לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

טבעוני, תל אביבי, אוהב לאכול, לשתות ולחפור.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


קטעים בקטגוריה: ``. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

טבעוני אוכל את אמריקה (חלק ד')


טוב, אז נראה לי הגענו לחלק האחרון. קצת בריאות. אם יהיה לנו כוח אולי גם יהיה איזה פוסט על פלאפל בארה"ב. נתחיל בשיקגו, רו-פוד ב-Chicago Raw. מוכרת נחמדה מאוד שנראית גם כבעלים של המקום המליצה לי בתור מנה משביעה על הפיצה. מה זה משביע - בקושי גמרתי את זה. זה נראה קטן אבל כל השקדים והאגוזים שזה עשוי מהם עושים את העבודה.

 


עדיין בשיקגו, ב-Kramer's Health, חנות סטייל עדן טבע מרקט, יש קומה שנייה עם מסעדונת. הלכתי על הקומבינה של המבורגר, מרק ושייק. היה לא רע בכלל.



 

רק פעם אחת בטיול אכלתי סושי. ב-Beyond Sushi, אחת ממסעדות הרשת הניו-יורקית. לא הופעתי בסוף לגלות על הקבלה שהמנהל הוא ישראלי. גם פה הלכתי על קומבינציה של 18 חתיכות. שני רולים ועוד שתי חתיכות שהומלצו לי. מה שמעניין שזה לא בדיוק סושי. אין אצה והאורז הוא שחור אדמדם. בכל אופן, זה היה טעים ואחת ההפתעות והדברים המיוחדים שאכלתי.



 

ויש את רשת LYFE Kitchen שנדמה לי שכבר הזכרתי. כאן בתמונה זה ראפ מהסניף שלהם באבנסטון. טעים מאוד אבל מנות יחסית קטנות למחיר ולמה שרגילים באמריקה. בגלל זה הלכנו גם על הצ'יפס בטטה שסגר את הסיפור.


 

עוד רשת שלה סניפים בכל ארה"ב היא רשת הסופרים היקרה והאיכותית Whole foods. לא זול בכלל, אבל יש להם במעדנייה בר סלט ופס חם. סלט הביצים ללא ביצים שלהם מצוין, ובכלל מעל כל דבר כתוב אם זה טבעוני. על המילוי המוגזם מטה בשיקגו שילמתי 20$, וככה למדתי בפעמים הבאות שאכלתי שם שפחות זה מספיק. מה שכן, יש גם כמה דברים שם שהם קצת נפילה אז ביחרו בקפידה מה אתם שמים בקופסה.


 

 

למשל כאן בוושינגטון עשיתי בחירות יותר חכמות וגם לקחתי קופסה שטוחה.



 

VLife בניו יורק מזכירה מאוד את Blossom De Jour אבל נראית ומרגישה יותר "בריאה". כשביקשתי את המנה הכי ממלאת קיבלתי צלחת עם אורז, עדשים, חסה, תפו"א וטופו. היה מוצלח מאוד.



 

יש גם כמובן ברי סלט בהרכבה בכל מיני מקומות. הסלט הבא מאיפשהו בפרברי שיקגו וכל מה שאני זוכר שהוא היה טוב ועלה מעט.



 

שוב בשיקגו ושוב במקום שאני לא זוכר, אכלתי את המנה הבאה. פשוט חשבתי שזה מצחיק קצת. תכל'ס היה לא רע ועלה כולה 2.50$. רול מחסה עם קינואה וירקות.



 

עוד מנה מלייף. שניצל על אנטיפסטי. טעים לאללה אבל מעט מדי אוכל.



 

ובכן, כמו שכבר התבכיינתי - אכלתי עוד מלא דברים אבל משום מה התמונות שלהם לא רוצות לעלות. במידה ויקרה נס אז אולי יהיה עוד חלק. או שסתם יבוא לכתוב קצת על פלאפל בארה"ב.

אם לא - סלמתכ עד הפעם הבאה.

