או.קי, אז עכשיו למסעדות של ממש. כמובן שהממשק והיכולת הטכנולוגית שלי לא יאפשר תמונות של הכול, אבל נשתדל לא לשכוח כלום. עוד סנדביץ' רובן שהיה ממש טעים עם צ'יפס בצד. זה מה-Chicago Diner, מסעדה צמחונית די מצליחה בשיקגו עם שלל אפשרויות טבעוניות.
נשארים בשיקגו. מסעדה קובנית - Miles 90. היו כמה אופציות בתפריט אבל אני כהרגלי, ביקשתי מהמלצר שימליץ לי על האופציה הפופולרית ביותר בתפריט. וזה אחרי שהוא נתן נאום שאי אפשר לעצור לי ולחברים לגבי סוגים שונים של בשרים. היה טעים, קשה לי לשים את האצבע על מה זה בדיוק המטבח הקובני, דומה מאוד למקסיקני, אבל יכול להיות שזה בגלל שמדובר במנה טבעונית. את ה-IPA ברקע אגב לא ניתן להשיג במסעדה כמו אלכוהול בכלל. יש שם איזה קטע של מקומות שבו אתה מביא את האלכוהול שלך מהבית. לא בטוח אם זה קשור לרישיון מכירת אלכוהול לעסק ולמחירו, אבל זה קטע די נחמד. פשוט קפצנו לפני זה לסופר והגענו עם בירות, טקילה ועוד.
באיסט וילג' בניו יורק אכלתי את המנה הבאה שהכילה "ברווז". מדובר במסעדה קוריאנית טבעונית Franchia. כמו בעוד הרבה מסעדות אסייתיות יש מה שנקרא faux meat - תחליפים שונים, ובמקרה של זו כל התפריט טבעוני. לא בפעם הראשונה, היה מאוד קשה להבין את האנגלית של המלצרים ולכן זרמתי איתם. היה טעים אבל חם מאוד, זה הגיע בקדרה מהבילה. יש מצב שישבתי עליה 40 דקות.
בצ'יינה טאון ניו יורק אכלתי במסעדה הסינית הצמחונית Buddha Bodai שמתהדרת כמו עוד רבות גם בתעודת כשרות. המנה הייתה טעימה אבל קצת מתוקה מדי, ושוב היה קשה להבין את המלצרים ואת אופן ההזמנה כשבשולחן יש דף עם רשימה של דים סאם ועט ביחד עם התפריט הרגיל. עדיין לא הייתי ממליץ לוותר כי כל מה שראיתי על השולחנות נראה טוב מאוד.
בשיקגו ופרבריה גם נתקלתי בכמה מסעדות אסייתיות שמציעות הרכבה עצמית של צלחת מוקפץ. כאן מדובר במונגולית באבנסטון. לאחר הרכבת הצלחת רק צריך לשים בה מקלות עם השם שלך, ובמקרה שלי גם כאלו שמבקשים טופו במקום סוג בשר, וגם מין מלאווח כזה שמגיע בצד.
תמונות מרשת Loving Hut אין לי, אבל מדובר ברשת אסייתית טבעונית עם סניפים בכל ארה"ב. טעים מאוד במחירים סבירים ביותר.
שוב בשיקגו, יש מסעדה מאוד אופנתית שנקראת Mana והיא מציעה מגוון מנות שנוח להתחלק בהן. אחת מהן היא הבאה, משהו עם טופו וחצילים. די מוצלח.
וזו מנה מכובדת ממסעדה תאילנדית בנבאדה. אם אתם בלאס וגאס ורוצים לצאת ממנה לאכול משהו קצת יותר זול - בסך הכול רבע שעה נסיעה.
ובדאון טאון של וגאס, באזור קצת יותר נחמד מהסטריפ לדעתי, יש מסעדה טבעונית במתחם "פארק הקונטיינרים". שמה Simply Pure. הלכתי על הנאצ'וס עם ה"בשר" וה"גבינה". חוץ מזה, אין לי מושג איך אף אחד לא חשב על זה, אבל מישהו צריך להרים את הכפפה ולפתוח מסעדה טבעונית בשם "Las Vegans". אם למישהו יש תוכניות עסקיות כאלה שידבר איתי.
ואם כבר נגענו במקסיקני, אז בסן דייגו היפהפיה, באושן ביץ' יש את Ortega's Cocina, בה קיבלתי את המנה המוגזמת הזו. וזה עוד אחרי נאצ'וס על חשבון הבית בהמתנה למנה. יכול למלא שני אנשים בקלות. מדובר בשלושה ממולאים עצומים עם סלט, אורז והמון שעועית.
לצערי אין לי את התמונות, אבל אכלתי במסעדה מקסיקנית טבעונית מאוד מצליחה בסן פרנסיסקו ששמה Gracias Madre. התחלקנו במספר לא קטן של מנות שכולן טעימות מאוד.
וגם אוכל הודי מצוין היה כמובן. גם בסן פרנסיסקו, אך התמונה הנ"ל מניו ג'רזי מאיזה חור שיהיה לי קשה למצוא. אבל שיהיה בתור תמונת אילוסטרציה.
בפעם הבאה נתעסק קצת, כמה שיותירו לי הזיכרון והטכנולוגיה, במקומות שנחשבים גם בריאים.