לא בפעם הראשונה ומקווה שלא בפעם האחרונה, בלוג אורח של עכברוש העיר שהיה בתאילנד בקיץ האחרון.
קישור לבלוג הברים שלו מתפוז.
רוב הישראלים שנוסעים לתאילנד רואים בבנגקוק תחנת מעבר בדרך אל או
חזרה מהאיים או מהצפון ושוהים בה מקסימום יומיים שלושה, כשאותם הם מקדישים בעיקר
לשופינג זול (MBK, קוואסאן וכדומה).
אך מי שמעוניין או כבר מכיר את העיר קצת יותר לעומק, יודע שיש בה הרבה
יותר מזה בכל התחומים – שופינג לא יקר אך איכותי, אטרקציות מגניבות, ברים מיוחדים
(רשומה נפרדת תתפרסם בנושא זה) וגם הרבה אופציות טבעוניות.
הגענו אל בנגקוק באמצע חודש אוגוסט, עוד לא הספקנו להתמקם אצל
התעשיינים הצעירים, שהכינו לנו קבלת פנים, וכבר שמענו על פיגוע במרכז העיר – את זה
כבר מהארץ אנחנו מכירים.
בכל זאת החלטנו לצאת כולנו לאכול בחוץ ונסענו אל מסעדה תאילנדית
צמחונית באזור הקווסאן – May Daidee. הזמנו כל מיני מנות
טיפוסיות, מבוססות בעיקר על אורז ואטריות עם כל מיני תוספות מוקפצות, וכמובן
שייקים טריים (אננס!) לשתות. בסה"כ היה נחמד, אבל התעשיין הצעיר אומר שהיה לא
מיוחד, ובאזור יש עוד מקומות דומים ואפילו יותר טובים. הסתובבנו קצת באזור
הקוואסאן, שהיה הומה, כאילו לא היה דבר. שהתעשיין ואני עוד הספקנו לשתות אח"כ
בירה טובה באיזה בר, לפני שחזרנו להשלים שעות שינה.
ביום השני אכלנו צהרים במתחם האוכל ב- Siam
Paragon
– מרכז קניות איכותי, במקום שנקרא Dressed, שם אפשר בין היתר להרכיב
סלטים וראפים עם מגוון רב של אפשרויות שונות (כמובן גם טבעוניות).
בערב יצאנו העכברושית ואני לדייט רומנטי במסעדה תאילנדית יוקרתית אותה
בחרו לנו התעשיינים הצעירים. המסעדה, ISSAYA, שנבחרה לאחת מ-50
המסעדות הטובות באסיה בשנת 2014, ממוקמת במבנה יפה באחת הסמטאות הקטנות (יש הרבה
כאלו בבנגקוק). אמנם אין תפריט טבעוני, ולמלצרים היה קשה קצת להבין מה אני לא רוצה/יכול
לאכול, אך האחראית, ששלטה קצת יותר בשפה האנגלית, התאמצה ועזרה לי למצוא מנות
בתפריט. למנות ראשונות הזמנו שני סלטים (על בסיס ירקות אורגניים מהגינה) שהיו גם
טבעוניים, אלה שילבו טעמים מעניינים (בננה שזיף בוטנים ועוד) והיו מאוד טעימים. למנה
עיקרית הזמנתי תבשיל דגנים אסייתי עם פטריות שהיה ממלא וטעים, כשלא הצלחתי אפילו
לסיים אותו, וחוץ מזה הזמנו גם סלט ברוקולי סיני שהיה טבעי טרי ומצוין. בגזרת
הקינוחים לא היה להם משהו טבעוני. העכברושית נהנתה מעוגת מוס בצורת חיפושית, ובסוף
הצליחו לארגן גם לי איזה גלידת סורבה פסיפלורה מיוחדת שלא נמצאת בתפריט. כולל
תוספת אורז, מים, קוקטייל, מיץ אננס ושירות החשבון יצא כמעט 3000 באט, קצת יותר
מ-300 ש"ח.


