בנות!
אני מקווה שבאמת כל מה שאני ארשום פה יעזור לכן, לי ולהכול!
אני מקווה שזה יעזור לכן לעשות את השינוי הזה שרציתן בחייכן!
הרבה ממש שאני אכתוב ואייעץ פה מבוסס גם על מקורות אמינים, אז נתחיל! (הכל ערוך על ידי)
____________________________________________________________
עצות וטיפים:
עצה יותר כייפית לשתיית מים: קרח או שברי קרח - מרגישים כאילו אוכלים אבל בעצם לא! נותן הרגשה נעימה וטובה! מומלץ בעיקר לקיץ ולאחר אימון.
כשיש עקיצות מיתוש מומלץ למרוח מיץ עגבניות. תות שדה, חוץ מזה שזה טעים, הוא מומלץ לטיפול באנמיה, להסדרת מחזור, לטיפול בהצטננות, דלקת גרון או חניכיים ולהבהרת כתמי שמש. מריחת מיץ מתותים בפנים למשך חצי שעה תסייע בהבהרתם. פלפל אדום חריף בעיסוי על העור משמש כתרופה לדלקת פרקים. מומלץ להוסיף גזר לשמן בזמן טיגון מפני שכך השמן שייספג לגוף יהיה בריא יותר. הבטטה מומלצת למי שמנסה להפחית ממשקלה משום שהמתיקות של הבטטה מחזקת את הטחול והרי הטחול אחראי על מנגנון הרעב והשובע. וכן גם לדלעת יש אפקט דומה ובנוסף היא תורמת לשיפור חילוף החומרים וחיזוק המערכת החיסונית וכן היא מתאימה גם לטיפול בעור ושיער יבשים. התירס גם מצטרף לאפקט התרומה בתחושת השובע. החסה עוזרת במקרה של נדודי שינה ומרגיעה את מערכת העצבים והיא מתאימה גם בטיפול לאנמיה ועצירות. התרד גם עוזר במקרה של אנמיה, שתית מיץ תרד תועיל במקרה של עצירות וכן הוא גם מתאים לטיפול בדימומים בחניכיים. השומר מקל על כאבי בטן, נפיחות וגזים, וכן גם השומר מתאים לטיפול במקרים של ריח רע מהפה ודלקות עיניים. הבזיליקום משמש בטיפול לריח רע מהפה, להגנה מפני עששת, כאבי ראש וגזים. חליטה של 1-2 כפות אורגנו טרי במים רותחים למשך 10 דק', תסייע לטיפול בבעיות עיכול או להרגעת שיעול.
____________________________________________________________
מידעון...
שומנים: יש שומנים טובים ורעים, הטובים הם- שומן רב-בלתי-רווי, שומן חד-בלתי-רווי, הרעים הם- שומן טרנס, שומן רווי.
פחמימות: הפחמימות הפשוטות רעות כי הן נספגות בגוף מאוד מהר ולכן הן לא משביעות (כמו סוכר, שוקולד, סוכריות..) הפחמימות המורכבות שנמצאות בלחם, קמח, אורז, תירס, קטניות וכו', נעכלות באופן איטי יותר ולכן הן יותר משביעות.
הידעתם?
בכל גרם שומן יש כ-9 קלוריות. בכל גרם חלבון יש כ-4 קל'. בכל גרם פחמימות יש כ-2 קל'.
חלוקת צריכת הקלוריות היומית: מומלץ שמהחלבונים יהיו 8-10 אחוזים, מהשומנים מומלץ 10-20 אחוזים, מהפחמימות כ-60-80 אחוזים.
____________________________________________________________
עשרת הדיברות של תזונה בריאה! (עפ"י מקור ספרותי)
1. הפחיתו באכילת בשר. בשר עוף רזה עדיף על בשר בקר.
2. העדיפו מזון שאינו מעובד עיבוד יתר כמו למשל - לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, סוכר חום...
