לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

לאפה סלטים בסמי בכיכר


ב-30.4.11 הפסדנו בקרית אליעזר 2-0 למכבי חיפה במשחק העונה. התבאסנו לאללה, ואמרנו לעצמנו שנתנחם בדרך הביתה בשווארמה בסמי בכיכר. בדרך חזרה, על כביש החוף, התחיל לעלות עשן ממכסה המנוע. עצרנו בצד והבנו שאכלנו אותה. האוטו שבק. הזמנו שגריר, והעברנו את השעה הבאה בתקווה שאף רכב לא יסטה לשוליים ויהרוג אותנו. וזה תוך כדי שכשאנחנו מנסים להתעסק עם הפלאפונים שלנו בלי לבלוע אחד מבין עשרות אלפי הברחשים שמסביבנו. לתל אביב כבר נסענו במונית.

לפני שבוע עשינו תיקו עם הפועל חיפה באיצטדיון החדש שקרוי לצערי על שם שף השקשוקות סמי עופר. אני כבר טבעוני שנתיים וחצי, אבל הייתי חייב לסגור מעגל.  

בסמי בכיכר לא שמעו על הקטנת הלאפות המוכרת במקומות מסוימים באזור המרכז. לאפה סלטים יפה וטעימה במחיר הגון, וכמה חצילים ופלפלים בצד. יש סיבה לעבור דרך כביש 4 בדרך לתל אביב.

 

איפה? הרברט סמואל 1 פינת כביש 4, צומת חדרה.

כמה? 14 ש"ח

מתי? 3:00-9:00, ועד כניסת השבת ומיציאתה.

 




נכתב על ידי , 9/1/2015 20:46   בקטגוריות לאפה, טבעונות, סלט  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אשתנור בפלאפל האחים לוי


אז קפצנו לירושלים לא מזמן למשחק של הפועל, ובגלל שהקדמתי, ולמרות הקור המקפיא, החלטתי לצעוד מהתחנה המרכזית לשוק מחנה יהודה, לאכול פלאפל אצל האחים לוי. "המנה המקורית" במקום היא ב"אשתנור". מה זה זה? ככה הירושלמים קוראים ללאפה. לא ברור, אבל ואללה, ירושלמים. אממה, זה לא מגולגל ומקופל כמו שאנחנו רגילים. בעל הבית ממלא את הלאפה בכל טוב, וכמנהג המקום מניח בעזרת ידיו את כדורי הפלאפל בלאפה. הוא מגלגל אותה, ואתה שהיית בטוח כי עתה יסגור צד אחד בקימוט, מתפלא - האדון פשוט מקפל את כל כל הלאפה למה שנראה כמו חצי בייגלה. אותו יגיש לבחור שעומד על ידו, וזה ישים את האשתנור בתוך שקית נייר ויגבה את התשלום על המנה.

הפלאפל טעים מאוד והאשתנור לא יתפרק במידה ותעקבו אחרי הכלל הבא: תנו ביסים סימטריים משני צידי האשתנור עד שתגיעו למצב שבו החלק התחתון מאוחד לצורת פיתה. לקחו לי כמה ניסיונות עד שהצלחתי להגיע למיומנות הזו.

למי שמפחד מאשתנור או סתם זה יותר מדי פלאפל בשבילו, יש גם חצי אשתנור, פיתה וחצי פיתה. ומי שאוהב כוסות מיץ פשוטות כאלו בצד המנה, ולא בא לו על איזה בקבוק של משהו - המחירים מאוד מאוד נמוכים.  

חוץ מזה, אני רוצה גם להמליץ על פסטיבל הטבעונות של אתר שף תאכל. עד ה-22 לחודש, כל מיני מסעדות ברחבי הארץ מציעות ארוחה מלאה במחירים שנעים בין 59 ל-89 ש"ח. עוד לא הספקתי לבדוק אף מסעדה, אבל אני מקווה מאוד שאספיק לפחות אחת או שתיים, בעיקר כאלו שכנראה שעקב המחיר לא הייתי פוקד ביום רגיל.

 

איפה? מחנה יהודה 51, ירושלים.

כמה? 16 ש"ח אשתנור.

מתי? לא ברור. גם כאן נהמר על הבוקר המוקדם עד לערב הבינוני.

