איך שמגיע חג שבועות ישר אני עושה שני דברים –
א. העלאת בגדי החורף לחלק העליון של הארון, חוץ מכמה שימשיכו לתפקד בימים קרים אם יהיו כאלה, והורדת בגדי הקיץ לחלק הנגיש יותר של הארונות.
ב. מכינה טָרַטוֹר / צִיזִיקִי / מרק יוגורט ומלפפונים קר.
אם סעיף (א') לעיל הוא חד שנתי, למרות שיש את ההפוך שלו שמתבצע בסוכות,
הרי שסעיף ב' הוא משימה מתמשכת ואהובה, לכל אורך ימי הקיץ. אין ארוחה חלבית במשפחה שלא מזמינים ממני את המנה הזו, וגם בלי קשר לארוחות יזומות לא פעם אני עושה משלוחה לחתן החצי בולגרי חצי פולני שלי, ותמיד אפשר למצוא בבית לכל אורך הקיץ את המרק המרענן הזה.
דווקא השנה קצת גשום לנו החג ואפילו טיפה קריר, אבל בכל זאת,
להלן המתכון – [ודרך אגב, נדמה לי שהוא גם מתאים למתכון The Zone סטייל (אם אפשר לקרוא לזה כך) צריך לשאול את קנקן אם הכמויות מאוזנות]
טרטור / ציזיקי / מרק יוגורט ומלפפונים קר (השם תלוי בתפוצה) – 3-5 מנות
400 גרם יוגורט עיזים (אני אוהבת לשלב יוגורט ממרקמים שונים)
כ-4 מלפפונים חתוכים לחתיכות קטנטנות
קצת פחות מחצי חבילת שמיר קצוץ דק
כף (אפשר פחות) שום כתוש של דורות
4-5 עלי נענע קצוצים דק
3-4 קוביות קרח
3-4 כפות שמן זית
3-4 כפות חומץ (רצוי איכותי)
מלח, פלפל שחור
מערבבים את כל החומרים, בהגשה אפשר לפזר קצת כורכום זה עושה צבע נחמד, או מעט אגוזים קצוצים ולקשט בעלה נענע. לרוויה ובתיאבון!!!
שיהיה לכם חג שבועות נהדר, שתקצרו יבולים לרוב, ותהנו מהביכורים כולם, חג שמח