לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סיכום שנת תשע"ו


שנה טובה.


לא כתבתי במשך שנה שלמה מפאת חוסר בזמן וחשק, אבל עכשיו הזמן חזר ואיתו גם קצת החשק, אז אפשר לנצל זאת לסיכום שנה עברית. למען האמת, בגלל שלא כתבתי שנה, אז אפשר גם לקרוא לזה סקירה ולא סיכום. בכל אופן, מדובר בכמה דברים טובים שאכלתי השנה. בחו"ל לא הייתי מאז אותו פוסט אחרון על ארה"ב, אבל אפשר להגיד שגיליתי את שכונת פלורנטין, אכלתי בכמה מסעדות, כמה מקומות חדשים ומעניינים נפתחו, וכמה מקומות ישנים וטובים נסגרו. הבה נסקור חלק מהם בפוסט ארוך ורחב אך מתומצת.


נתחיל מבירה שקיבלתי מהחברה שהייתה בברלין - שלקרלה. לא הכרתי את הבירות המעושנות עד היום הזה. זה פשוט מפגר. זה כמו לאכול נקניק, רק שאתה שותה אותו, ולשמחתנו זה טבעוני בהליך הייצור של הבירה. למי שהאסוציאציה הנקניקית לא עושה לו את זה, תאמינו לי, שווה בכל זאת רק בשביל החוויה. כבר שפותחים את הבקבוק שמים לב לריח, ואחרי שלוק או שניים אתה כבר לגמרי בעניינים.



מבחינת ארוחת בוקר בפרט ותפריט טבעוני בכלל, מגיעה מילה טובה ללנדוור. ארוחת הבוקר אמנם פשוטה, אך היא טעימה, משביעה מאוד והשירות,

לפחות בסניף המועדף עליי, בדיזינגוף, גם מהיר בדרך כלל.




יש כמובן גם חביתת חומוס ושני משקאות שלא מופיעים בתמונה, אך למי שזה גדול עליו, סנדוויץ' קציצות העדשים

הוא המנה המועדפת עליי במקום. מה שכן, יש לציין כי מי שלא אוהב לימון כבוש עלול לא לאהוב את המנה.



ארוחת הבוקר באנסטסיה, שעליה כבר כתבתי בעבר, השתפרה מאוד לדעתי מאז ימיו הראשונים של בית הקפה הטבעוני. הפעם הגעתי עם בת זוג, ולקחנו פרט לחביתה שמהווה את ברירת המחדל, גם מקושקשת טופו שהייתה טעימה מאוד. גם מי שלא טבעוני לדעתי ייהנה מאוד באנסטסיה.



ארוחות הבוקר לא זולות אך גם לא יקרות יותר מדי אם באתם להתפנק.


בגזרה האסייתית, אם הבנתי נכון, סכסוך בין הבעלים בפוראמה הביאו את אחד מהם לפתוח במרחק יריקה משם, באותו הצד של בן יהודה את הונג קונג שמגישה את אותה מנת מרק עם אטריות או בלי אטריות ועם טופו או דים סאם. יש הטוענים כי המנה שלהם מנצחת את זו הנוכחית בפוראמה. ניתן לכם

לשפוט.



בגזרת המקסיקני, השנה איבדנו את רשת דונקי, שהציעה בוריטו טבעוני ומהיר בגודל יפה. בתחילת השנה, זמן לא רב אחרי שחזרתי מאמריקה, געגועיי לבוריטו הביאו אותי לטאקריה באזור לבונטין, שם נהנתי מהבוריטו שהמקום מציע. בזמנו לא זוכר שהייתה אפשרות לגבינה טבעונית, אך כעת אני רואה שכך זה מופיע בתפריט - ככל הנראה דבר חדש שנבדוק בהזדמנות. 



