לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סיכום שנת תשע"ו


שנה טובה.


לא כתבתי במשך שנה שלמה מפאת חוסר בזמן וחשק, אבל עכשיו הזמן חזר ואיתו גם קצת החשק, אז אפשר לנצל זאת לסיכום שנה עברית. למען האמת, בגלל שלא כתבתי שנה, אז אפשר גם לקרוא לזה סקירה ולא סיכום. בכל אופן, מדובר בכמה דברים טובים שאכלתי השנה. בחו"ל לא הייתי מאז אותו פוסט אחרון על ארה"ב, אבל אפשר להגיד שגיליתי את שכונת פלורנטין, אכלתי בכמה מסעדות, כמה מקומות חדשים ומעניינים נפתחו, וכמה מקומות ישנים וטובים נסגרו. הבה נסקור חלק מהם בפוסט ארוך ורחב אך מתומצת.


נתחיל מבירה שקיבלתי מהחברה שהייתה בברלין - שלקרלה. לא הכרתי את הבירות המעושנות עד היום הזה. זה פשוט מפגר. זה כמו לאכול נקניק, רק שאתה שותה אותו, ולשמחתנו זה טבעוני בהליך הייצור של הבירה. למי שהאסוציאציה הנקניקית לא עושה לו את זה, תאמינו לי, שווה בכל זאת רק בשביל החוויה. כבר שפותחים את הבקבוק שמים לב לריח, ואחרי שלוק או שניים אתה כבר לגמרי בעניינים.



מבחינת ארוחת בוקר בפרט ותפריט טבעוני בכלל, מגיעה מילה טובה ללנדוור. ארוחת הבוקר אמנם פשוטה, אך היא טעימה, משביעה מאוד והשירות,

לפחות בסניף המועדף עליי, בדיזינגוף, גם מהיר בדרך כלל.




יש כמובן גם חביתת חומוס ושני משקאות שלא מופיעים בתמונה, אך למי שזה גדול עליו, סנדוויץ' קציצות העדשים

הוא המנה המועדפת עליי במקום. מה שכן, יש לציין כי מי שלא אוהב לימון כבוש עלול לא לאהוב את המנה.



ארוחת הבוקר באנסטסיה, שעליה כבר כתבתי בעבר, השתפרה מאוד לדעתי מאז ימיו הראשונים של בית הקפה הטבעוני. הפעם הגעתי עם בת זוג, ולקחנו פרט לחביתה שמהווה את ברירת המחדל, גם מקושקשת טופו שהייתה טעימה מאוד. גם מי שלא טבעוני לדעתי ייהנה מאוד באנסטסיה.



ארוחות הבוקר לא זולות אך גם לא יקרות יותר מדי אם באתם להתפנק.


בגזרה האסייתית, אם הבנתי נכון, סכסוך בין הבעלים בפוראמה הביאו את אחד מהם לפתוח במרחק יריקה משם, באותו הצד של בן יהודה את הונג קונג שמגישה את אותה מנת מרק עם אטריות או בלי אטריות ועם טופו או דים סאם. יש הטוענים כי המנה שלהם מנצחת את זו הנוכחית בפוראמה. ניתן לכם

לשפוט.



בגזרת המקסיקני, השנה איבדנו את רשת דונקי, שהציעה בוריטו טבעוני ומהיר בגודל יפה. בתחילת השנה, זמן לא רב אחרי שחזרתי מאמריקה, געגועיי לבוריטו הביאו אותי לטאקריה באזור לבונטין, שם נהנתי מהבוריטו שהמקום מציע. בזמנו לא זוכר שהייתה אפשרות לגבינה טבעונית, אך כעת אני רואה שכך זה מופיע בתפריט - ככל הנראה דבר חדש שנבדוק בהזדמנות. 



פרט לכך, כחלק מהבילוי של צפייה במשחקי כדורגל, חברי הטוב צבי ואני מזמינים מדי פעם את הבוריטו של מקס אנד קו, מקסיקנית מרחוב בן יהודה. הבוריטו גדול, ולטבעונים יש שתי אופציות, אחת בדמות שווארמה סייטן מוצלחת והשנייה בדמות מיקס פטריות, מוצלחת גם היא.



