לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2014

התפריט הטבעוני של המרקט


לא יודע למה לקח לי כל כך הרבה זמן לכתוב על המרקט, אבל הנה זה קורה. המקום נפתח לפני כשנתיים במקום הבוטק'ה, שהיה מקום מגניב לכשעצמו, ואם אני לא טועה, עדיין קיים במתכונת הבוטק'ה המקורי בטשרניחובסקי. כמו כן, אם אני זוכר נכון, הצורה שבה המקום בנוי היא די דומה לאיך שנראה הבוטק'ה בזמנו. אם היו אומרים לי שמדובר באותם בעלים - לא הייתי מתפלא. אבל כנראה שזה לא נכון ובכל מקרה אין לי מושג.

מדובר במקום נחמד, שמגדיר את עצמו כ"מטבח עונתי". אני לא זוכר אם בקיץ אין מרק, אבל אכן קיים שינוי עונתי בתפריט. בדרך כלל במקום יושבים צעירים, ויש בו מין אווירה סטודנטיאלית כזאת. אני פוקד את המקום מפעם לפעם, ותמיד השירות אדיב ומלווה בחיוך. למקום תקן של ויגן פרנדלי ויש מגוון מכובד של מנות טבעוניות וכאלו שניתן לטבען.

בחורף שעבר, הגעתי למקום עם חשק למרק, ומבין קדרות המרק שעמדו על הבר בחרתי במרק עגבניות ויין. המוכר מילא לי צלחת ובזק עליה מעט בזיליקום. המרק לא סמיך (למי שמעדיף) וטעים. אני לא בטוח אם בפורמט המקורי הוא מגיע עם תוספת עם פרמז'ן, ככה ששווה לשים לב. 




בפעם אחרת באותו החורף, ניסיתי את מרק המינסטרונה. גם הוא לא מגיע במתכונת סמיכה. קשה לי כבר לפשפש בזיכרון ולעמוד על ייחודו, אבל הוא היה מאוד טעים, ולעניות דעתי, יותר ממרק העגבניות.




לא מזמן שוב קפצתי אל המרקט. היה לי חשק לאורז עם משהו עליו, ויוסי סיפר לי מדי פעם על התבשילים שיש במרקט. כל התבשילים שהמקום מציע טבעוניים, ופרט לקבועים (הודי, מרוקאי ואסייתי), המקום מציע את "תבשיל היום". באותו יום היה זה תבשיל גולאש טבעוני עם ירקות, כשאת מקום הגולאש תופסות חתיכות סויה. מעל יש בצל ירוק. ממש טעים. בצד לקחתי לי חצי גולדסטאר בשביל הפינוק והכרס.




איפשהו בין שני החורפים, כנראה בקיץ, הלכתי על כריך הפורטבלו. לכריך יש טוויסט אסייתי מתוק בדמות רוטב צ'ילי, ומלבד הפטריה הוא מכיל גוואקמולי, נבטים, אגוזים, בטטה, בצל ירוק, צנונית וכוסברה. היה טעים למרות שאני לא מחובבי המתוק כשמדובר בארוחה עצמה.

עופו על זה.

 

איפה? קינג ג'ורג' 31, תל אביב.

כמה? מרקים - 23 ש"ח, לחם ליד המרק - 4 ש"ח, התבשיל - 25 ש"ח, הכריך - 32 ש"ח, חצי גולדסטאר - 21 ש"ח.

מתי? א'-ה' 23:30-7:30, ו' 16:30-8:30, ש' 24:00-17:30.




נכתב על ידי , 19/1/2014 17:40   בקטגוריות אוכל ביתי, בירה, טבעונות, מרק, סנדוויץ׳, פטריות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)