פרט לכך, כחלק מהבילוי של צפייה במשחקי כדורגל, חברי הטוב צבי ואני מזמינים מדי פעם את הבוריטו של מקס אנד קו, מקסיקנית מרחוב בן יהודה. הבוריטו גדול, ולטבעונים יש שתי אופציות, אחת בדמות שווארמה סייטן מוצלחת והשנייה בדמות מיקס פטריות, מוצלחת גם היא.



עוד אופציה להזמנה היא פילדלפיה מבית דיקסי. מקום קרניבורי שמציע המבורגר טבעוני מוצלח ביותר לדעתי.

במשלוח הוא מגיע קצת "רטוב", מה שמזכיר את משלוחי בורגר ראנץ' מהילדות. אחלה בורגר טבעוני, שהגיע גם

בגרסה עגולה "המבורגרית" בהזמנה מדיקסי, אך כיום רק פילדלפיה מציעה אותו בגרסתה המלבנית.



ואם מדברים על בורגר, השנה איבדנו את גם את בודהה בורגר שסגרו את שני הסניפים שלהם בתל אביב, ולהבנתי

כרגע יש רק זיכיון אחד שמופעל ביקנעם. ייתכן שבודהה מילא את תפקידו ההיסטורי. היו שאמרו עליו דברים טובים

והיו כאלו שאמרו דברים רעים, אך אזכור אותו כמקום הראשון שהציע תפריט טבעוני עשיר וטעים, גם אם קצת ג'אנקי.

אנחנו הרי אוהבים ג'אנק.

במקום הסניף באבן גבירול נפתח לאחרונה ריינבואו, שהחל כתשובה הטבעונית למזנון של אייל שני, עם פיתות מלאות

בתחליפי בשר שונים, אך מהר מאוד זנח את הפיתות והחליף אותן בטורטיות ובמנת הדגל: ההמבורגר. זו מגיעה

 כמובן בלחמניה. גם השווארמה טעימה ומזכירה את זאת של בודהה, אך איני יודע אם מדובר באותו המתכון או בכזה

הדומה לו.



ההמבורגר מוצלח מאוד, ופרט לטעמו, מה ששונה משאר ההמבורגרים הטבעוניים שנתקלתי בהם הוא הגודל והמרקם

 שמזכירים מאוד בורגר בשרי, למי שמתגעגע לזה. למרות שלא הייתי כל כך רעב ומצונן, היה לי קשה לא ללכת על

הדאבל ריינבואו עם גבינה. כזה עולה 45 ש"ח אאל"ט, וממלא מאוד, כך שבמקרה כזה אין צורך לקפוץ לצ'יפסטאר

הסמוך לקנות מנת צ'יפס, מה שלקוחות רבים במקום עושים. בריינבואו מרשים זאת למיטב ידיעתי משום שהם אינם

מוכרים עדיין צ'יפס, וייתכן כי בקרוב יחלו לעשות כן.



בבודהה אהבתי בזמנו את השניצל בלחמניה עם גבינה, וזה בשווארמה הטבעונית בקינג ג'ורג' לא נופל ממנו בהרבה

אם בכלל. גם המקום הזה השתנה בשנה האחרונה. השווארמה טעימה יותר לדעתי, הבורגר ממשיך להיות בחירה

מצוינת, אך לאחרונה רציתי לגוון והלכתי על השניצ-צ'יז-בורגר שאיני מוצא כרגע תמונה שלו.


עוד המבורגר טוב לטעמי הוא זה בטבע'לה, שהוקמה בכפר סבא ופתחה סניף בפינה המקוללת של

בוגרשוב-קינג ג'ורג', בה אף מקום לא החזיק בשנים האחרונות להערכתי יותר משנה אחת. טבעל'ה כבר עושה זאת

ומאחל לה שתמשיך כך. ההמבורגר מגיע כמו עוד מנות אחרות במקום בעסקית ב-49 ש"ח, ביחד עם שייק וסלט פשוט, טרי וטעים.



