לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


8/2014

פילי צ'יז סטייק ובירה מוסקו בגרין שאק


שמעתי שנפתחו כמה מקומות חדשים בפלורנטין, והחלטתי לקפוץ לאחד מהם אחרי איזה משחק בבלומפילד. הגעתי ל"גרין שאק", מסעדה שהיא בר או אולי בר שהקטע בו הוא אוכל סטייל דיינר אמריקאי אבל טבעוני. בפנים ישבו כשמונה אנשים שאכלו, שתו וניסו למצוא לינק לצפייה ישירה באינטרנט ל"אח הגדול", שבתקווה ישודר על המסך במקום. לטענתם, זאת על מנת לחזק את המתמודדת הטבעונית, טל גלבוע. לא הבנתי איך לצפות בתוכנית יחזק אותה, אבל שיהיה. החשיפה שהיא נותנת לעניין הטבעונות עושה טוב, כך אומרים לפחות, וייתכן שגם חלק מהם התכוונו לשלוח סמסים בתשלום עבור טל, ואולי אפילו עשו כן.

כל מה שיש בתפריט, שרשום בגיר על לוח בפינה, עושה חשק ונראה במחירים נוחים. המבורגר, פיצה, נקניקיה, שווארמה, קינוחים ועוד. שאלתי את הברמנית מה כדאי. היא מלמלה שהיא חדשה ומאחוריה הגיח בעל המקום. הוא המליץ לי על ה"פילדלפיה צ'יז סטייק". לא משהו שאני זוכר שאכלתי פעם על אמת. אולי ב"פילדלפיה" של חיים כהן, ממש ממש מזמן. אבל יכול להיות שבזמנו זה סתם היה איזה צ'יז בורגר כזה.

בכל אופן, הבעלים החביב עם כובע הקסקט הסביר לי שבגדול, בגרסה הטבעונית מדובר בלחמנייה עם סייטן ופלפלים, כשמעליו גבינת קשיו. ואללה, נשמע טוב. בינתיים בדקתי מה אפשר לשתות, כשאני מכוון לבירה הכי זולה מהחבית. התשובה הייתה טובורג, אבל היא הייתה בחוסר, אז זרמתי עם האופציה השנייה והיקרה יותר, בירת הבוטיק הישראלית "מוסקו".

בזמן שחיכיתי לה, הספקתי לקרוא באייפון שמדובר בצמד חברים שחברותם נקטעה עקב חזרתו של אחד מהם בתשובה, ומה שאיחד את חברותם הוא הרעיון העסקי של אחד מהם ואהבת שניהם לבירה. הם פתחו את המבשלה במושב זנוח באזור ירושלים. סיפור יפה. 

בינתיים הבירה הגיעה והייתה אחלה. טעם פירותי כזה. אם המחיר לא היה יותר גבוה ממנת האוכל עצמה, אז בכלל הייתי מבסוט, אבל זה כנראה שזה הסיפור של מחירי האלכוהול בשנים האחרונות, במיוחד באגף מבשלות הבוטיק הישראליות הקטנות.

 


 

אחרי כמה דקות הגיע גם הצ'יז סטייק. באמת מוצלח. אמנם ג'אנק, אבל מוצלח. לא סגור לגמרי מה עוד היה בלחמניה פרט לנ"ל, אבל אני חושב שקלטתי גם כרוב ובצל. כנראה חלק מהתערובת שאותה מטגנים או מבשלים עם הסייטן. השילוב עם גבינת הקשיו היה מגניב, ומה שהיה נראה בהתחלה כסנדביץ' שאולי לא ישביע לגמרי - השביע לגמרי. במיוחד עם הבירה בצד.

סך הכול מדובר במקום מאוד נחמד, ידידותי ולפחות במקרה של המנה הזו גם טעים ומוצלח. ללא ספק אגיע שוב לטעום עוד מנות, כמו שהבטחתי גם לבעלים הנחמד עם הקסקט, שאם אני זוכר נכון כרגע, שמו קובי.

 



איפה? ידידיה פרנקל 6, תל אביב.

כמה? 27 ש"ח הפילי, 30 ש"ח חצי מוסקו.

מתי? א'-ה' 3:00-19:00, ו'-ש' 20:00-לקוח אחרון.


נכתב על ידי , 18/8/2014 21:55   בקטגוריות טבעונות, בירה, אמריקאי  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)