עוד אופציה להזמנה היא פילדלפיה מבית דיקסי. מקום קרניבורי שמציע המבורגר טבעוני מוצלח ביותר לדעתי.

במשלוח הוא מגיע קצת "רטוב", מה שמזכיר את משלוחי בורגר ראנץ' מהילדות. אחלה בורגר טבעוני, שהגיע גם

בגרסה עגולה "המבורגרית" בהזמנה מדיקסי, אך כיום רק פילדלפיה מציעה אותו בגרסתה המלבנית.



ואם מדברים על בורגר, השנה איבדנו את גם את בודהה בורגר שסגרו את שני הסניפים שלהם בתל אביב, ולהבנתי

כרגע יש רק זיכיון אחד שמופעל ביקנעם. ייתכן שבודהה מילא את תפקידו ההיסטורי. היו שאמרו עליו דברים טובים

והיו כאלו שאמרו דברים רעים, אך אזכור אותו כמקום הראשון שהציע תפריט טבעוני עשיר וטעים, גם אם קצת ג'אנקי.

אנחנו הרי אוהבים ג'אנק.

במקום הסניף באבן גבירול נפתח לאחרונה ריינבואו, שהחל כתשובה הטבעונית למזנון של אייל שני, עם פיתות מלאות

בתחליפי בשר שונים, אך מהר מאוד זנח את הפיתות והחליף אותן בטורטיות ובמנת הדגל: ההמבורגר. זו מגיעה

 כמובן בלחמניה. גם השווארמה טעימה ומזכירה את זאת של בודהה, אך איני יודע אם מדובר באותו המתכון או בכזה

הדומה לו.



ההמבורגר מוצלח מאוד, ופרט לטעמו, מה ששונה משאר ההמבורגרים הטבעוניים שנתקלתי בהם הוא הגודל והמרקם

 שמזכירים מאוד בורגר בשרי, למי שמתגעגע לזה. למרות שלא הייתי כל כך רעב ומצונן, היה לי קשה לא ללכת על

הדאבל ריינבואו עם גבינה. כזה עולה 45 ש"ח אאל"ט, וממלא מאוד, כך שבמקרה כזה אין צורך לקפוץ לצ'יפסטאר

הסמוך לקנות מנת צ'יפס, מה שלקוחות רבים במקום עושים. בריינבואו מרשים זאת למיטב ידיעתי משום שהם אינם

מוכרים עדיין צ'יפס, וייתכן כי בקרוב יחלו לעשות כן.



בבודהה אהבתי בזמנו את השניצל בלחמניה עם גבינה, וזה בשווארמה הטבעונית בקינג ג'ורג' לא נופל ממנו בהרבה

אם בכלל. גם המקום הזה השתנה בשנה האחרונה. השווארמה טעימה יותר לדעתי, הבורגר ממשיך להיות בחירה

מצוינת, אך לאחרונה רציתי לגוון והלכתי על השניצ-צ'יז-בורגר שאיני מוצא כרגע תמונה שלו.


עוד המבורגר טוב לטעמי הוא זה בטבע'לה, שהוקמה בכפר סבא ופתחה סניף בפינה המקוללת של

בוגרשוב-קינג ג'ורג', בה אף מקום לא החזיק בשנים האחרונות להערכתי יותר משנה אחת. טבעל'ה כבר עושה זאת

ומאחל לה שתמשיך כך. ההמבורגר מגיע כמו עוד מנות אחרות במקום בעסקית ב-49 ש"ח, ביחד עם שייק וסלט פשוט, טרי וטעים.



פרט לכך המקום מציע גם טוסט לא רע, והשירות תמיד אדיב וחייכני. התחושה היא כי מדובר במקום קצת יותר בריא

מהג'אנקיאדות הטבעוניות, אבל זהו רושם שלי שפחות מבוסס על התעמקות במרכיבים ויותר על מה שנראה כאג'נדה

בריאה יותר שמציגים במקום.