נכתב על ידי , 17/9/2015 13:31   בקטגוריות אוכל ביתי, ארה"ב, טבעונות, טורטיה, מרק, סושי, סלט, פיצה, שייק, תבשיל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני אוכל את אמריקה (חלק ג')


או.קי, אז עכשיו למסעדות של ממש. כמובן שהממשק והיכולת הטכנולוגית שלי לא יאפשר תמונות של הכול, אבל נשתדל לא לשכוח כלום. עוד סנדביץ' רובן שהיה ממש טעים עם צ'יפס בצד. זה מה-Chicago Diner, מסעדה צמחונית די מצליחה בשיקגו עם שלל אפשרויות טבעוניות.


 

נשארים בשיקגו. מסעדה קובנית - Miles 90. היו כמה אופציות בתפריט אבל אני כהרגלי, ביקשתי מהמלצר שימליץ לי על האופציה הפופולרית ביותר בתפריט. וזה אחרי שהוא נתן נאום שאי אפשר לעצור לי ולחברים לגבי סוגים שונים של בשרים. היה טעים, קשה לי לשים את האצבע על מה זה בדיוק המטבח הקובני, דומה מאוד למקסיקני, אבל יכול להיות שזה בגלל שמדובר במנה טבעונית. את ה-IPA ברקע אגב לא ניתן להשיג במסעדה כמו אלכוהול בכלל. יש שם איזה קטע של מקומות שבו אתה מביא את האלכוהול שלך מהבית. לא בטוח אם זה קשור לרישיון מכירת אלכוהול לעסק ולמחירו, אבל זה קטע די נחמד. פשוט קפצנו לפני זה לסופר והגענו עם בירות, טקילה ועוד.



 

באיסט וילג' בניו יורק אכלתי את המנה הבאה שהכילה "ברווז". מדובר במסעדה קוריאנית טבעונית Franchia. כמו בעוד הרבה מסעדות אסייתיות יש מה שנקרא faux meat - תחליפים שונים, ובמקרה של זו כל התפריט טבעוני. לא בפעם הראשונה, היה מאוד קשה להבין את האנגלית של המלצרים ולכן זרמתי איתם. היה טעים אבל חם מאוד, זה הגיע בקדרה מהבילה. יש מצב שישבתי עליה 40 דקות.

 

 

בצ'יינה טאון ניו יורק אכלתי במסעדה הסינית הצמחונית Buddha Bodai שמתהדרת כמו עוד רבות גם בתעודת כשרות. המנה הייתה טעימה אבל קצת מתוקה מדי, ושוב היה קשה להבין את המלצרים ואת אופן ההזמנה כשבשולחן יש דף עם רשימה של דים סאם ועט ביחד עם התפריט הרגיל. עדיין לא הייתי ממליץ לוותר כי כל מה שראיתי על השולחנות נראה טוב מאוד.



 

בשיקגו ופרבריה גם נתקלתי בכמה מסעדות אסייתיות שמציעות הרכבה עצמית של צלחת מוקפץ. כאן מדובר במונגולית באבנסטון. לאחר הרכבת הצלחת רק צריך לשים בה מקלות עם השם שלך, ובמקרה שלי גם כאלו שמבקשים טופו במקום סוג בשר, וגם מין מלאווח כזה שמגיע בצד.



 

תמונות מרשת Loving Hut אין לי, אבל מדובר ברשת אסייתית טבעונית עם סניפים בכל ארה"ב. טעים מאוד במחירים סבירים ביותר.

שוב בשיקגו, יש מסעדה מאוד אופנתית שנקראת Mana והיא מציעה מגוון מנות שנוח להתחלק בהן. אחת מהן היא הבאה, משהו עם טופו וחצילים. די מוצלח.

 


 

וזו מנה מכובדת ממסעדה תאילנדית בנבאדה. אם אתם בלאס וגאס ורוצים לצאת ממנה לאכול משהו קצת יותר זול - בסך הכול רבע שעה נסיעה.


 

ובדאון טאון של וגאס, באזור קצת יותר נחמד מהסטריפ לדעתי, יש מסעדה טבעונית במתחם "פארק הקונטיינרים". שמה Simply Pure. הלכתי על הנאצ'וס עם ה"בשר" וה"גבינה". חוץ מזה, אין לי מושג איך אף אחד לא חשב על זה, אבל מישהו צריך להרים את הכפפה ולפתוח מסעדה טבעונית בשם "Las Vegans". אם למישהו יש תוכניות עסקיות כאלה שידבר איתי.



