אז אחרי כמה חודשים שכתבתי בלוג אורח אצל עכברוש העיר בתפוז, הגיע הזמן לביקור הגומלין.
אני שמח לארח את עכברוש העיר שהיה בברצלונה ויש לו מה לספר. אמנם גם אני העליתי על הכתב את רשמיי מברצלונה לפני כשנתיים, אבל בואו נראה מה פספסתי או מה השתנה. בבקשה.
ברצלונה היא אחת הערים הגדולות שהכי כיף לבקר בהם, אם לא העיר
המובילה. ב-3 השנים האחרונות יצא לי לבקר שם 3 פעמים, פעם אחת בתור חצי טבעוני
ופעמיים כטבעוני לגמרי.
הביקור האחרון היה לפני כשבוע. אחרי תור ארוך ולא יעיל בנתב"ג
(בשביל מה לעשות אקספרס צ'ק אין אם כולם עומדים באותו תור ארוך?) אכלתי בטרקלין דן
לחמניה עם ממרח חצילים ועגבניות וקצת סלט, כשאת הדגנים לצערי לא היה לי עם מה
לאכול מכיוון שלא היה חלב סויה בנמצא. לפני הטיסה הספקתי גם לקנות שוקולד מריר ללא
חלב (ליידי גודייבה מריר 72% ואנטוני ברי 58%).
למרות ששכחתי להזמין ארוחה טבעונית מספיק זמן מראש, הדיילים דאגו
להביא לי אחת. זו כללה סלט עם חסה, ירקות וגרעינים, מעדן ALPRO וניל עם גרנולה ללא
רכיבים מהחי, ופלפלים קלויים, קליל וטעים.
הגעתי לברצלונה בצהרים, ואחרי שעשיתי צ'ק אין במלון, יצאתי להסתובב
בעיר. עברו כמה שעות מאז ארוחת הבוקר, ולכן היעד הראשון שלי היה מסעדת Teresa Carles ליד כיכר קטלוניה, בה
סעדתי גם בשני הביקורים הקודמים.
המסעדה הצמחונית טבעונית, בבעלות השפית טרזה קרלס בוראס, קיימת משנת
1979, והתפריט המגוון (והמסומן) שמתחלף פעמיים בשנה שם דגש על אוכל טרי, בריא
וכמובן טעים.
התלבטתי לגבי המנות השונות והחלטתי להזמין מנה חדשה – "הסייטן
שעבר לביג'יין" (12.5 יורו) – סייטן בסגנון בייג'ין עם מקלוני ירקות (מלפפון,
בצל סיני, גזר), טורטיות קטנות ורוטב Hoisin.
המקום מתהדר גם ב Juicery שמייצר מבחר רחב מיצים
ושייקים אורגניים. מתפריט המיצים בחרתי להזמין את הערפד הטבעוני – Vegan Vampire (4.95 יורו), בו יש סלק, אגס, אננס, גזר,
תפוז, לימון וג'ינג'ר.
המיץ הגיע במהירות בבקבוק של המיציה. למרות שהיה טעים מאוד ומרענן,
שתיתי אותו לאיטי, כדי שלא ייגמר לפני שיגיע האוכל גם כן. עברו עוד כמה וכמה דקות
ולשולחן הוגשה גם מנת הסייטן שכללה כאמור חתיכות סייטן מיובשות אותן עטפתי
בטורטיות עם הרוטב והירקות, מנה טעימה שהזכירה קצת מנת ברווז ממסעדה סינית בניו
יורק מהעבר הרחוק.
לא ויתרתי על קינוח והזמנתי את :עוגת השוקולד שכולם אוהבים" (5.5
יורו). העוגה היא ללא גלוטן, עשויה מקמח אורז, שוקולד, אגוזי לוז עם ציפוי מוס
שוקולד טופו – דחוס וטעים.
לסיכום – לא כדאי לפספס, אפילו שהמחיר לא זול יחסית.
שבע ומרוצה המשכתי להסתובב, מהראמבלס לרובע הגותי ל EL BORN, שם מצאתי את ה Cat Bar הטבעוני והמומלץ, שסגור
בימי ראשון. בדרך אל פארק ה Ciutadella-, נתקלתי גם ב Blueproject Café, שגם בו יש אוכל טבעוני שאמור להיות טעים,
אבל הייתי שבע אז לא נכנסתי.