נישאר בטוסט אבל נחזור לג'אנק מובהק: גולדות, דוכני טוסט נקניק בפ-10 ש"ח נפרשים תחת כל עץ ירוק בתל אביב

(וגם בעוד כמה ערים בגוש דן). מדובר בפתרון טעים, מהיר וזול. לטבעונים שלא אוכלים במקומות שמגישים בשר

כמובן שאין מה לחפש כאן, אך מי שדואג לגבי השימוש באותו הטוסטר להכנת הטוסטים הבשריים והטוסט הטבעוני,

ישמח לשמוע כי במקום טוסטר נפרד שבו מכינים את הטוסט הטבעוני, שאם זכרוני אינו מטעני, עשוי מסייטן.



סנדוויץ' טוב שהוא אינו טוסט, אך מחומם קלות בטוסטר נמצא כבר כמה שנים בבית הקפה המיתולוגי סגפרדו בפינת הרחובות פרישמן ודיזינגוף. גם זול, גם טעים וגם מהיר. מדובר במן כריך אנטיפסטי עם רוטב פסטו, שילוב מנצח שמוכר בהרבה מקומות כאופציה הטבעונית, ובסגפרדו עושים זאת לא רע בכלל. 



סנדוויצ'ים קצת יותר יקרים ומעודנים ניתן למצוא באלגריה בצפון אבן גבירול. מדובר במעדניה טבעונית, שבה גם קניתי אתמול כמה מנות עיקריות לארוחת החג. סלט הביצים שלהם טעים וכך גם הקרואסון עם הגבינה. מדובר בסנדוויצ'ים קטנים ולא זולים, אך לכו על זה אם בא לכם להתפנק. 



פרט לכך, לא רחוק משם, עוד קצת צפונה נפתח לו מחדש לאחרונה פלאפל מבורך המיתולוגי אך מה שנשאר

מהמקום המקורי הוא רק השם ומי שהכיר ומתגעגע לפלאפל המקורי לא ימצא אותו שם. אז מה כן? אב ובתו שהיו

בעלים של חומוסיה בבן יהודה, קנו את השם מבורך מהבעלים, ומכינים שלל תחליפי בשר טבעוניים בפיתה או

בצלחת, וזאת פרט לפלאפל ולחומוס שלהם, שאודה שעדיין לא יצא לי לטעום. מיד כששמעתי על המקום החדש

שמתי פעמיי למקום וניסיתי את השווארמה בפיתה - כיף גדול. לדעתי בתל אביב היה חסר בדיוק מקום כזה.

לדאבוני המקום רחוק ממני, אך בכל הזדמנות שתהיה לי אגיע לשם. מקווה מאוד שילך להם וממליץ לכם בחום

לעבור שם.



מספיק עם צפון ומרכז תל אביב, הבה נדרים לפלורנטין.

לא יודע איך לא ביקרתי שם יותר לפני כן, אבל בתקופה האחרונה יש לי תירוץ טוב. אם תל אביב היא בירת

הטבעונות בישראל, אז פלורנטין זה הצנטרום של הפיילה.

הסוד במקומות בפלורנטין הוא בשני דברים: מנות טבעוניות נהדרות והאפי האוורים שעושים את זה יותר זול לעיתים

גם עם בירה ליד. יש!


בשאפל יש שלל מנות טבעוניות, אך קשה שלא לקחת את ההמבורגר המצוין. היה נחמד אם היו מגיעות עוד כמה חתיכות תפו"א בצד אך בשביל מה

להתלונן. אבל ההתלבטות לא נגמרת כאן, משום שיש שני סוגי המבורגרים טבעוניים אאל"ט, אחד מהם הלך רחוק ומגיע עם מזרק מייפל, מה שעושה

את החוויה מעניינת ומגוונת.




לצד הבורגר יש מגוון בירות מהחבית, כמו טוכר למשל, שלא שמעתי עליה עד שהגעתי למקום. אחלה בירה גרמנית.

