחמה. 

אבא גויס למילואים ונלחם בגזרת ירושלים, ואמא שמרה על הבית, על כל הבניין בעצם. היא הבטיחה לכולנו (כולל השכנים) שהכול יהיה בסדר. וכך היה. 


שנה אחרי המלחמה נסענו לגור בארצות הברית. כשחזרנו ארצה לאחר ארבע שנים, כבר לא זיהיתי את ירושלים, שגדלה והתפתחה והשתנתה לבלי הכר. וגם לא חזרנו לגור בה מעולם.


אז כן, ג'יין - לשאלתך. אמנם בגילאים ההם הייתי ילדה עצובה ומפוחדת, אבל אהבתי מאד לגור בירושלים כילדה.....רק נראה לי שהעיר ההיא שגדלתי בה איננה עוד. 

 

וגם כאן

נכתב על ידי , 26/3/2017 18:00   בקטגוריות זכרונות, ילדות, ירושלים  
36 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של empiarti ב-12/4/2017 09:48
 



סופשבוע בירושלים הקפואה


שלושה ימי הולדת רצינו לחגוג עם השותף ע' ואשתו כ'. 

ע' חגג בתחילת ינואר, כשעוד היינו בויאטנם, אני חגגתי בסוף ינואר וכ' חגג בתחילת פברואר ואיכשהו לא יצא לנו לעשות שום דבר יחד (T וע' נפגשים כמעט כל יום, אבל כרביעיה זה לא הסתדר).

ע' ו-כ' אוהבים מאד בתי מלון ושאלו אם נצטרף אליהם לסופ"ש קצר באילת - במלון האהוב עליהם "ישרוטל ים סוף". 

 

אותנו פחות עניין היעד - ופחות מצא חן בעיני הרעיון של לילה אחד באילת, נראה לי לא הגיוני לטוס לשם ולחזור כבר למחרת - אבל רצינו לבלות איתם, והאמת שלא באמת אכפת היה לנו לזרום עם כל מה שהם תכננו.

 

בחרנו את סוף השבוע האחרון, ואז התברר שיהיה קר מאד בכל הארץ, אפילו באילת. ע' ו-כ' החליטו שבאמת לא הגיוני לנסוע לאילת במזג אוויר כזה, אבל לא רצו לוותר. אז יהיה קר. לפחות לא צפוי גשם. נתלבש חם ו.....כמו שחמותי ז"ל היתה אומרת בשיבוש חינני: "העיקר שנהיו ביחד" (נהיה + יהיו = נהיו). 

 

כ' חרשה את הרשת וחיפשה מלונות ללילה אחד (לא פשוט בכלל) ולבסוף שאלה מה דעתנו על ירושלים. יאללה, אם כבר קר אז שיהיה קר כמו שצריך: נסענו לירושלים.


הגענו לשוק מחנה יהודה בסביבות שלוש אחה"צ בששי, חמושים בשכבות של פליס, מעיל, צעיף, כובע, וחלקנו גם כפפות.

להפתעתנו השוק עדיין היה שוקק והדוכנים עדיין לא התחילו להיסגר. שוטטנו שם להנאתנו - אנחנו הרי מאד אוהבים שווקים - וגם שתינו סחלב חם, ששידרג לנו מאד את החוויה הקפואה.


המלון שכ' בחרה לנו היה מלון ענבל

היא השיגה חדר משודרג עם גישה חופשית ל- executive lounge במחיר מוזל (יחסית....הכל יחסית למחירי המלונות המטורפים והלא הגיוניים של ישראל בסוף שבוע בכלל וירושלים בפרט), כי המלון נמצא בשיפוץ, והבריכה והסאונה לא פתוחים.

 

האמת שהופתענו לטובה מהרמה של המלון, גם מהחדרים, גם מהעיצוב, גם מהשירות - הכל! 

