אז הרבה זמן לא כתבתי, ולצערי נראה לי שזה בגדול הולך להיות אחת לחודש כרגע. חזרתי לאוניברסיטה, יש עבודה חדשה ויש דירה חדשה, אני משתדל מאוד לאכול כמה שיותר בבית והבלוג תופס מקום משני מאוד כרגע בחיי.
חוץ מזה, פירקנו את מכבי בנוקיה, וזה בערך הדבר היחיד שיש לי בראש בימים האחרונים פרט לאינספור חומר קריאה והתעסקויות שיש לי. הפעם האחרונה שזה קרה הייתה בערך בהסכם אוסלו. מקווה שכשהבן שלי ישאל אותי מתי זה קרה פעם אחרונה, אני לא אצטרך להגיד לו "באינתיפאדה השלישית".
בכל אופן, לפני כמה שבועות הייתי על יהודה הלוי וחיפשתי מה לאכול. עברתי ליד ה"גרין וילג'", מקום חדש שאומרים עליו דברים טובים, אבל נזכרתי שאיזה חבר סיפר לי על העסקית של "אבא גיל", בהמשך הרחוב, וחוץ מזה, אבא גיל הוא מוסד טבעוני מוכר וותיק, והחלטתי לתת לו את הכבוד קודם, במיוחד כשלא אכלתי בו מעולם. הגעתי בערך ב-14:00 והמקום היה מלא, התיישבתי בחוץ, אבל זה היה עוד בימים שהשמש קפחה והעיקה, אז חיכיתי שיתפנה מקום בפנים. הזמנתי את העסקית, שכוללת מנה ראשונה ועיקרית.
הסלט הגיע, צלחת יחסית יפה למנה ראשונה, עם כל מיני ירקות "סטנדרטיים" וגם עדשים מונבטות.
ואז הגיעה הצלחת הכפרית, מנה עצומה עם אורז מלא, קינואה, ירקות מבושלים, חומוס, טחינה, עדשים, פשטידה ובצד פיתה.
אני לא זוכר מתי הייתה הפעם האחרונה שבקושי סיימתי מנה שהזמנתי בגלל הכמות, אבל נאבקתי קשה בארוחה. הצלחת מאוד ממלאת, בטח בתוספת הפיתה והסלט. היה טעים, והיחס בין הכמות למחיר הוא הגיוני. השאלה היא אם לא אפשרי להוריד קצת בכמות ולקחת עשרה שקלים פחות על העסקית. במקרה כזה, אני לפחות, הייתי מבקר יותר באבא גיל.
איפה? יהודה הלוי 55, תל אביב.
כמה? 49 ש"ח.
מתי? א'-ה' 17:30-11:00, ו' 15:30-9:00.