במקום יש האפי האוור מדי יום, 30% על התפריט הטבעוני בימי שני וביום שלישי מסלול שתייה ללא תחתית.

מושלם למשחק של ליגת האלופות.


אני לא עכברוש העיר, אבל אם הייתי, והייתי חוגג לבלוג עם הקוראים שלי, כנראה שהייתי עושה את זה בברמצווה. הבר במגניב ברחוב זבולון מציע כל יום האפי האוור בדמות 50% על האלכוהול עד 21:00. 13.5 ש"ח לחצי גולדסטאר. חוץ מזה יש בו גם אחלה אוכל, בדיוק מהסטייל הפלורנטיני-ים תיכוני-ישראלי-איך שלא תקראו לזה. 


המנה המועדפת היא המסבחה לימה.


 

אך גם לסלט העדשים ולחציל אין מה להתבייש. יש גם צלוחית ירקות - כולה ירקות בצד עם טחינה, אבל זה בא טוב ולא במחיר גבוה מדי. 




 

הרי אם גם כך הבירה זולה, אז אפשר לפרגן למקום ולהתחלק בכמה מנות טעימות.


ואם בא לכם תימניאדה, אז גם בסאלוף יש האפי האוור, אמנם מוקדם יותר, אבל אם הספקתם להגיע, אז גם תהנו מהמלאווח והחומוס, וגם תוכלו להספיג אותם בקנקני מכבי. הבירה מכבי, לא הקבוצה חס וחלילה. שכן מכבי היא הבירה של הפועלים!





פרט לאלו גם יש את קפה קאימאק, שממשיך להיות מוביל לדעתי בז'אנר התבשילים/הודי. הפעם גם הלכתי על קינוח ששכחתי את שמו. אני לא חובב מתוק וקינוחים, אבל סגר פינה והיה טעים.




 

הגרין שאק נסגר, אבל האוכל ממשיך להיות מיוצר בפאב החדש ברלין בפלורנטין, כך שחובבי ההמבורגר ושאר המנות של הגרין שאק יכולים להגיע וליהנות מהן.


 

פרט לכך יש כמה בירות שלא תמצאו במקומות אחרים במחיר הזה. למשל בירת עלמה ישראלית ב-28 ש"ח. אחלה בירה. האווירה במקום צעירה במיוחד וזורקת אותי עשור אחורה. אבל זה בסדר, אני אוהב את בלינק 182.



בקטגוריה של "יותר מסעדה ופחות בר" אכלנו באוזריה בפלורנטין. במסעדה מציעים מספר מנות טבעוניות לא רעות בכלל, וגם כאן כדאי לקחת כמה ולהתחלק בהן.





 

נזכיר שוב את עכברוש העיר, כי אני פולש קצת לנישה המכובדת שלו. באימפריאל קוקטייל בר מציעים האפי האוור בימות השבוע בערב המוקדם. גם זה קרה לא מזמן. לא זוכר את שמות הקוקטיילים אבל הם היו טעימים, במיוחד כשמדובר בחצי מחיר. 




 

לצידם הלכנו על שתי מנות אסייתיות חריפות של ירקות מוקפצים בליווי אורז דביק.


 

בדרך להופעה בקיסריה, של מוריסי שליט"א, שוב בהמלצתו של אחי הגדול עצרנו ב-206. כן כן, מסעדה של מכביסטים, אבל כאלה שיודעים איך להרכיב פיתה סלטים. מחיר הגון ביותר של 19 ש"ח לפיתה עם כמות יפה של צ'יפס בצד.


 

אז בואו נצא מתל אביב ונצפין עד עכו, מקום שלפני כן ביקרתי רק באיצטדיון הכדורגל בו. לאחרונה אני עובד שם מדי פעם, ואמנם לסעיד בעיר העתיקה עדיין לא הספקתי להגיע בזמן, אבל אכלתי כמה חומוסים אחרים לא רעים בכלל. 