פרט לכך המקום מציע גם טוסט לא רע, והשירות תמיד אדיב וחייכני. התחושה היא כי מדובר במקום קצת יותר בריא

מהג'אנקיאדות הטבעוניות, אבל זהו רושם שלי שפחות מבוסס על התעמקות במרכיבים ויותר על מה שנראה כאג'נדה

בריאה יותר שמציגים במקום.



נישאר בטוסט אבל נחזור לג'אנק מובהק: גולדות, דוכני טוסט נקניק בפ-10 ש"ח נפרשים תחת כל עץ ירוק בתל אביב

(וגם בעוד כמה ערים בגוש דן). מדובר בפתרון טעים, מהיר וזול. לטבעונים שלא אוכלים במקומות שמגישים בשר

כמובן שאין מה לחפש כאן, אך מי שדואג לגבי השימוש באותו הטוסטר להכנת הטוסטים הבשריים והטוסט הטבעוני,

ישמח לשמוע כי במקום טוסטר נפרד שבו מכינים את הטוסט הטבעוני, שאם זכרוני אינו מטעני, עשוי מסייטן.



סנדוויץ' טוב שהוא אינו טוסט, אך מחומם קלות בטוסטר נמצא כבר כמה שנים בבית הקפה המיתולוגי סגפרדו בפינת הרחובות פרישמן ודיזינגוף. גם זול, גם טעים וגם מהיר. מדובר במן כריך אנטיפסטי עם רוטב פסטו, שילוב מנצח שמוכר בהרבה מקומות כאופציה הטבעונית, ובסגפרדו עושים זאת לא רע בכלל. 



סנדוויצ'ים קצת יותר יקרים ומעודנים ניתן למצוא באלגריה בצפון אבן גבירול. מדובר במעדניה טבעונית, שבה גם קניתי אתמול כמה מנות עיקריות לארוחת החג. סלט הביצים שלהם טעים וכך גם הקרואסון עם הגבינה. מדובר בסנדוויצ'ים קטנים ולא זולים, אך לכו על זה אם בא לכם להתפנק. 



פרט לכך, לא רחוק משם, עוד קצת צפונה נפתח לו מחדש לאחרונה פלאפל מבורך המיתולוגי אך מה שנשאר

מהמקום המקורי הוא רק השם ומי שהכיר ומתגעגע לפלאפל המקורי לא ימצא אותו שם. אז מה כן? אב ובתו שהיו

בעלים של חומוסיה בבן יהודה, קנו את השם מבורך מהבעלים, ומכינים שלל תחליפי בשר טבעוניים בפיתה או

בצלחת, וזאת פרט לפלאפל ולחומוס שלהם, שאודה שעדיין לא יצא לי לטעום. מיד כששמעתי על המקום החדש

שמתי פעמיי למקום וניסיתי את השווארמה בפיתה - כיף גדול. לדעתי בתל אביב היה חסר בדיוק מקום כזה.

לדאבוני המקום רחוק ממני, אך בכל הזדמנות שתהיה לי אגיע לשם. מקווה מאוד שילך להם וממליץ לכם בחום

לעבור שם.



מספיק עם צפון ומרכז תל אביב, הבה נדרים לפלורנטין.

לא יודע איך לא ביקרתי שם יותר לפני כן, אבל בתקופה האחרונה יש לי תירוץ טוב. אם תל אביב היא בירת

הטבעונות בישראל, אז פלורנטין זה הצנטרום של הפיילה.

הסוד במקומות בפלורנטין הוא בשני דברים: מנות טבעוניות נהדרות והאפי האוורים שעושים את זה יותר זול לעיתים

גם עם בירה ליד. יש!


בשאפל יש שלל מנות טבעוניות, אך קשה שלא לקחת את ההמבורגר המצוין. היה נחמד אם היו מגיעות עוד כמה חתיכות תפו"א בצד אך בשביל מה

להתלונן. אבל ההתלבטות לא נגמרת כאן, משום שיש שני סוגי המבורגרים טבעוניים אאל"ט, אחד מהם הלך רחוק ומגיע עם מזרק מייפל, מה שעושה

את החוויה מעניינת ומגוונת.




