לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

חצילונט

הבלוג של טל אלול, כאן תוכלו למצוא מתכוני חצילים, מכל הצבעים, בכל השילובים, עם כל הטעמים ושל כל העדות. חצילים עם גבינות, חצילים עם בשר, סלטי חצילים, מנות עיקריות ועוד... כיד הדמיון. יש כאן גם קינוחים ועוגות מתוקים ונעימים, מתאימים לסיום כל ארוחה. בתיאבון!


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

5/2013

קיש תרד וגבינות


בעלי שיחיה, חזר יום אחד מהעבודה עם שקית מלאה בעשבי תבלין שהביא לו חבר לעבודה. אותו חבר יקר לא ידע בכלל איזה עלים הוא שולח לי, אבל אמר לבעלי, אשתך כבר תדע מה לעשות עם זה, אם הבישולים שלה כמו העוגות שהיא שולחת לנו...
חשבתי מה לעשות עם עלי התרד שהוא שלח לי בכמות מסחרית כמעט וזה מה שיצא....




חומרים לקלתית:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
95 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 ביצה טרופה (ערבבתי בצלוחית והשתמשתי בחצי...)
1/2 1 כפות מים קרים מאד

חומרים למילוי:
1 ק"ג עלי תרד טריים (או 400 גר' קפוא ומופשר)
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כף גדושה קמח
1 גביע קוטג'
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקאבל מגורדת
1 גביע דנונה ביו טבעי 1.5%

אופן ההכנה:
למעבד מזון מכניסים את הקמח, המלח והחמאה ומערבלים את לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.

מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בקוטר 23 ס"מ ובעובי  4 מ"מ. מסדרים כל עיגול בתבנית 18 ס"מ, משומנת היטב. מורידים את עודפי הבצק ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

בינתיים מכינים את המילוי. אם מתשמשים בתרד טרי, שטפים היטב את העלים, חולטים אותם במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים את התרד, סוחטים וקוצצים גס. מעבירים לקערה. מוסיפים את כל חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב. שופכים את המילוי ל-2 הקלתיות האפויות חלקית. אפשר לפזר מעט גרעיני חמניות וצנוברים בשולי הקיש. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהקיש יציב והבצק בצבע זהוב עמוק.
נכתב על ידי חצילונט , 15/5/2013 13:46   בקטגוריות חלבי, מאכלי חגים, מאפים, צמחוני, קל להכנה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  חצילונט




קוראים אותי
11,209
הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , תחביבים , בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לחצילונט אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על חצילונט ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)