בעיר העתיקה עצמה נמצאת מסעדה אבו סוהיל בהנהלת סוהילה. חומוס טעים מאוד, שמגיע ביחד עם הפלטה המוכרת מהמרכז ביחד עם תוספות כמו עגבניה וחצילונים כבושים - הדרך העכואית/צפונית להגשת חומוס. 


 

עוד חומוס מצוין בעיר העתיקה הוא אבו אליאס הידוע בכינויו טוני. החומוס המצוין מזכיר את אבו אדהם, וכאן גם הציעו לי עוד תוספת חומוס. נאבקתי קשות כי הייתי מלא אבל הבעלים/מלצרים גברו עליי ונאלצתי לסיים גם את המנה השנייה. 


 

בעכו הלא עתיקה, יותר קרוב לרכבת נמצאת מסעדת חמודי. שוב בהמלצת אחי אכלתי את מנת החומוס במקום ולא הצטערתי. הפול פחות מעניין, וכדאי ללכת על מנת ה"אקסטרה" - חומוס עם טחינה וגרגירים גרוסים. דומה למסבחה או משוושה אבל אל תתפסו אותי במילה.



בדרך חזרה מעכו עוברים בפתח תקווה. סופסוף הזדמן לי להגיע למסעדה המדוברת איאנה. מרגיש קצת ג'אנק, אבל ממש טעים. כמובן שלא יכולנו שלא לנסות את ההמבורגר, אך ממש לא טמנו את ידינו בצלחת והזמנו גם סלט תפו"א, איקרה, כבד, פיצה וקובה סלק. כן, הכול טבעוני, וכן הכול טעים.





 

עוד מסעדה מוכרת שכבר יצא לי לאכול בה לפני כן היא משק ברזילי. בימי שני יש הנחה משמעותית על התפריט הטבעוני וניצלנו זאת לקפוץ לשם. היה מצוין - גם המנות וגם הקוקטיילים.




 

חזרה למרכז העיר תל אביב ולמסעדת הפופ אפ הטבעונית בשרונה - מיס קפלן. אחרי שהפכה מפופ אפ לעובדה בשטח, הספקתי לבקר בה יומיים לפני שנסגרה זמנית ואמורה להיפתח במועד לא ידוע במקום אחר.

 פלצני, יקר אבל טעים ומיוחד.

לצד נקניקיית הגזר המפורסמת ועוד כמה מנות שאני לא זוכר את שמן והיו מוצלחות, שתיתי בירה ג'מס IPA, והתמלאתי בגעגועים ללגוניטאס בקליפורניה.






 

נעבור למשהו קצת יותר עממי. בדיזינגוף סנטר בשוק האוכל בימים חמישי ושישי נמצא דוכן טבעוני קרוב להום סנטר אאל"ט. כדאי להגיע מוקדם לפני שנגמר החריימה טופו. פרט לכך ישנם גם כל מיני סלטים, קטניות וכיוצ"ב. 40 ש"ח התענוג עולה. לא זול, אבל לך תסיים את זה בארוחה אחת.



ואם נגמר החריימה אז אפשר גם לבקש מנה טבעונית בשחרנזאד ליד הסופר פארם, ככל הנראה המקום שעליו חשבו בארץ נהדרת כשיצרו את המערכון על הרוקחת הערביה בסופר פארם. המקום צמוד לשם, ומציע תבשילים שמנוניים ומנחמים. 


 

את מנת ההר המפורסמת המשתנה מדי יום שהייתה מוגשת בפסאז' לפני כשנה לא יצא לי לאכול, ושמחתי לשמוע שבאבן גבירול נפתחה הרצוג.

מנת ההר טעימה ומשביעה מאוד. לדעתי היה אפשר להקטין אותה קצת ולגבות קצת פחות כסף עליה, אבל לא התייעצו איתי.המנה מפוצצת ועושה רושם גם בריאה. לא תצטערו על זה. 


