לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אין אמת, עלינו ליצור אותה

החיים הם הדרך למוות

כינוי:  Elad Who

בן: 29





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2014    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 




הוסף מסר

2/2014

מי מפחד לטעות?


מישהו אמר פעם שניסיון זה השם שאנחנו נותנים לטעויות שלנו. אלברט איינשטין אמר שאדם שאף פעם לא עשה טעות אף פעם לא ניסה משהו חדש.

ובכנות, אפשר לצטט במשך שעות מה אנשים אמרו על טעויות, אז אני פשוט אגיד את דעתי. טעות מתרחשת  כשהציפיות שלנו לא התאימו למציאות, ואנחנו חושבים שאנחנו הסיבה לכך.

אם אני זורק כדור לסל והחטאתי –זאת טעות.

אבל אם אני אזרוק את הכדור והרוח העיפה אותו, זאת כבר לא טעות (בהנחה שאני לא מקצוען שרגיל להתחשב בכיוון הרוחות כשאני משחק כדורסל.)

האשמה כבר לא נופלת עליי, אני לא אחראי לכך שהציפיות שלי לא התממשו.

אנחנו פוחדים לטעות כי זה הטבע שלנו, המוחות שלנו התפתחו בצורה כזאת שאם יש לך חיים נוחים אל תיקח סיכונים, כי בטבע זה לא משתלם. הבעיה שאנחנו כבר לא חיים בין העצים או בתוך מערות, ובעולם התרבותי שלנו זה מאוד משתלם לקחת סיכונים: כי אין לנו מה להפסיד. המוחות שלנו פשוט לא רגילים לעולם של ימינו, לא היה להם מספיק זמן להשתנות.

אנחנו מפחדים לצאת מהאזור נוחות שלנו בדיוק בגלל זה, כל טעות יכולה להשפיע גם על הדימוי העצמי. אם ניכשל נחפש את הסיבה לכישלון ונאשים את עצמנו, שאנחנו לא טובים מספיק. למרות שכדי להיות טוב במשהו צריך קודם להיות גרועים בו, זה חוק. ידוע שכל המוזיקאים, לדוגמא, שהגיעו לקריירות מוצלחות התאמנו מעל עשרת אלפים שעות. המוח שלהם היה צריך עשרת אלפים שעות תרגול כדי להשתפר ולהגיע לרמה גבוהה כזו.

זאת הסיבה שאנחנו בדרך כלל נחפש סיבות לכישלונות שלנו, מלבד הצורך שלנו להסביר כל דבר, אנחנו רוצים לדעת שלא אנחנו אחראים לטעויות שלנו.

היינו עייפים, הפריעו לנו, לא הצלחנו להתרכז ואלו הסיבות הנחמדות, אם תרצו להיות אגרסיבים יותר תוכלו ממש להאשים אנשים אחרים בכישלונות שלכם: הוא לא התחשב בי, הם לא עזרו, היא ניסתה לפגוע בי וכו'.

אבל התירוץ שאנחנו משתמשים בו הכי הרבה הוא "אם הייתי רוצה הייתי יכול". אם היינו מנסים ונותנים מאה אחוז מעצמנו היינו יכולים להצליח, זה לא שאנחנו אחראים לכישלון, פשוט לא באמת התאמצנו.

לפעמים קשה לנו להשלים עם כישלונות שאנחנו אחראים להם, הם גורמים לנו להרגיש רע עם עצמנו ולכן אנחנו מנסים להעביר את האחריות למישהו אחר.

זאת הסיבה שאנשים מחפשים אישור מבני אדם אחרים, אנחנו רוצים את הוודאות שהבחירות שלנו הן בסדר ואם לא, אז זה גם בסדר – יהיה את מי להאשים.

אבל מה שחשוב לזכור, בדרך כלל אנחנו לא אשמים, זה פשוט המצב. וגם אם אנחנו אשמים, זה לא אומר שלא נצליח להשתפר בעתיד אם לא ננסה שוב.

ג'יי קיי רולינג הלכה ל12 מוציאים לאור עד שהסכימו לפרסם את הארי פוטר. אתם יכולים לדמיין את זה? אחרי חמש פעמים שקיבלה "לא", היא המשיכה לשאול. אחרי תשע פעמים שקיבלה "לא" היא המשיכה לשאול, יש לכם את האומץ להמשיך ככה? 

טעויות הן דבר נחוץ, את הפניצלין גילו בטעות. ויאגרה התחילה כתרופה ללב.  אף אחד, לא משנה כמה חכם, לא יכול לדעת מתי הוא יצליח ומתי יכשל. כל פעם שאתם מנסים אתם יכולים להגיע לתוצאות שלא יכולתם לדמיין, אל תפחדו לטעות ואל תפחדו לנסות.

תחשבו על העולם כמגרש משחקים, אל תפחדו לנסות דברים חדשים, אל תפחדו שיצחקו עליכם, אתם פשוט מנסים לחקור, לא רק את העולם, אלא גם את היכולות שלכם.

הצלחה זה לא משהו שיש לך, הצלחה זה משהו שאתה עושה. כדי להצליח בענק צריך קודם לטעות בגדול, טעויות הן לא דבר רע, הן מחדשות לנו, הן לוקחות אותנו צעד קדימה. ככה המדע עובד, המדע מתקדם רק כשמגלים כשתיאוריה כבר לא נכונה. תיאורית היחסות החליפה את חוקי ניוטון כי גילו שחוקי ניוטון לא נכונים כשמתקרבים למהירות האור. כל טעות היא צעד קדימה, אני מאתגר אתם ללכת כמה שיותר רחוק.

