הסיבה לכך שבחרנו לפתוח במתכון הזה היא בגלל שזה המתכון הראשון שהכנו ביחד ואגב יצא מאוד טעים.
סופלה שוקולד הוא דבר אהוב על כולם! מהילדים ועד למבוגרים.
סופלה שוקולד (לקוח מ"אוכל טוב"-"מאסטר שף")
חלבי
מצרכים:
- 300 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות קקאו
- 4 ביצים מופרדות (חלמונים לחוד וחלבונים לחוד)
- 3/4 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- כפית סודה לשתיה
- שקית סוכר וניל
- כף תמצית וניל
- כוס חלב
- 2 כפות גדושות של סוכר
- קוביות שוקולד
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. ממיסים בסיר או קערה את השוקולד, החמאה והקקאו.
3. מורידים מהגז ומשווים טמפרטורות עם החלמונים: מערבבים מהר ומוסיפים את החלמונים לאט.
4. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה וסוכר הווניל.
5. מוסיפים את תמצית הוניל ואת החלב ומערבבים.
6. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצפת (לא להקציף יותר מדי, שלא יישבר!).
7. מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומערבבים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את התערובת לתוך קעריות אישיות (מיוחדות לאפייה) ומשומנות, עד 4\3 מגובה הכלי.
9. מכניסים למרכזה של כל קערית גם מטבע שוקולד.
10. מכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.
11. מוציאים מהתנור ומגישים עם אבקת סוכר, כדור גלידה או קצפת (אם אתם מכינים את הקצפת לא כל כך כדאי לשים רבה סוכר כי הסופלה מתוק מאוד).
אהבתם? תעשו לנו לייק בתחתית העמוד. שתפו איך יצא לכם או אם יש לכם שאלות תכתבו.
בתיאבון!