לצד הבורגר יש מגוון בירות מהחבית, כמו טוכר למשל, שלא שמעתי עליה עד שהגעתי למקום. אחלה בירה גרמנית.

במקום יש האפי האוור מדי יום, 30% על התפריט הטבעוני בימי שני וביום שלישי מסלול שתייה ללא תחתית.

מושלם למשחק של ליגת האלופות.


אני לא עכברוש העיר, אבל אם הייתי, והייתי חוגג לבלוג עם הקוראים שלי, כנראה שהייתי עושה את זה בברמצווה. הבר במגניב ברחוב זבולון מציע כל יום האפי האוור בדמות 50% על האלכוהול עד 21:00. 13.5 ש"ח לחצי גולדסטאר. חוץ מזה יש בו גם אחלה אוכל, בדיוק מהסטייל הפלורנטיני-ים תיכוני-ישראלי-איך שלא תקראו לזה. 


המנה המועדפת היא המסבחה לימה.


 

אך גם לסלט העדשים ולחציל אין מה להתבייש. יש גם צלוחית ירקות - כולה ירקות בצד עם טחינה, אבל זה בא טוב ולא במחיר גבוה מדי. 




 

הרי אם גם כך הבירה זולה, אז אפשר לפרגן למקום ולהתחלק בכמה מנות טעימות.


ואם בא לכם תימניאדה, אז גם בסאלוף יש האפי האוור, אמנם מוקדם יותר, אבל אם הספקתם להגיע, אז גם תהנו מהמלאווח והחומוס, וגם תוכלו להספיג אותם בקנקני מכבי. הבירה מכבי, לא הקבוצה חס וחלילה. שכן מכבי היא הבירה של הפועלים!





פרט לאלו גם יש את קפה קאימאק, שממשיך להיות מוביל לדעתי בז'אנר התבשילים/הודי. הפעם גם הלכתי על קינוח ששכחתי את שמו. אני לא חובב מתוק וקינוחים, אבל סגר פינה והיה טעים.




 

הגרין שאק נסגר, אבל האוכל ממשיך להיות מיוצר בפאב החדש ברלין בפלורנטין, כך שחובבי ההמבורגר ושאר המנות של הגרין שאק יכולים להגיע וליהנות מהן.


 

פרט לכך יש כמה בירות שלא תמצאו במקומות אחרים במחיר הזה. למשל בירת עלמה ישראלית ב-28 ש"ח. אחלה בירה. האווירה במקום צעירה במיוחד וזורקת אותי עשור אחורה. אבל זה בסדר, אני אוהב את בלינק 182.



בקטגוריה של "יותר מסעדה ופחות בר" אכלנו באוזריה בפלורנטין. במסעדה מציעים מספר מנות טבעוניות לא רעות בכלל, וגם כאן כדאי לקחת כמה ולהתחלק בהן.





 

נזכיר שוב את עכברוש העיר, כי אני פולש קצת לנישה המכובדת שלו. באימפריאל קוקטייל בר מציעים האפי האוור בימות השבוע בערב המוקדם. גם זה קרה לא מזמן. לא זוכר את שמות הקוקטיילים אבל הם היו טעימים, במיוחד כשמדובר בחצי מחיר. 




 

לצידם הלכנו על שתי מנות אסייתיות חריפות של ירקות מוקפצים בליווי אורז דביק.


 

בדרך להופעה בקיסריה, של מוריסי שליט"א, שוב בהמלצתו של אחי הגדול עצרנו ב-206. כן כן, מסעדה של מכביסטים, אבל כאלה שיודעים איך להרכיב פיתה סלטים. מחיר הגון ביותר של 19 ש"ח לפיתה עם כמות יפה של צ'יפס בצד.


