בעלי שיחיה, חזר יום אחד מהעבודה עם שקית מלאה בעשבי תבלין שהביא לו חבר לעבודה. אותו חבר יקר לא ידע בכלל איזה עלים הוא שולח לי, אבל אמר לבעלי, אשתך כבר תדע מה לעשות עם זה, אם הבישולים שלה כמו העוגות שהיא שולחת לנו...חשבתי מה לעשות עם עלי התרד שהוא שלח לי בכמות מסחרית כמעט וזה מה שיצא....
חומרים לקלתית:
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
95 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 ביצה טרופה (ערבבתי בצלוחית והשתמשתי בחצי...)
1/2 1 כפות מים קרים מאד
חומרים למילוי:
1 ק"ג עלי תרד טריים (או 400 גר' קפוא ומופשר)
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2-3 שיני שום כתושות
2 ביצים
1 כף גדושה קמח
1 גביע קוטג'
150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קשקאבל מגורדת
1 גביע דנונה ביו טבעי 1.5%
אופן ההכנה:
למעבד מזון מכניסים את הקמח, המלח והחמאה ומערבלים את לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומקררים במקרר שעה לפחות.
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בקוטר 23 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מסדרים כל עיגול בתבנית 18 ס"מ, משומנת היטב. מורידים את עודפי הבצק ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
בינתיים מכינים את המילוי. אם מתשמשים בתרד טרי, שטפים היטב את העלים, חולטים אותם במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים את התרד, סוחטים וקוצצים גס. מעבירים לקערה. מוסיפים את כל חומרי המילוי לקערה ומערבבים היטב. שופכים את המילוי ל-2 הקלתיות האפויות חלקית. אפשר לפזר מעט גרעיני חמניות וצנוברים בשולי הקיש. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהקיש יציב והבצק בצבע זהוב עמוק.