 

לסיום, למרות ששמתי לב שרבים חולקים עליי, הפיצה של דומינוס עם הגבינה הטבעונית ממשיכה להיות מצוינת לדעתי. אולי זה תלוי סניף כמו שהזכרתי בפוסט עליה, אבל מי שלא ניסה - חובה!


 

הגזמתי קצת? אין ספק. אבל גם התחלנו לרוץ השנה, אז שומרים על כושר.

נכתב על ידי , 3/10/2016 21:56   בקטגוריות אוכל ביתי, אמריקאי, אסייתי, ארוחת בוקר, בודהה בורגר, בירה, בפיתה, המבורגר, הודי, חומוס, טאלי, טבעונות, טורטיה, מרוקאי, משלוח, מתוקים, נודלס, סיכום שנה, סלט, סנדוויץ׳, עסקיות, פיצה, צ'יפס, קינוח, קציצות, שווארמה, שייק, תבשיל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



בופה שישי בבודהה בורגר


ואללה, ברוך השם, צברתי הרבה מקומות לכתוב עליהם, ובכל זאת מה שבא לי עכשיו זה שוב בודהה בורגר, והפעם הבופה. לפני זמן מה, ארוחת שישי המסורתית בבית הוריי לא התקיימה מאיזושהי סיבה, והחלטתי שזו הזדמנות מצוינת ללכת לבדוק את הבופה בצהרי שישי בבודהה. לבופה יש כמה אופציות: תשלום על מילוי יחיד של צלחת לפי גודלה (קטן, בינוני, גדול) או אכול כפי יכולתך. נחשו על מה הלכתי. שאני לא אוכל לטעום מהכול? שאני אצטרך לבחור מבין כל המאכלים שמוצעים שם? זה אמנם מוגזם לאכול כל כך הרבה, וגם המחיר בהתאם, אבל אמרתי לעצמי שאחרי זה, אני אדע מה אני הכי אוהב, ובפעם הבאה אוכל לקחת פשוט את הצלחת הגדולה כשאני יודע מה טעים לי. וחוץ מזה, זה היום הולדת שלי, אז מותר לי לפנק את עצמי. וזה כמובן שקר - זה לא יום ההולדת שלי.

הצלחת הראשונה - מנה ראשונה.


 

עם כיוון השעון: סלט נקניק גרמני (לא עפתי), חתיכות טורטיה עם רוסטביף, שווארמה ונקניקיה טבעונית, לחם עם גבינה צהובה טבעונית (אש), מוס חלבה ומוס קפה (שטעיתי לחשוב שהם חומוס) וכמה ממרחים עם הלחם.

הצלחת השנייה, צלחת חמה:


 

לזניה (טעים) כדור ממולא תפו"א, מין פיתה מתוקה כזאת, משה בתיבה, פסטה וניוקי (מצוינים).

בשלב הזה כבר הייתי די מלא, אך המשכתי לצלחת השלישית:

 


 

סטייק סייטן (נחמד), קינואה, אורז, משהו מסאלה, פלחי תפו"א, כרית תרד, אצבע סייטן (שניצלית) וסלט אסייתי (נהדר).

בשלב הזה הייתי כבר מפוצץ, אך היה כל כך טעים שהייתי חייב לקחת עוד צלחת (רביעית) עם הפייבוריטים שלי מבין הנ"ל:

 

 

כרית תפו"א, טורטיה רוסטביף, גבינה צהובה, סלט אסייתי, כדור תפו"א, ניוקי ופסטה.

כשאני בקושי קם מהשולחן, ניקיתי את הצלחת עם מפית, ובשארית כוחותיי ניגשתי לדוכן הקינוחים. רק כי חייבים לטעום. 



 

כבר לא ראיתי בעיניים, אבל יש פה עוגת גזר, שטרודל תפוחים, טירמיסו, עוגת גבינה ומי יודע מה עוד.

היה טעים ומוגזם לגמרי, ובפעם הבאה אני כבר אדע במה למלא צלחת אחת.

 

איפה? יהודה הלוי 21, תל אביב.

כמה? 69 ש"ח לכפי יכולתך.