 

 

נכתב על ידי Elad Who , 26/2/2014 14:13  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הלחץ לאהבה


אפשר להכריח אנשים לעשות הרבה דברים, אבל דבר אחד בטוח אי אפשר להכריח אותם וזה להרגיש.
אנחנו חיים בעידן שאנשים מרגישים כל כך בודדים ומקדישים את החיים שלהם במרדף אחרי אהבה שמרוב מהירות להגיע אליה הם שוכחים להנות מהדרך.
מי מאיתנו לא מכיר את הבחור או הבחורה ששולח הרבה יותר מדי הודעות?
אני מאמין שלא משנה איזה חיבור מדהים היה בינכם, כשאתה לוחץ על אדם יותר מדי הוא לא ירצה לדבר איתך. אי אפשר לכפות על אדם לרצות לדבר איתך רק כי אתה שולח הודעות ומתקשר, להפך, אתה רק מוציא לו את החשק.
כשאנחנו פוגשים מישהו חדש, הוא יכול לשלוח הודעה ונתלהב מכמה שאותו אדם מדהים, נדבר איתו שעות. נחכה רק להיפגש איתו.
אבל אחרי שעתיים הוא שולח עוד הודעה, אתם לא יכולים לענות כי אתם עסוקים ואחרי עוד שעה הוא שולח הודעה נוספת.
מכירים את זה?
לכמה מכם כבר יצא החשק מלדבר עם הניג'ס?
 בהתחלה אתה עונה מתוך נימוס, אתה לא רוצה להרגיש רע, וחוץ מזה שהיה ביניכם קליק.
אבל זה נראה שככל שאתה מתרחק האדם השני מתחיל ללחוץ יותר, אני תוהה לעצמי, מה לעזאזל עובר בראש של בני האדם האלו? האם הם עיוורים לרגשות של הצד השני?
אי אפשר לכפות אהבה, אם אתם רוצים יחס אתם צריכים לתת לאדם השני לבוא אליכם, הוא צריך לרצות להיות אתכם, כל אדם צריך את הזמן לפתח רגשות,.
גם אם מגיע לכם יחס אוהב, גם אם רק הראתם חיבה לאותו אדם שאתם רודפים אחריו, זה לא יגרום לו לרצות להיות אתכם. זה לא משנה מה אתם מרגישים או כמה אתם צודקים בדרישות שלכם, אתם לא יכולים לצפות מאדם להרגיש משהו רק כי אתם מרגישים ככה.
כי אי אפשר לכפות אהבה.
נכתב על ידי Elad Who , 18/2/2014 23:48  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



האטימות של התקשרת בארץ


"עם כוח גדול באה אחריות גדולה", ואני לא סתם חנון שמצטט מספיידרמן, יש לי רעיון כאן.
חשבתי לעצמי, מה אם כל אמצעי התקשורת, או לפחות רובם, ישתמשו בכל הכוח וההשפעה שלהם כדי להשפיע לטובה על האזרחים, במקום לחפש רייטינג?
במקום לכתוב על פערים בין מינים, על אי צדק כלכלי, על ויכוחים דתיים, על אפליה עדתית ושאר האסונות שהתקשורת כתבה עליהם אינספור פעמים, יכתבו דברים טובים.
במקום לדווח על כל השוני שיש בנינו, נדבר על הדומה. במקום לראיין את החרדי הקיצוני שמייצג מיעוט וצורח שהוא מעדיף למות במקום להתגייס, תראיינו חרדי שבעד שילוב החרדים בצבא, תנו לו להציג את הדעה שלו. 
במקום לדבר על זמר שהטריד קטינות, נדבר על הצלחה בבתי ספר.
במקום לדבר על השמנה, נעודד אנשים להתאמן
אולי אני נאיבי שאני מצפה מטייקונים עסקיים לחשוב על טובת המדינה ועל טובת האזרחים לפני שהם חושבים על כסף, אבל לעזאזל, העולם יכל להיות מקום הרבה יותר טוב אם הם היינו משתמשים בתקשורת בדרך הנכונה.
התקשורת לא חושבת על ההשפעה שלה,  רק על רייטינג, הם מגדילים שסעים וכעסים,  במקום לנסות לחבר בנינו. הם מוסיפים שמן למדורה רק כדי לצלם אותה ולהרוויח כסף מזה. הם הצד השלישי שמרוויח מכל השנאת חינם.
אבל דמיינו שהם יחליטו להשתמש בכוח שלהם לטובה.
במקום שנתמלא בכעס ומרמור, נאהב את הארץ ונרצה לתמוך בה, נראה לאנשים שיש עוד תקווה והמצב לא כזה מחורבן.
קראתי פעם את המשפט הבא: "זה לא שהמצב בעולם נעשה גרוע יותר, אלו אמצעי התקשורת נעשו טובים יותר."
תחשבו על זה, התקשורת היא המשקפיים שדרכם אנחנו רואים את העולם, למה שלא נבחר משקפיים שיגרמו לנו לאהוב ולפתח את הארץ, במקום רק לבקר ולהתלונן עליה?
הפיזיקאי ריצ'רד פיינמן אמר שלכל אדם ניתן המפתח לשערי גן עדן, אבל אותו מפתח פותח גם את השערים לגיהנום.
התקשורת היא המפתח, השאלה שאנחנו צריכים לשאול עכשיו היא זאת, לאן אנחנו רוצים להגיע.
נכתב על ידי Elad Who , 17/2/2014 19:19  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

1,650
הבלוג משוייך לקטגוריות: 18 עד 21 , יצירתיות , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לElad Who אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Elad Who ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)