3. הרבו באכילת ירקות ופירות טריים. בישול יתר של ירקות ופירות מקטין את ערכם התזונתי.
4. הרבו באכילת יוגורט ומוצרי חלב דלי-קל'. הימנעו מאכילת חמאה, שמנת וגבינות עתירות שומן.
5. הימנעו מאכילת יותר משתי ביצים לשבוע.
6. הימנעו ממזון מטוגן. לעומת זאת מומלץ על אידוי, צלייה, בישול במים ואפייה.
7. העדיפו שימוש בשומנים בלתי-רווים על שומן רווי.
8. אל תוותרו על ארוחת הבוקר והמנעו מארוחה כבדה בערב.
9. העדיפו ארוחות אחדות במהלך היום על ארוחה כבדה אחת.
10. הימנעו ממזון משומר ומעושן.
____________________________________________________________
36 מזונות שאכילתם תורמת לבריאות טובה
1.אורז- רצוי בצירוף ירקות, בשר ודג. מסייע להורדת יתר לחץ דם.
2.אספרגוס- ירק דל קל' ומרובה בויטמנים ומינרלים.
3.אשכולית- מסייעת לשריפת שומנים, הורדת כולסטרול, מכילה פקטין (חומר סיבי)
4.בטטה- מחסן של ויטמין A (המשפר את הראייה בחושך, שומר על בריאות העור, מסייע למערכת החיסון ומקטין את הסיכון לסרטן)
5.בצל- דל קל', מפחית כולסטרול, מדלל דם.
6.גזר- דל קל', עשיר בויטמינים.
7.דג- מסייע בהורדת כולסטרול ובהורדת לחץ דם גבוה.
8.חסה- מאגר של ויטמין B (המסייע בתהליכי חילוף החומרים)
9.חרדל- עוזר לחילוף חומרים מהיר.
10.טופו- עשוי מסויה, עתיר בחלבון, ברזל וסידן.
11.יוגורט- מאגר סידן, אבץ וריבופלבין.
12.כרוב- מועיל למערכת העיכול.
13.כרובית- דלת קל', עתירת ויטמינים ומינרלים.
14.כרשה- דלת קל' ועתירת מנרלים וויטמינים.
15.לחם- בדיאטה נכונה מרכיב עיקרי בתזונה, פרוטאין מועיל.
16.מלון- ויטמינים A, C ואשלגן.
17.מלפפון- עתיר בוויטמינים.
18.מרק- בעיקר מרק עוף - משביע ומסייע להורדת משקל כל זמן שאין תוספות שומן מיותרות.
19.סובין- נלחם במחלות מעיים ומוריד כולסטרול.
20.עוף- מקור קל' טוב.
21.עגבניות- מאגר מינרלים וויטמינים.
22.פלפל חריף- עוזר לחילוף חומרים.
23.פסטה- מרובת מינרלים. תחליף ללחם.
24.קיווי- מאגר ויטמין C ואשלגן.
25.קפה- תורם לשריפת קל' (ללא חלב או סוכר)
26.שום- עתיר בויטמינים ומינרלים.
27.שזיפים (מיובשים)- עוזרים להסדרת פעולת מערכת העיכול.
28.שיבולת שועל- "מכסחת" שומנים.
29.שעורה- מאגר חלבונים ותאית (סיבים).
30.תאנים- עתירי סיבים.
31.תה- משקה העוזר למערכת העיכול.
32.תירס- מכיל ברזל, אבץ ופרוטאין.
33.תפו"א- קל' משביעות ועתירי סיבים.
34.תפוח- עתיר בסיבים.
35.תרד- ספק ויטמינים, מזרז חילוף חומרים.
36.תרנגול הודו- מקור קל' טוב, מועט בשומן.
_____________________________________________________
אני נורא מקווה שעזרתי למישהו בשיתוף המידע הזה (:
אוהבת אתכן!