יום לאחר מכן, לקחו אותנו מהעבודה לארוחה במסעדת Mirabe, בעלייה ל-Tibidabo, משם יש נוף פנורמי מרהיב של כל העיר. דאגו
לי מראש לאוכל טבעוני – סלט עם עלים, אבוקדו ותותים למנה ראשונה, אורז עם ירקות
למנה עיקרית ופירות טריים לקינוח.
בערב השלישי, כיוונתי אל ה- Cat Bar, שידעתי שהפעם יהיה פתוח,
כשאליי הצטרף עוד חבר שזרם גם בקטע הטבעוני. אחרי שהסתובבנו קצת ברחובות והסמטאות
החמים והמלאים באנשים, הגענו אל הבר שהיה אף הוא מלא וחם ומעוצב בצורה מעניינת.
בתפריט אפשר למצוא בעיקר בורגרים טבעוניים ובירות קראפט שונוות, עם לפחות
כ-8 סוגים מהחבית (לאגר, פורטר, IPA, חיטה, פילזנר ועוד).
ההזמנה מתבצעת בעמדת הבר, שם היה קצת חוסר סדר בעניין. לבסוף הזמנו שנינו בורגרים
טבעוניים (בסביבות 8 יורו, תלוי בסוג), אני הזמנתי חצי IPA מהחבית (5 יורו) והוא חצי
פינט (אמיתי) לאגר (4 יורו או אפילו פחות למיטב זכרוני).
התיישבנו בשולחן קטן ליד הכניסה וכעבור כמה דקות קיבלנו את ההזמנה.
הבורגרים היו טובים מאוד, גם החבר הלא טבעוני נהנה משלו. תפוחי האדמה שהגיעו בצד
היו מצוינים, רק זהירות – הם לוהטים! גם הבירת IPA היתה מצוינת עם טעמים
חזקים.
מוזיקה לא ממש יש שם, וזה לא בדיוק בר קלאסי, אבל כן מקום ששווה
ביקור, רק שימו לב שאין שם מיזוג, בקושי אוורור.
הזמן חלף לו מהר, והנה הגיע היום האחרון. הטיסה בצהרים וצריך להספיק
גם לקנות כמה מתנות. השעה היתה קצת אחרי 11:00 בבוקר כשסיימתי את המטלות אז החלטתי
שיש לי מספיק זמן לקפוץ גם ל Blueproject לידו עברתי בערב הראשון.
המקום הינו צמחוני טבעוני ומגדיר את עצמו כחלל גסטרונומי עם פילוסופיה
אקולוגית חברתית, עם דגש גם על Raw Food, אבל לא רק.
החלטתי ללכת על הקונספט של ה Raw Food ובחרתי להזמין "סנדוויץ
אהבה" (6 יורו) שעשוי מלחם מיובש (אפייה בחום של עד כ-40 מעלות במשך זמן ארוך
יותר), קציצת פלאפל עם שקדים אף היא מיובשת, ירקות, עלים, אבוקדו וסלסה. את
הסנדוויץ החלטתי ללוות במיץ ירוק שנסחט במקום – תפוח, מלפפון, נענע, סלרי, ג'ינג'ר
ועוד (4.9 יורו). בנוסף הזמנתי כבר גם את הקינוח – "עוגת גזר שלא מהעולם
הזה" (5 יורו) עם גזר, תמרים, אגבה, וקרם שעשוי מאגוזי קשיו, שמן קוקוס
ולימון.
הסנדוויץ והמיץ היו קלילים, טעימים ומרעננים. כשבינתיים ראיתי את השף
מכין גם את עוגת הגזר, שנראתה טוב והיתה ממש טעימה, כשכל הרכיבים הורגשו בה היטב.
טוב שעצרתי לבקר.
שעה וחצי אחרי שיצאתי מהמקום כבר הספקתי להיות בשדה התעופה אחרי הכל,
כשבדרך הספקתי גם לעשות צ'ק אאוט מהמלון.
הטיסה של אל על שוב המריאה באיחור כמובן (זה לא הפריע לה להגיע בזמן).
הארוחה הטבעונית היתה לא רעה בכלל וכללה פסטה עם רוטב עגבניות וקטניות, ירקות
ועוגיות תמרים ואגוזים לקינוח.
לסיכום – בברצלונה יש לא מעט מקומות טבעוניים שונים, טובים ומעניינים
(בפעמים הקודמות ביליתי גם באחרים). גם שם שווה להיות טבעוני.