 

ואם כבר נגענו במקסיקני, אז בסן דייגו היפהפיה, באושן ביץ' יש את Ortega's Cocina, בה קיבלתי את המנה המוגזמת הזו. וזה עוד אחרי נאצ'וס על חשבון הבית בהמתנה למנה. יכול למלא שני אנשים בקלות. מדובר בשלושה ממולאים עצומים עם סלט, אורז והמון שעועית.

 


 

לצערי אין לי את התמונות, אבל אכלתי במסעדה מקסיקנית טבעונית מאוד מצליחה בסן פרנסיסקו ששמה Gracias Madre. התחלקנו במספר לא קטן של מנות שכולן טעימות מאוד.



 

וגם אוכל הודי מצוין היה כמובן. גם בסן פרנסיסקו, אך התמונה הנ"ל מניו ג'רזי מאיזה חור שיהיה לי קשה למצוא. אבל שיהיה בתור תמונת אילוסטרציה.

בפעם הבאה נתעסק קצת, כמה שיותירו לי הזיכרון והטכנולוגיה, במקומות שנחשבים גם בריאים.

 

נכתב על ידי , 15/9/2015 14:50   בקטגוריות אמריקאי, אסייתי, ארה"ב, הודי, טאלי, טורטיה, טבעונות, מאפה, מרק, נודלס, סנדוויץ׳, צ'יפס, תבשיל  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טבעוני אוכל את אמריקה (חלק ב')


 

אז הגענו לשלב הג'אנק. האמת שקשה לי לדעת או להבין עד כמה לא בריא אכלתי, אבל בוא נגיד שהמנות הבאות ברובן לפחות בגרסה הלא טבעונית שלהן לא ממש בריאות, ושלא מדובר ברוב המקומות במסעדות של ממש (אם זה קריטריון בנוגע לג'אנק). מה שבטוח, מדובר באוכל מהיר יחסית ובמנות שמנסות בדרך כלל לדמות את המקור.

האמת שעד Blossom Du Jour בניו יורק אכלתי מעט המבורגרים פה ושם שלא היו להיט. כאן מדובר ברשת מסעדות טבעוניות ניו יורקית שלה כמה סניפים. אחד מהם היה ממש קרוב אליי ואכלתי בו ארבע פעמים. היה מבצע של בסביבות ה-12$ של המבורגר ומילקשייק. מה יותר ג'אנק מזה. היה טעים, ולעומת שאר המנות שניסיתי אצלן גם די ממלא, בטח בזכות המילקשייק וניל. 



 

באותו המקום אכלתי גם פילי צ'יז סטייק בגרסה הטבעונית, יום אחרי שהייתי בפילדלפיה ולא אכלתי כזה. אבל נאמר את האמת שלא חיפשתי, אז אני מניח שמישהו בפילדלפיה כן הרים את הכפפה. בכל מקרה, מדובר במנה טעימה, אבל כאמור לא ממלאת במיוחד לכשעצמה.



 

ועכשיו לג'אנק של ממש - סאבווי. פרט לסטארבקס, לדעתי מדובר ברשת הכי גדולה, לדעתי יותר ממקדונלד'ס. ובשלוש בלילה או בדרכים כשיש Food exit על הכביש המהיר, מדובר באופציה הטובה ביותר. לעיתים אתה מצטער אחר כך, אבל זה בלתי נשלט, והאמת שזה גם לא עד כדי כך רע. לחם לבן שלפי בדיקה שעשיתי לא מכיל ביצים או חלב, ממרח אבוקדו וכל הירקות. זה משביע, זה עושה את העבודה וזה זול יחסית.



 

גם הרבה בוריטו היה לנו, בעיקר בסניפי Chipotle הפרושים ברחבי היבשת. נראה שמשם דונקי הישראלית הביאה את הרעיון בצורה שלו. לא הספקתי לבדוק אבל להבנתי דונקי כבר נעלמה (?). צ'יפוטלה שם כדי להישאר כנראה. מדובר בבוריטו ענק עם אורז, גוואקמולי, חריף, שעועית וסלט. ניתן להוסיף Sofritas - תחליף טבעוני לא רע בכלל. כנראה יותר בריא מהסאבווי וגם עושה את העבודה. רק שסוגרים מוקדם יותר ולא ראיתי אותם בדרכים באמריקה אלא רק בתוך הערים. 