 

אז בואו נצא מתל אביב ונצפין עד עכו, מקום שלפני כן ביקרתי רק באיצטדיון הכדורגל בו. לאחרונה אני עובד שם מדי פעם, ואמנם לסעיד בעיר העתיקה עדיין לא הספקתי להגיע בזמן, אבל אכלתי כמה חומוסים אחרים לא רעים בכלל. 


בעיר העתיקה עצמה נמצאת מסעדה אבו סוהיל בהנהלת סוהילה. חומוס טעים מאוד, שמגיע ביחד עם הפלטה המוכרת מהמרכז ביחד עם תוספות כמו עגבניה וחצילונים כבושים - הדרך העכואית/צפונית להגשת חומוס. 


 

עוד חומוס מצוין בעיר העתיקה הוא אבו אליאס הידוע בכינויו טוני. החומוס המצוין מזכיר את אבו אדהם, וכאן גם הציעו לי עוד תוספת חומוס. נאבקתי קשות כי הייתי מלא אבל הבעלים/מלצרים גברו עליי ונאלצתי לסיים גם את המנה השנייה. 


 

בעכו הלא עתיקה, יותר קרוב לרכבת נמצאת מסעדת חמודי. שוב בהמלצת אחי אכלתי את מנת החומוס במקום ולא הצטערתי. הפול פחות מעניין, וכדאי ללכת על מנת ה"אקסטרה" - חומוס עם טחינה וגרגירים גרוסים. דומה למסבחה או משוושה אבל אל תתפסו אותי במילה.



בדרך חזרה מעכו עוברים בפתח תקווה. סופסוף הזדמן לי להגיע למסעדה המדוברת איאנה. מרגיש קצת ג'אנק, אבל ממש טעים. כמובן שלא יכולנו שלא לנסות את ההמבורגר, אך ממש לא טמנו את ידינו בצלחת והזמנו גם סלט תפו"א, איקרה, כבד, פיצה וקובה סלק. כן, הכול טבעוני, וכן הכול טעים.





 

עוד מסעדה מוכרת שכבר יצא לי לאכול בה לפני כן היא משק ברזילי. בימי שני יש הנחה משמעותית על התפריט הטבעוני וניצלנו זאת לקפוץ לשם. היה מצוין - גם המנות וגם הקוקטיילים.




 

חזרה למרכז העיר תל אביב ולמסעדת הפופ אפ הטבעונית בשרונה - מיס קפלן. אחרי שהפכה מפופ אפ לעובדה בשטח, הספקתי לבקר בה יומיים לפני שנסגרה זמנית ואמורה להיפתח במועד לא ידוע במקום אחר.

 פלצני, יקר אבל טעים ומיוחד.

לצד נקניקיית הגזר המפורסמת ועוד כמה מנות שאני לא זוכר את שמן והיו מוצלחות, שתיתי בירה ג'מס IPA, והתמלאתי בגעגועים ללגוניטאס בקליפורניה.






 

נעבור למשהו קצת יותר עממי. בדיזינגוף סנטר בשוק האוכל בימים חמישי ושישי נמצא דוכן טבעוני קרוב להום סנטר אאל"ט. כדאי להגיע מוקדם לפני שנגמר החריימה טופו. פרט לכך ישנם גם כל מיני סלטים, קטניות וכיוצ"ב. 40 ש"ח התענוג עולה. לא זול, אבל לך תסיים את זה בארוחה אחת.



ואם נגמר החריימה אז אפשר גם לבקש מנה טבעונית בשחרנזאד ליד הסופר פארם, ככל הנראה המקום שעליו חשבו בארץ נהדרת כשיצרו את המערכון על הרוקחת הערביה בסופר פארם. המקום צמוד לשם, ומציע תבשילים שמנוניים ומנחמים. 


 

את מנת ההר המפורסמת המשתנה מדי יום שהייתה מוגשת בפסאז' לפני כשנה לא יצא לי לאכול, ושמחתי לשמוע שבאבן גבירול נפתחה הרצוג.