היתרון של ה-אקזקיוטיב לאונג' היה שגם היה לנו מקום נחמד לשבת לקשקש ביחד, וגם עמד לרשותנו מזנון נשנושים עשיר בכל שעה משעות היום, שכלל פירות, ירקות, גבינות, לחמים, חטיפים, עוגות, וגם שתייה קלה,חמה וחריפה הכל חופשי לגמרי.

כשאנחנו עם ע' ו-כ' במשך תשעים אחוז מהזמן אנחנו צוחקים. יש לנו כבר היסטוריה רבת שנים, ואני כבר שנים מחשיבה את ע' לאשתו השנייה של T, ואת משפחתם לחלק ממשפחתנו. וגם למרות ההיכרות רבת השנים, איכשהו לא נגמרים לנו הסיפורים שאנחנו מספרים אלה לאלה. 

 

זה הנוף מהמרפסת של הלאונג'.

 

 

 בששי בערב הזמנו שולחן במסעדת לינק המצויינת. 

 

באמצע ארוחת הערב קיבלה כ' שיחת טלפון מבתם בת ה-16, שסיפרה שהיא החליקה ונפלה ובעת הבלימה נפגע שורש כף ידה השמאלית (מזל שהיא ימנית!), שכעת כואב ונפוח.

כ' הזעיקה את השכנה, שלקחה את הבת למוקד ומשם למיון....התברר שיש שבר והילדה יצאה משם עם גבס.

 

האמת שבשלב זה היינו בטוחים, T ואני, שחוזרים הביתה. נסענו לשם ברכב אחד, הרכב שלנו - והביטוח רק על שם שנינו, כך שגם לא יכולנו לתת להם לנהוג הביתה ולחזור. היה לנו די ברור שהם ירצו להיות שם עם בתם, לשחרר את השכנה....

אבל עד שהגענו בחזרה למלון, היו עוד כמה שיחות טלפון - ותמונה מגובסת ומחוייכת של הבת בוואטסאפ - שהבהירה להורים הדואגים שאין להם מה לחזור הביתה והכל בסדר. 

 

המלון היה מאוכלס בעיקר על ידי דתיים, כך שבזמן ארוחת הבוקר היה חדר האוכל כמעט כולו שלנו. זו היתה אחת מארוחות הבוקר המושקעות ביותר שראיתי בבית מלון בארץ, בעיקר בשבת (שבה הם יותר מוגבלים). הצלחנו לסיים בדיוק לקראת עשר, אז יצאו כולם מבית הכנסת והציפו את המקום בהמוניהם.....

 

ירדנו ברגל מהמלון לימין משה, משכנות שאננים, דרך בריכת השולטן לשער יפו, דרך השוק לכנסיית הקבר (היפהפיה), משם שוטטנו עוד קצת בסימטאות השוק, עד מגדל דוד, יצאנו לממילא (הכל היה סגור כמובן), וכך דרך ככר המכס ורחוב דוד המלך בחזרה למלון. 

 

הנוף מתצפית תחנת הרוח בימין משה

 

 

הלכנו כשלוש-ארבע שעות בקור שהתחיל ב-3 מעלות ועלה לקראת הצהריים ל-8 מעלות.....אבל השמש היתה נהדרת והשמיים היו כחולים - "תכלת עזה" כמו שעמוס עוז קרא לזה. 

 

במלון נשנשנו משהו באקזיוטיב לאונג' (זה באמת שווה הדבר הזה, והפעם זה היה רק בתוספת של 200 ש"ח לחדר), נחנו צהריים, התקלחנו ונסענו הביתה. בירושלים הצ'ק אאוט נעשה עם צאת השבת, כך שעיתותינו היו בידינו.

 

בסך הכל היה סופ"ש ממש נחמד.

 

וגם כאן

נכתב על ידי , 20/2/2017 18:36   בקטגוריות ירושלים, חופשה  
32 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של empiarti ב-23/2/2017 08:43
 



51,122
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , תינוקות , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לempiarti אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על empiarti ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)