למרות שזו לא ההגדרה האיטלקית המקורית הבסיסית לפיצה, כשאנשים שומעים "פיצה", ברור על מה הם חושבים. צריך להיות בזה גבינה ורוטב עגבניות. מדובר בעצם בגרסה האמריקאית למאכל האיטלקי. כמו כן, בדרך כלל מדובר במנה מהירה, נוחה לאכילה, נוחה לכיס, וכזאת שאפשר לאכול על הדרך.
לטבעוני שרוצה לאכול פיצה יש שתי אפשרויות. הראשונה היא לאכול משהו עם תחליף גבינה, והשנייה היא לאכול פיצה ללא גבינה. את הסוג הראשון, פיצה עם גבינה טבעונית, ניסיתי בשווארמה הצמחונית. היא הייתה בסדר גמור. שמתי עליה את כל התוספות האפשריות, והגבינה הטבעונית עשתה את שלה בעניין המרקם והתחושה. לא פיצת גורמה, אבל היה סבבה. הסוג השני, הוא הנדון בפוסט זה.
לפני כמה זמן עברתי ליד טוני וספה, ונזכרתי ששמעתי שיש להם פיצה ללא גבינה. מי שלא טבעוני, סביר להניח שיגיד שמדובר במשהו בין פוקצ'ה לפיצה, אבל האיטלקים יגידו אחרת, ולנו זה מספיק טוב. בטוני וספה מוכרים פיצה לפי משקל. הפיצות יוצאות מהתנור במגש גדול ומרובע. כשאתה רוצה להזמין, עובדי הדלפק מסמנים עם סכין וכף כזאת (נו, יש לה שם כזה מהכרטיסיות מהפסיכומטרי) את רוחב המרובע שבו אתה חפץ. אם יש צורך מחממים אותו קצת, ולאחר מכן מניחים אותו על משקל שיקבע את מחירו. על הפיצה הטבעונית יש רוטב עגבניות, עגבניות, פטריות, עלים וקישואים. תכל'ס - אחלה פיצה במחיר יחסית הוגן. זה טעים, טוב לשעות מאוחרות אחרי יציאה, טוב סתם כשעוברים ליד ובא משהו מהיר, וזה נחמד שאתה יכול לבחור את הגודל של המנה לפי ראות עיניך.
חוץ מזה, אם מישהו זוכר איך קוראים לדבר הזה שמרימים איתו משולשי או מרובעי פיצה, פרוסות עוגה או סנדביצ'ים שיוצאים מחימום בבתי קפה, שלא יתבייש להגיד.
איפה? רוטשילד 140, תל אביב.
כמה? 21.60 לחתיכה שבתמונה.
מתי? 7 ימים בשבוע, 3:00-12:00.
