סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 20-30 עוגיות | רמת קושי: קל
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים היטב קמח מלא ,קמח לבן, סודה לשתייה, שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס, עד שהשוקולד מקומח מכל הכיוונים. מניחים בצד.
- בקערת מיקסר מניחים שמן זית ושני סוגי סוכר ומערבלים היטב במהירות בינונית-גבוהה.
- מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבל עד שהיא מוטמעת לחלוטין, ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים מלח ואבקת נוגט (או אחד מהממרחים לבחירתכם) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד בצק אחיד. חשוב בשלב זה להימנע מערבוב יתר שפוגע במרקם הסופי.
- מעבירים את הבצק לקירור של חצי שעה לפחות במקרר, עטוף היטב בניילון נצמד.
- כשהבצק קר, מרפדים תבניות בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים על התבנית תלוליות בצק באמצעות שתי כפות בכמות של כחצי כף. שומרים על רווחים בין עוגיה לעוגיה כי הן מתפשטות באפייה.
- אופים במשך כ-13-15 דקות או עד שהעוגיות זהובות בשוליים ורכות מעט במרכז.
- מצננים ומגישים.
אפשר להוסיף מה שאוהבים: טחינה, נוגט או אפילו חמאת בוטנים