מתי? הבופה פתוח בימי ו' מ-11:00 עד 17:00.

 

נכתב על ידי , 2/8/2013 15:28   בקטגוריות טבעונות, אכול כפי יכולתך, בודהה בורגר, בופה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט גדול בבודהה בורגר ויום הסטודנט


זה הפוסט הראשון שבו אני חוזר למקום עליו כבר סיפרתי. אבל אין מה לעשות, מדובר בבודהה בורגר, שיש בו מגוון כל כך רחב של מנות טעימות, וחוץ מזה, אני פשוט אוכל את הסלט הזה יותר מדי ואני חייב להמליץ עליו. בדרך כלל אני מתלבט כשאני מגיע לבודהה מה להזמין. לפעמים אני הולך על מנה שאני מכיר ואוהב ולפעמים אני מנסה משהו חדש. לפני כחודש הגעתי למקום, היה תור יחסית ארוך, וזמן ההמתנה היווה בעיה עבורי. לא ניסיתי את הסלט בבודהה לפני כן, כי חשבתי שלהזמין סלט במסעדה טבעונית יהיה מהלך מוזר, שכן זו המנה שבדרך כלל נזמין במקומות לא טבעוניים, שסלט היא האופציה המומלצת שיש להם להציע לנו.  אם כן, הנסיבות הביאו אותי לנסות את הסלט, ואני שמח שכך קרה. במקום יש בר סלטים, ומוצעים בו סלטים להרכבה בארבעה גדלים: קטן, בינוני, גדול וזוגי. המחירים בבודהה בורגר לא זולים יחסית לגודל המנות, אך הסלט הוא יוצא דופן בעניין זה. במקום לחכות לאוכל בישיבה לאחר התשלום, לקחתי צלחת ושמתי לי בתוכה מכל הבא ליד. את בר הסלטים אפשר לחלק לארבעה לטעמי. "הברורים מאליהם": ירקות כמו עגבניה, מלפפון, חסה, גזר, פלפל, תירס וכולי; "המיוחדים": למשל, עדשים מונבטים ואצות; "המבושלים": קינואה, סלק, ברוקולי, תפו"א ועוד; "התוספות": סלט ביצים ללא ביצים, רוסטביף טבעוני, טופו מטוגן, גבינה טבעונית. על כל אלו ניתן להוסיף שמרי בירה, שמוסיפים עוד עניין לסלט, ועל הסלט אפשר לשפוך כמה סוגים של רטבים שונים כמו גזר-ג'ינג'ר, חרדל-סילאן וטחינה שום. המגוון הוא עצום ומעניין. מאז אותה פעם, אני ממש צריך לשכנע את עצמי לא לבחור בסלט כשאני במקום. זה טעים, זה מהיר, זה בהרכבה, זה זול.      




 