 

נכתב על ידי , 12/3/2014 20:21   בקטגוריות בפיתה, טבעונות, לאפה, פלאפל  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני הולך לאכול בברצלונה (חלק ג' ואחרון)


באינטרנט כותבים הרבה טובים על ה-Cat Bar, מסעדה ובר טבעוניים ממזרח לראמבלה. אז כמובן שזה היה חלק מהמסלול. היו רק שתי בעיות: לא הגעתי רעב מספיק לאותה ארוחה עסקית שהם מציעים כ"מניו דל דיה" והיה חסר להם תפוחי אדמה באותו יום. במידה והיו תפוחי אדמה אז הייתי נהנה מצ'יפס לצד ההמבורגר, ואז אולי גם הייתי לוקח את העסקית עם סלט כמנה ראשונה. כך יצא שבדיעבד, שילמתי על המבורגר ופיינט בירה שני אירו יותר מאשר היה עולה לי להזמין את העסקית.

מבין סוגי ההמבורגרים השונים המוצעים במקום, הלכתי על ה"גרין בורגר" שתרד הוא אחד המרכיבים העיקריים בו. הבורגר היה מצוין, וגם הסלט שבא לצידו היה טעים ומעניין. אגב, מכל המקומות שהייתי בהם בעיר, בקאט בר עובדות המלצריות הכי יפות שראיתי, וזה גם נחמד. בשורה התחתונה, אם הייתי נשאר עוד יום-יומיים בעיר, אני בטוח שהייתי מוצא את עצמי שוב בקאט-בר וזאת למרות שזו הייתה הארוחה "היקרה" ביותר שלי בברצלונה.



איפה? Boria 17. 

כמה? המבורגר ובירה עולים ביחד 12 אירו, אבל עסקית שלמה עולה רק 10 אירו. כזה אני - אהבל.

מתי? המטבח  פתוח בימי שני, שלישי, חמישי, שישי, שבת מ-13:30 עד 23:00, רביעי מ-20:00 עד 23:00. ראשון סגור. הבר פתוח עד לקוח אחרון.


אחרי יציאה בלילה, או בין מקומות שונים ביציאה, כשהרעב תקף ולא נצפה מאנצ' טבעוני באופק, נכנסתי ל"קבב דונר" הקרוב. הפקיסטני שעמד בקופה היה צריך לשאול לפחות פעמיים "?what meat in the durum" עד שהוא הבין שבטורטיה/לאפה הזאת, שהוא מגלגל ומחמם מעט בטוסטר, לא יהיה לא בשר ולא יוגורט. גם בזמנו, כאומניבור, ידעתי שלא מדובר בפסגת הקולינריה, אבל בשעה מאוחרת זה יכול להיות בדיוק מה שאתה צריך. אז מה רע באיזה פחמימה מלאה בסלטים סבירים ורוטב חריף?


 

איפה? בכל מיני מקומות בעיר ובכל פינה באזורי הבילוי בפרט.

כמה? בסביבות 3.5 אירו.

מתי? מהצהריים עד לפנות בוקר.


ביומי האחרון, קפצתי עם ג'ינג'י לאיזה בר קטלאני בקרבת ביתו. שני פועלים סינים ישבו בכניסה ליד מכונת המזל ובזבזו חלק ניכר ממשכורתם על הריגוש שבציפייה לשלושה תותים בשורה. על הבר ישב קטלאני שעצר לבירה בדרך הביתה מהעבודה וקרא בעיתון מה חדש בטור דה פראנס. מאחורי הבר עמד דוד קטלאני לבוש בצורה הדורה שמזג את הבירה, אסטרלה מהסוג הטבעוני - Estrella Galicia.

 

 

יופי של בירה. החלטתי להזמין כל צלחת טבעונית במקום, וכעבור מספר דקות הם הגיעו אחת אחרי השנייה. "פאן קון טומטה" - פרוסות בגט שגורדה עליהם עגבנייה והוזלף עליהם שמן זית. פלפלים חריפים (לא יותר מדי) מוקפצים ומומלחים ו"פטאטס בראבס" - הגרסה הספרדית ו/או קטלאנית לצ'יפס.

