לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

3/2013

קישואים עגולים ממולאים אורז פירות יבשים ואגוזים


את ליל הסדר ערכנו בבית הורי, אני ושתי אחיותיי עם כל משפחותינו. בין כל כך הרבה סועדים, יש תמיד כמה צמחוניים, להם מוקדשת המנה היפיפיה והמיוחדת הזאת. בין גלגול דפי אורז במילוי כבש לקדירת בשר עם פטריות וערמונים, נולדה לה מנת הקישואים הממולאים באורז עם המון הפתעות בפנים וגם בחוץ. אז הנה המתכון ושיהיה בתיאבון.




ל-8 קישואים עגולים בגודל בינוני

מילוי:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2-3 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף ומגורד בפומפיה גסה
עלים קצוצים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
1 כפית טימין טרי קצוץ
3 משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
2 תאנים מיובשות קצוצות לקוביות קטנות
2 תמרים (מג'הול - מהזן היבש) קצוצים לקוביות קטנות
2-3 כפות תערובת של אגוזי לוז, אגוזי קשיו קלויים וערמונים בוואקום קצוצים גס
1 כוס אורז
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ טרי מ-1/2 לימון
1 כוס תוכן הקישואים שרוקנו
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון, כורכום, חוואיג' תימני, צ'ילי יבש גרוס, קינמון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקישואים. בעזרת סכין מורידים את החלק העליון עם הגבעול ושומרים בצד. בעזרת כפית 'פריזיאן' מרוקנים את הקישואים ושומרים את תוכנם בצד (נשתמש בתוכן הקישואים לרוטב).

מכינים את המילוי - לסיר רחב שיכיל את כל הקישואים בשכבה אחת, שופכים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ושיני השום ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את עלי האורגנו והטימין ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובשאר התבלינים לפי הטעם, מערבבים שוב ומכבים את האש. מוסיפים את האורז ואת הפירות היבשים הקצוצים, טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך. מעבירים את התערובת לקערה.
ממלאים את הקישואים בתערובת (שישאר אוורירי ולא דחוס) עד כמעט לקצה.

מכינים את הרוטב - לאותו סיר בו הכנו את המילוי מוסיפים 2-3 כפות שמן זית והבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לטגן 5 דקות. מוסיפים את העגבניה ותוכן הקישאים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס מים ומערבבים.
מסדרים את הקישואים הממולאים על גבי הירקות שבסיר, מוסיפים מים כך שהרוטב יגיע עד לגובה 3/4 מגובה הקישואים. בעזרת כף שופכים מהרוטב לתוך כל קישוא עד שהוא מתמלא ברוטב וסוגרים את הקישואים עם המכסים שלהם ששמרנו בצד.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
מדי פעם שופכים שוב רוטב בתוך הקישואים, כדי שהאורז יתבשל היטב.

בכף גדולה מעבירים את הקישואים לתבנית הגשה יפה וחסינת אש ומסדרים את הרוטב מסביבם ביחד עם תוכן הרוטב. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מסירים את ניר הכסף וממשיכים לאפות אותם עוד 10 דקות.
נכתב על ידי חצילונט , 27/3/2013 10:51   בקטגוריות לא נורא קשה, מאכלי חגים, צמחוני, כשר לפסח  
הקטע משוייך לנושא החם: חג שמח!
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)