בחמישי שעבר היינו ביום הסטודנט באוניברסיטת תל אביב. עבור אנשים רבים יש רגעים בשנה שמהווים עבורם נקודת ציון. בנקודה זו הם אומדים את מצבם לעומת השנה שעברה, הם בודקים אם עמדו במטרות שהציבו לעצמם ושואלים את עצמם מי הם ומה הם. זה בדרך כלל קורה לאנשים בראש השנה או ביום הולדתם. אני לא אומד כלום, אני לא בודק כלום ואני לא שואל שאלות, אבל ביום הסטודנט אני תמיד מתפלא כיצד כל כך מהר עברה השנה. ליום הסטודנט הלכתי עוד כשהייתי תלמיד רע בתיכון, הגעתי אליו עם מדים כששירתתי בצבא, ישבתי על הדשא כשהייתי סטודנט באוניברסיטה אחרת וגם היום כשאני כבר אקדמאי היה ברור לי שאת האירוע הזה אני לא מחמיץ. בזמנו השתעשעתי ברעיון שיום אחד אהיה מרצה באוניברסיטה ואקפוץ בהופעות יחד עם תלמידים שלי. כרגע זה לא נראה הגיוני, אבל מי יודע. בתיכון לא חשבתי על הצבא ובצבא לא חשבתי על האוניברסיטה. אז נכון, זה לא כמו פעם, כי אז היינו צעירים ונמרצים יותר. היינו מגיעים מוקדם ונשארים לכל היום, לכל ההופעות, היינו נמרחים על הדשא, אוכלים מכל הבא ליד מהדוכנים, שותים יותר מדי, והולכים רק באמצע מסיבת הטראנס או מה שזה לא היה שסגר את האירוע. אה, וכמובן שגם היינו ממשיכים לאיזה בר אחר כך. עם השנים נרגענו, אבל הכיף נשאר אותו הכיף. לקחנו לנו יום חופש מהעבודה, והגענו בחצות היום עם משקפי שמש וקרם הגנה בכדי לצפות בדג נחש. אלו כהרגלם, נתנו בראש. הדג הנחש היא אחת מהלהקות שאתה לא יודע מדוע אתה אף פעם לא לומד את הדיסקוגראפיה שלה לעומק, ואתה יכול לא להכיר חלק מהשירים ובכל זאת ליהנות בצורה בלתי רגילה. לאחר מכן שתינו ואכלנו, הלכנו הביתה וחזרנו. ויתרנו על מרסדס בנד ושלומי שבת, והגענו חזרה בתחילת עברי לידר, שהיה בסדר גמור. אחרי שעה עלה שלום חנוך. ושלום חנוך היה ההיפך מהדג נחש. יוצר שאתה מכיר כמעט את כל שיריו, אבל הוא היה פשוט מעייף. הלכנו לדוכנים ובדקנו מה יש להם להציע לטבעונים. אכלנו אורז ב"מוקפץ תאילנדי" ותפו"א עם מלח, זיתים ופטריות. שתי המנות הללו עלו 25 ש"ח, ולמרות שלא היו מורכבות במיוחד, העבירו במקצת את השעמום. אולי זו לא אשמת שלום חנוך, אולי זו השעה, תשע וחצי, אחרי יום כל כך עמוס, אבל בכל זאת - שלום חנוך נתן הופעה ארוכה ומעייפת, וכבר דמיינתי את עצמי במיטה עם כל הילדים של החיים. אבל אז הגיע ירמי קפלן והרים אותנו לגבהים. השיר הראשון בחיי שידעתי בעל פה היה "הדפוק הזה", ובכיתה ד' אני זוכר איך בזמן שיעור כתבתי אותו על דף לילדה בכיתה. לא ידעתי אז מה זה "מסטול" ולמה הדובר בשיר מכור, אבל אותה ילדה נהייתה חברה שלי. קפלן הוא לטעמי אחד הפרפורמרים הטובים בארץ אם לא הטוב שבהם. יש בו אנרגיה מטורפת, יש לו שירים מצוינים שחלקם כבר נשכחו, ובין השירים, יש לו הרבה מה להגיד. מדובר אמנם בדרך כלל בדברים בנאליים שקשורים ליחסים שבינו לבינה, שילוב של רגישות וסליזיות, אבל כשזה יוצא מהפה שלו, אתה מרגיש את האמת שבדברים. וכשירמי קפלן ביקש באמצע אחד השירים שבסיום הספירה לאחור שקבע, כולנו ננסה לעוף באוויר, לא הייתי בטוח במאת האחוזים שכל הקהל אכן לא ינתק את רגליו מן הקרקע וירחף באוויר. בסוף לא היינו באוויר יותר משנייה וחצי, אבל הופעה מטורפת וסיום מצוין לעוד יום סטודנט קיבלנו. הסרטון הבא מתאר את תחילת ההופעה, והאידיוט החיוור מצד ימין הוא אני.      

 


 

איפה? יהודה הלוי 21.

כמה? 30 ש"ח. 

מתי? א'-ו' 24:00-11:00, מוצ"ש 24:00-19:00.

נכתב על ידי , 30/5/2013 21:44   בקטגוריות יום הסטודנט, ירמי קפלן, טבעונות, סלט, בודהה בורגר  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)