מנת ההר טעימה ומשביעה מאוד. לדעתי היה אפשר להקטין אותה קצת ולגבות קצת פחות כסף עליה, אבל לא התייעצו איתי.המנה מפוצצת ועושה רושם גם בריאה. לא תצטערו על זה. 


 

לסיום, למרות ששמתי לב שרבים חולקים עליי, הפיצה של דומינוס עם הגבינה הטבעונית ממשיכה להיות מצוינת לדעתי. אולי זה תלוי סניף כמו שהזכרתי בפוסט עליה, אבל מי שלא ניסה - חובה!


 

הגזמתי קצת? אין ספק. אבל גם התחלנו לרוץ השנה, אז שומרים על כושר.

נכתב על ידי , 3/10/2016 21:56   בקטגוריות אוכל ביתי, אמריקאי, אסייתי, ארוחת בוקר, בודהה בורגר, בירה, בפיתה, המבורגר, הודי, חומוס, טאלי, טבעונות, טורטיה, מרוקאי, משלוח, מתוקים, נודלס, סיכום שנה, סלט, סנדוויץ׳, עסקיות, פיצה, צ'יפס, קינוח, קציצות, שווארמה, שייק, תבשיל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני אוכל את אמריקה (חלק ד')


טוב, אז נראה לי הגענו לחלק האחרון. קצת בריאות. אם יהיה לנו כוח אולי גם יהיה איזה פוסט על פלאפל בארה"ב. נתחיל בשיקגו, רו-פוד ב-Chicago Raw. מוכרת נחמדה מאוד שנראית גם כבעלים של המקום המליצה לי בתור מנה משביעה על הפיצה. מה זה משביע - בקושי גמרתי את זה. זה נראה קטן אבל כל השקדים והאגוזים שזה עשוי מהם עושים את העבודה.

 


עדיין בשיקגו, ב-Kramer's Health, חנות סטייל עדן טבע מרקט, יש קומה שנייה עם מסעדונת. הלכתי על הקומבינה של המבורגר, מרק ושייק. היה לא רע בכלל.



 

רק פעם אחת בטיול אכלתי סושי. ב-Beyond Sushi, אחת ממסעדות הרשת הניו-יורקית. לא הופעתי בסוף לגלות על הקבלה שהמנהל הוא ישראלי. גם פה הלכתי על קומבינציה של 18 חתיכות. שני רולים ועוד שתי חתיכות שהומלצו לי. מה שמעניין שזה לא בדיוק סושי. אין אצה והאורז הוא שחור אדמדם. בכל אופן, זה היה טעים ואחת ההפתעות והדברים המיוחדים שאכלתי.



 

ויש את רשת LYFE Kitchen שנדמה לי שכבר הזכרתי. כאן בתמונה זה ראפ מהסניף שלהם באבנסטון. טעים מאוד אבל מנות יחסית קטנות למחיר ולמה שרגילים באמריקה. בגלל זה הלכנו גם על הצ'יפס בטטה שסגר את הסיפור.


 

עוד רשת שלה סניפים בכל ארה"ב היא רשת הסופרים היקרה והאיכותית Whole foods. לא זול בכלל, אבל יש להם במעדנייה בר סלט ופס חם. סלט הביצים ללא ביצים שלהם מצוין, ובכלל מעל כל דבר כתוב אם זה טבעוני. על המילוי המוגזם מטה בשיקגו שילמתי 20$, וככה למדתי בפעמים הבאות שאכלתי שם שפחות זה מספיק. מה שכן, יש גם כמה דברים שם שהם קצת נפילה אז ביחרו בקפידה מה אתם שמים בקופסה.


 

 

למשל כאן בוושינגטון עשיתי בחירות יותר חכמות וגם לקחתי קופסה שטוחה.



 

VLife בניו יורק מזכירה מאוד את Blossom De Jour אבל נראית ומרגישה יותר "בריאה". כשביקשתי את המנה הכי ממלאת קיבלתי צלחת עם אורז, עדשים, חסה, תפו"א וטופו. היה מוצלח מאוד.