 

את סנדוויץ' הרובן הזה מצאתי בדאונטאון לוס אנג'לס, כרגע קשה לי למצוא איפה בדיוק, אבל אם מישהו יבקש אז אעשה את המאמץ. מקום קטן שנסגר יחסית מוקדם בצהריים - כנראה פונה לקהל אנשי העסקים מהבוקר עד לאחר ארוחת הצהריים. שייקים וסנדוויצ'ים בעיקר, טעים לאללה. אני וחבר התחלקנו בו ובעוד BLT טבעוני.



 

על הטיילת בסנטה מוניקה לפני רביצה בים חיפשנו איזה פלאפל ישראלי מפורסם אך עושה הרושם כי נסגר. נאלצנו להסתפק בדוכן יווני שמוכר גם פלאפל, לא משהו נדיר בכלל בתפוצות. האמת שהיה יחסית לא רע. לגבי פלאפל בכלל יכול להיות שארחיב את הדיבור בחלק אחר, אבל אגיד כבר עכשיו שפלאפל כמו בארץ לא מצאתי, אבל לעומת מה שזכור לי מאירופה, ניתן למצוא פלאפל סביר בארה"ב, רק שכמו באירופה, המחיר יהיה לא פרופורציונלי למה שאנחנו מכירים מכאן.



 

בסן חוזה אכלתי ב-Veggie Grill, אחד מסניפי רשת קליפורנית אאל"ט. הצ'יקן בורגר היה ממש טעים ואולי הדבר הכי קרוב למקור שאכלתי בכל הטיול. גם הקולסלו לצידו היה מצוין.



 

הפיצה בתמונה הייתה בסדר גמור, נאכלה ב-Norwalk, חור שספק אם תבקרו בו. אבל היא כאן לצורך אילוסטרציה שכן אני לא מצליח למצוא תמונות שצילמתי בדנבר, היא העיר שבה הכי נהניתי מהאוכל הטבעוני ובכלל, הופתעתי שלא שמעתי שכל כך נחמד שם (פרט ללגליזציה של הסמים הקלים). בדנבר יש בר-מסעדה שנקרא Mellow Mushroom. ברמניות נחמדות מאוד ויפות לא פחות שגם נתנו לי טיפים לגבי לאן לצאת בעיר. המקום לא טבעוני אך מציע גם פיצה טבעונית עם גבינת DIA. מדובר בפיצה הטבעונית הכי טעימה שאכלתי. לא זול, משהו כמו 20$ לפיצה זוגית, אבל ממש טעים.


 

פרט לכך שוב - דנבר קולורדו. לא מאמין שנמחקו או נעלמו לי התמונות. מקום אחד שנקרא Water foods - טבעוני לגמרי ומציע תפריט עם המון מנות טבעוניות. אכלתי בו גם פיש אנד צ'יפס ועוד משהו שאני לא זוכר, אבל זה היה פשוט נפלא. שוב, לא זול, אבל חובה במידה ואתם דורכים בדנבר.

ויש את Native, רשת מסעדות טבעוניות שפרושה ברחבי אמריקה. גם בה אכלתי בעיקר בדנבר ופעם אחת גם בוושינגטון. מחירים יותר עממיים ושוב - כל פגיעה בול. והנה, מצאתי את התמונה מוושינגטון, מדובר בבורגר אוקלהומה וצ'יפס. במקום גם מציעים ריפיל של מיצים לא רעים בכלל.



 

בחלק הבא נעבור למסעדות היותר רציניות, אך עדיין, לא מדובר בשלמנות מופרזת. 

נכתב על ידי , 14/9/2015 01:25   בקטגוריות אמריקאי, ארה"ב, המבורגר, טורטיה, טבעונות, מנצ׳יז, פלאפל, פיצה, צ'ייקן בורגר  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
כינוי: 

Google:  יותם




הבלוג משוייך לקטגוריות: פילוסופיית חיים , בישול , בעלי חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לבקר אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על בקר ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)