לא סיימנו את הערב עדיין כשמהמסעדה עשינו פעמינו אל ה Maggie Choo's – בר קוקטיילים משובח, בו כבר
הייתי בפעם שעברה. המקום המעוצב היה מלא, היתה הופעת רגאיי מגניבה, ואנו נהננו
מקוקטיילים משובחים לפני שחזרנו לדירה.
אחר כך טסנו גם אנחנו לאיים – לריזורט מפנק בקאו לאק, אזור פחות
מתויר, במיוחד בחודש אוגוסט, כשעה נסיעה משדה התעופה של פוקט. במסעדה בריזורט, בה
אכלנו לא מעט פעמים, היה תפריט טבעוני מיוחד, עם מנות של טופו, ירקות, נודלס ואורז
מוקפצים. ואילו ב"עיר" שליד אכלנו במסעדת Smile, שמדורגת גבוה ב- Tripadvisor, שם גם ידעו להתאים את המנות התאילנדיות
הטעימות שבתפריט לטבעוניים.
אחרי שבוע מהנה חזרנו שוב לבנגקוק לעוד כמה ימים. כשמיד שהגענו בחזרה
לדירה יצאנו עם התעשיינים הצעירים למסעדת Mama Dolores או "דודי
ודרור" כמו שקוראים לה הישראלים. המסעדה המצליחה של דודי ודרור היא עם אוכל
שישראלים אוהבים (וכנראה גם לא מעט אחרים) – שיפודים, קבב, שניצלים, פסטות, פיצות,
חומוס ועוד. אוכל טבעוני? יש, אבל לא הרבה. אז למה אני מזכיר אותה פה? כי לפני כמה
חודשים הפכו הבעלים לטבעונים בעצמם, ובקרוב התפריט במסעדה אמור להשתנות ולהיות טבעוני
גם כן, האם זה יחזיק מעמד בבנגקוק? בהחלט שווה בדיקה אם אתם שם.
ביום שלאחר מכן הסתובבנו במרכז העיר (ASOK), כמה כיף שיש רכבת
עילית. לארוחת צהרים הפעם הלכנו למסעדה טבעונית חדשה שבדיוק נפתחה להרצה – Broccoli Revolution.
התפריט מכיל מגוון יפה של מנות טבעוניות – נשנושים, סלטים, מרקים, מנות עיקריות ושייקים ירוקים (וכמובן קינוחים), כשהמחירים
סבירים, אם כי אולי טיפה יקרים יחסית לבנגקוק. התלבטנו בין האפשריות המעניינות,
כשבחרנו לבסוף להזמין למנה ראשונה סלט טום יאם מותאם, מרק פו לעכברושית למנה
עיקרית, ובורגר ברוקולי וקינואה בשבילי, ביחד עם שייק ירוק בריא וטרי. את המנות
מזמינים מהדלפק כשהמלצרים מגישים אותן לשולחן לפי המספר.

הסלט היה טעים, העכברושית אהבה את מרק הפו היה נחמד אף הוא (אם כי זה
שיש בהאנוי בלילנבלום יותר עשיר לדעתי), ואילו הבורגר שלי שהוגש עם צ'יפס מיוחד,
כולל סוג של גווקאמולי ותירס מעל, היה פריך ומצוין, וגם העכברושית ממנו התלהבה.




היינו די מלאים אך החלטנו להזמין גם קינוח. בחרתי לנו את עוגת ה Red Velvet הטבעונית, על בסיס קרם קשיו ושקדים עם אוכמניות.
העכברושית, שלא היתה שותפה לבחירה, לא התלהבה מהמראה בהתחלה, כשחשבה שמדובר בסלק
בגלל הצבע. אך לאחר טעימה, העוגה המצוינת חוסלה ע"י שנינו במהרה.

בערב יצאתי לסבב ברים עם התעשיין (חכו לפוסט נפרד), כשאותו התחלנו
במזללה מקסיקנית טובה, La Monita, בה נהנתי מנאצ'וס איכותי
עם מגוון מטבלי סלסה, ובוריטו טבעוני (ללא שמנת או גבינה) ממלא וטעים.
ביום לפני האחרון בבנגקוק, נפרדנו הבנים מהבנות. אני והתעשיין הלכנו ל
Escape Hunt, גם שם זה טרנד חם. אחרי שסיימנו בהצלחה (עם
קצת עזרה), הלכנו לארוחת בוקר במקום שאהוב עליו, אך לי לא ממש היה מה לאכול שם. הוא
אכל פנקייק בהנאה ולאחר מכן קפצנו ל Veganerie. מאפייה/קונדיטוריה
טבעונית שם יש וופלים, עוגיות, עוגות ועוד נהדרים (מסתבר שהם גם מכינים את
הקינוחים ל Broccoli Revolution). הזמנתי את עוגת הפאדג'
שוקולד ללא גלוטן (ע"ב קמח אורז), שהיתה מאוד עשירה, וכמו כן כמה עוגיות לדרך
לאח"כ.


ביומנו האחרון בעיר, הלכנו כולנו יחדיו לארוחת בוקר ב- Dean & Deluca. מוסד ניו יורקי ידוע, לו
סניפים בכל העולם וגם בבנגקוק, שם יש בין היתר מגוון ארוחות בוקר, עוגות, מאפים,
כריכים ועוד ועוד (מזכיר קצת את הדליקאטסן ביהודה הלוי, רק הרבה יותר מרשים
וגדול). החלטתי להפוך את ארוחת הבוקר לסוג של בראנץ', ונהנתי מאוד משייק פירות יער
וסלט הקינואה שהזמנתי.
בשדה התעופה, הספקנו לקנות אננס טרי בפעם האחרונה, אותו חיסלנו בהנאה
בטיסה חזרה.
מסתבר שגם בבנגקוק אפשר להיות טבעוני ולא רק מהשייקים והאננס ליהנות, כשגם
כאן יש המון מקומות בהם אפשר לאכול ולבלות בלי דאגות, חבל שברבים מהם עדיין לא יצא
לי להיות.