 

יש גם כמובן ברי סלט בהרכבה בכל מיני מקומות. הסלט הבא מאיפשהו בפרברי שיקגו וכל מה שאני זוכר שהוא היה טוב ועלה מעט.



 

שוב בשיקגו ושוב במקום שאני לא זוכר, אכלתי את המנה הבאה. פשוט חשבתי שזה מצחיק קצת. תכל'ס היה לא רע ועלה כולה 2.50$. רול מחסה עם קינואה וירקות.



 

עוד מנה מלייף. שניצל על אנטיפסטי. טעים לאללה אבל מעט מדי אוכל.



 

ובכן, כמו שכבר התבכיינתי - אכלתי עוד מלא דברים אבל משום מה התמונות שלהם לא רוצות לעלות. במידה ויקרה נס אז אולי יהיה עוד חלק. או שסתם יבוא לכתוב קצת על פלאפל בארה"ב.

אם לא - סלמתכ עד הפעם הבאה.

נכתב על ידי , 17/9/2015 13:31   בקטגוריות אוכל ביתי, ארה"ב, טבעונות, טורטיה, מרק, סושי, סלט, פיצה, שייק, תבשיל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני אוכל את אמריקה (חלק ב')


 

אז הגענו לשלב הג'אנק. האמת שקשה לי לדעת או להבין עד כמה לא בריא אכלתי, אבל בוא נגיד שהמנות הבאות ברובן לפחות בגרסה הלא טבעונית שלהן לא ממש בריאות, ושלא מדובר ברוב המקומות במסעדות של ממש (אם זה קריטריון בנוגע לג'אנק). מה שבטוח, מדובר באוכל מהיר יחסית ובמנות שמנסות בדרך כלל לדמות את המקור.

האמת שעד Blossom Du Jour בניו יורק אכלתי מעט המבורגרים פה ושם שלא היו להיט. כאן מדובר ברשת מסעדות טבעוניות ניו יורקית שלה כמה סניפים. אחד מהם היה ממש קרוב אליי ואכלתי בו ארבע פעמים. היה מבצע של בסביבות ה-12$ של המבורגר ומילקשייק. מה יותר ג'אנק מזה. היה טעים, ולעומת שאר המנות שניסיתי אצלן גם די ממלא, בטח בזכות המילקשייק וניל. 



 

באותו המקום אכלתי גם פילי צ'יז סטייק בגרסה הטבעונית, יום אחרי שהייתי בפילדלפיה ולא אכלתי כזה. אבל נאמר את האמת שלא חיפשתי, אז אני מניח שמישהו בפילדלפיה כן הרים את הכפפה. בכל מקרה, מדובר במנה טעימה, אבל כאמור לא ממלאת במיוחד לכשעצמה.



 

ועכשיו לג'אנק של ממש - סאבווי. פרט לסטארבקס, לדעתי מדובר ברשת הכי גדולה, לדעתי יותר ממקדונלד'ס. ובשלוש בלילה או בדרכים כשיש Food exit על הכביש המהיר, מדובר באופציה הטובה ביותר. לעיתים אתה מצטער אחר כך, אבל זה בלתי נשלט, והאמת שזה גם לא עד כדי כך רע. לחם לבן שלפי בדיקה שעשיתי לא מכיל ביצים או חלב, ממרח אבוקדו וכל הירקות. זה משביע, זה עושה את העבודה וזה זול יחסית.



 

גם הרבה בוריטו היה לנו, בעיקר בסניפי Chipotle הפרושים ברחבי היבשת. נראה שמשם דונקי הישראלית הביאה את הרעיון בצורה שלו. לא הספקתי לבדוק אבל להבנתי דונקי כבר נעלמה (?). צ'יפוטלה שם כדי להישאר כנראה. מדובר בבוריטו ענק עם אורז, גוואקמולי, חריף, שעועית וסלט. ניתן להוסיף Sofritas - תחליף טבעוני לא רע בכלל. כנראה יותר בריא מהסאבווי וגם עושה את העבודה. רק שסוגרים מוקדם יותר ולא ראיתי אותם בדרכים באמריקה אלא רק בתוך הערים. 



