חומרים
1/3 1 כוסות אורז עגול
3/4 1 כוסות מים
4 כפות חומץ אורז יפני
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 נשלטת
אופן ההכנה
מניחים את האורז במסננת, ושוטפים במים קרים עד שהמים הניגרים נראים נקיים ולא עכורים.
מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים את המים. משאירים את האורז במים למשך חצי שעה לפני הבישול. לאחר חצי שעה, מבשלים על אש בינונית ומביאה לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים, וממשיכים לבשל עוד רבע שעה. מסירים את הסיר מהאש ומשאירים מכוסה כרבע שעה.
מערבבים במחבת את החומץ, הסוכר והמלח. בוחשים ברציפות על אש קטנה עד שהסוכר נמס, ונמנעים מלהגיע לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.
מעבירים את האורז החם לקערה. מפרקים את הגושים ומפרידים את גרגרי האורז.
לתוך הסיר יוצקים בהדרגה את תערובת החומץ, ובוחשים כך שהחומץ ייספג באורז.
היזהרו שלא להרטיב את האורז יתר על המידה. עד זמן השימוש באורז רצוי להניח על הקערה מטלית נקייה, ולשמור אותו בטמפרטורת החדר.
אופן ההגשה
לוקחים את הנשלטת ומפשיטים אותה מבגדיה. יש להציב אותה בעמידת שש לפני מקום הישיבה ולוודא שהיא יציבה.
לאחר מכן, לוקחים את הסושי (שהוכן לעיל או הוזמן לחלופין) ומניחים אותו בצורה מסודרת על גבה. מומלץ להניח מעט כל פעם ולחדש את המנות, כדי לאפשר סידור נוח ויעיל. במקרה ויש שני שקעים קטנים בגב התחתון, ניתן להניח בימני את רוטב הסויה ובשמאלי את הג'ינג'ר בצורה מסודרת.
מומלץ להחזיק כמה זוגות מקלות סיניים בבית - זוג אחד ישמש לתפיסת הלשון עם גומיות בכל צד (מאד יעיל) והאחר ישמש לאכילה. זוג נוסף יכול לשמש כאיום אנאלי למקרה והיא תחליט שלא לשבת בשקט כעבור זמן מה.
זהו, כעת רק נותר לשבת בנוחות ולהנות מהסושי.
סופ"ש נעים וטעים.