 


 

ה"בראבה" הוא רוטב העגבניות החריף שתפוחי האדמה מוגשים עימו. לעיתים קרובות מוגש עם הפטאטס גם רוטב אלי-אולי, שבצורתו המקורית אינו מכיל ביצים. אך כיום, ברוב המקומות, את האלי-אולי המסורתי מחליפה גרסה תעשייתית שלו, שקרוב לוודאי מכילה ביצים ודומה למה שאנחנו מכירים כמיונז-שום.

 

 

במקרה הנ"ל, הדוד הקטלאני, שהוא כנראה גם בעל הבית, לא ידע להגיד מה מכיל האלי-אולי בתמונה. מה שהוא ידע להגיד זה שמדובר ברוטב קנוי, ויש סיכוי סביר שהוא מכיל ביצים. עקב כך, ג'ינג'י שימש עבורי כ"גוי של שבת", ואכל בעצמו את הפטאטס עם הרוטב הלבן, ואני אכלתי את השאר. מלא ומרוצה, סגרתי את החופשה בברצלונה.


איפה? ברחבי העיר.

כמה? לא זוכר, אבל לא יקר, במקרה הרע מגרד את ה-10 אירו.

מתי? מהבוקר עד הערב המאוחר עם הפסקה לסייסטה.

 

אחרי ההמתנה המעיקה בתור לצ'ק אין, עם עשרות הפרצופים הישראליים שעשו עימי את אותה הדרך חמישה ימים לפני, התיישבתי מבואס על הספסל מול שער ההמתנה לעלייה למטוס. בשער מימיני, טיסה היוצאת למרקש במרוקו, ובשער משמאלי - טיסה לביירות. דמיינתי את עצמי עולה בטעות על הטיסה הלא נכונה, נרדם, ומוצא את עצמי אוכל קוסקוס ומזיע את עצמי לדעת במרקש, או לחילופין, דופק חומוס בביירות לפני שאני יוצא לסיור בדאחייה. 

במקום זה, בחנתי את שני התורים במקומות היחידים שהיו פתוחים במפלס הטרמינל בו נמצאתי. הייתי קצת רעב, אבל מה שממש הייתי חייב זה לשתות, וגם לרכוש לעצמי איזה בקבוק מים לטיסת הלואו-קוסט של וולינג, כי אסור להכניס לטרמינל בקבוקים מהבית. בצד אחד היה תור ארוך מאוד בבית קפה, שבמבט חטוף בויטרינה שלו, לא ראיתי משהו שיכול להתאים לי; והתור השני - למקדונלד'ס. הרשת השטנית שאני מניח שרובם המוחלט של הטבעונים לא חושב לדרוך בשעריה בלי מגאפון ושלטים. אבל אני לא רואה בעיה לאכול מנה טבעונית במקום כמו מקדונלד'ס (ראו הפוסט שלי לגבי הלאפה בדבוש).

שוב אני עם ישראלים בתור, ועכשיו מימיני גם עומדים היפסטרים לבנוניים שצוחקים בקולי קולות. בניתי על איזה צ'יפס, אבל בסוף לקחתי סלט אחרי שבדקתי שהרוטב שמקבלים איתו הוא טבעוני - ויניגרט בלסמי. לקחתי גם איזה קולה בינונית, כי הרגשתי שמגיע לי, ובקבוק מים לטיסה. הסלט היה בסדר.

עליתי למטוס, כשאני מקווה שהפעם תתיישב לידי איזו בחורה צעירה, ישראלית או ספרדייה, אולי אפילו שתיים. במקום זה קיבלתי איזה אבא נתנייתי שנורא רצה לדבר. בחלק מהזמן ישנתי, ומתי שלא - עשיתי כאילו שאני ישן.


 

איפה? שדה התעופה של ברצלונה.

כמה? 5 אירו בערך לסלט, קולה ובקבוק מים.

מתי? או 24 שעות ביממה או שהם סוגרים ממש מאוחר (כי לא נראה לי שזה כמו בארץ).

נכתב על ידי , 21/7/2013 17:14   בקטגוריות בירה, חו״ל, המבורגר, טאפאס, טבעונות, לאפה, טורטיה, סלט, קטלאני, מנצ׳יז  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)