 

את סנדוויץ' הרובן הזה מצאתי בדאונטאון לוס אנג'לס, כרגע קשה לי למצוא איפה בדיוק, אבל אם מישהו יבקש אז אעשה את המאמץ. מקום קטן שנסגר יחסית מוקדם בצהריים - כנראה פונה לקהל אנשי העסקים מהבוקר עד לאחר ארוחת הצהריים. שייקים וסנדוויצ'ים בעיקר, טעים לאללה. אני וחבר התחלקנו בו ובעוד BLT טבעוני.



 

על הטיילת בסנטה מוניקה לפני רביצה בים חיפשנו איזה פלאפל ישראלי מפורסם אך עושה הרושם כי נסגר. נאלצנו להסתפק בדוכן יווני שמוכר גם פלאפל, לא משהו נדיר בכלל בתפוצות. האמת שהיה יחסית לא רע. לגבי פלאפל בכלל יכול להיות שארחיב את הדיבור בחלק אחר, אבל אגיד כבר עכשיו שפלאפל כמו בארץ לא מצאתי, אבל לעומת מה שזכור לי מאירופה, ניתן למצוא פלאפל סביר בארה"ב, רק שכמו באירופה, המחיר יהיה לא פרופורציונלי למה שאנחנו מכירים מכאן.



 

בסן חוזה אכלתי ב-Veggie Grill, אחד מסניפי רשת קליפורנית אאל"ט. הצ'יקן בורגר היה ממש טעים ואולי הדבר הכי קרוב למקור שאכלתי בכל הטיול. גם הקולסלו לצידו היה מצוין.



 

הפיצה בתמונה הייתה בסדר גמור, נאכלה ב-Norwalk, חור שספק אם תבקרו בו. אבל היא כאן לצורך אילוסטרציה שכן אני לא מצליח למצוא תמונות שצילמתי בדנבר, היא העיר שבה הכי נהניתי מהאוכל הטבעוני ובכלל, הופתעתי שלא שמעתי שכל כך נחמד שם (פרט ללגליזציה של הסמים הקלים). בדנבר יש בר-מסעדה שנקרא Mellow Mushroom. ברמניות נחמדות מאוד ויפות לא פחות שגם נתנו לי טיפים לגבי לאן לצאת בעיר. המקום לא טבעוני אך מציע גם פיצה טבעונית עם גבינת DIA. מדובר בפיצה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי. לא זול, משהו כמו 20$ לפיצה זוגית, אבל ממש טעים.


 

פרט לכך שוב - דנבר קולורדו. לא מאמין שנמחקו או נעלמו לי התמונות. מקום אחד שנקרא Water foods - טבעוני לגמרי ומציע תפריט עם המון מנות טבעוניות. אכלתי בו גם פיש אנד צ'יפס ועוד משהו שאני לא זוכר, אבל זה היה פשוט נפלא. שוב, לא זול, אבל חובה במידה ואתם דורכים בדנבר.

ויש את Native, רשת מסעדות טבעוניות שפרושה ברחבי אמריקה. גם בה אכלתי בעיקר בדנבר ופעם אחת גם בוושינגטון. מחירים יותר עממיים ושוב - כל פגיעה בול. והנה, מצאתי את התמונה מוושינגטון, מדובר בבורגר אוקלהומה וצ'יפס. במקום גם מציעים ריפיל של מיצים לא רעים בכלל.



 

בחלק הבא נעבור למסעדות היותר רציניות, אך עדיין, לא מדובר בשלמנות מופרזת. 

נכתב על ידי , 14/9/2015 01:25   בקטגוריות אמריקאי, ארה"ב, המבורגר, טורטיה, טבעונות, מנצ׳יז, פלאפל, פיצה, צ'ייקן בורגר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)