לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2013

לאפה בלי שווארמה בדבוש


אני יודע שעבור הרבה טבעונים, עצם שימת הרגל בתוך מקום כמו דבוש היא דבר מגונה במקרה הטוב ודבר הנוגד את תפיסתם הטבעונית במקרה הרע. אבל אני לא כזה. אני לא נגעל פיזית ממראה בשר או מריח של בשר, אני פשוט לקחתי החלטה מוסרית שבזה אני לא נוגע יותר. לדעתי אין שום סיבה לא לאכול בכל מקום שבו יש אפשרות להרכיב מנה שלא כוללת מוצר מן החי. הרי מה ההבדל בין שווארמה שכונתית לבין סתם קבב קפוא שנקנה בסופר-מרקט? בין רשת המבורגרים למעדנייה "צנועה" שמנוהלת ע"י משפחה? כולם מוכרים ומשווקים בשר, ביצים וחלב. לכל אלו יש ביקוש ולכן יש היצע למוצרים הללו. מה ההבדל בין צ'יפס במקדונלד'ס לשוקו בשקית בסופר? ואללה, אני לא רואה אותו. פה יש רצח ושם התעללות שנגמרת בחלק מהמקרים ברצח. אני לא מודד בעצמי את הסבל של בעלי החיים ומה גרוע יותר ומה גרוע פחות. לתפיסתי - הכול איום ונורא. נכון, כנראה שיש משהו יותר נכון באכילה במסעדה טבעונית פרופר מאשר בדבוש, אבל האם ניתן לקבוע כי אני מעודד אכילת בשר אם אני משלם על מוצר שאף חיה לא נשחטה ספציפית עבור הכנתו? ובמה זה שונה מרכישת ירקות בסופר שמכיל קצבייה לתפארת?

אז אני חי בשלום עם אכילת מנה טבעונית במקום שהוא סמל לתאוות בשר. אולי אפילו יש איזה בן אדם שראה אותי מזמין לאפה בלי שווארמה ואמר לעצמו ש-ואללה, הבחור הזה לא כזה מוזר, ואולי יש פה איזה קטע מעניין.

ולאלו שיגידו שהפוסט הנוכחי מפרסם מקום שבשר הוא ללא ספק המנה העיקרית בו, יש לי כמה דברים להגיד. ראשית, המקום מפורסם מספיק והוא בטוח לא צריך אותי. שנית, הבלוג שלי לא מספיק מפורסם בכדי שיגרום לאנשים לקום וללכת לדבוש על מנת לצרוך בשר יותר מאשר הם רגילים. ודבר אחרון, אחת המטרות שלי כאן היא לתת אופציה טובה למאכל לטבעונים או למתעניינים בטבעונות. והאופציות נמצאות שם בחוץ, בכל מקום ולכל אחד.

בכל אופן, כשבא לי ג'אנק "איכותי", ובעיקר כשזה קורה בשעה לא שגרתית, אני מוצא את עצמי בדבוש. לדבוש שלושה סניפים בתל אביב, והמרחק בין הסניף בצייטלין לזה בלינקולן הוא רק קילומטר וחצי. ביניהם נמצא הסניף החדש שנפתח מול הסינימטק. בהזמנה, הקופאי/ת מקליד/ה מה תרצה בלאפה, ובמקרה שלי, הכול חוץ משווארמה - חומוס, טחינה, סלט, צ'יפס, חריף ועמבה. זה שאני לא רוצה בשר לא עוזר מבחינת ההמתנה, ולעיתים יש לחכות כמה דקות עד ללאפה. בינתיים אני ממלא לי צלחת או שתיים מבר הסלטים החופשי. כרוב אדום, צהוב ולבן, בצל ופלפלים חריפים. ואז מגיעה הלאפה הטעימה, רכה וקצת גמישה באופן טוב, עם צ'יפס חם בפנים. בסוף אתה מפוצץ ומוכן לשינה על בטן מלאה. לא מלאה פחות מפעם, אבל כן יותר מוסרית לדעתי, וקצת יותר בריאה.    


איפה? הארבעה 1 (פינת קרליבך), תל אביב.

כמה? 24 ש"ח.

מתי? א'-ה': 11:00 עד 04:00 ש': צאת השבת עד 05:00.

 


נכתב על ידי , 4/6/2013 22:04   בקטגוריות טבעונות, מנצ׳יז, לאפה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)