לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

״הזכות להיות ״אהוב״ על כולם נתונה רק למתים״

מפי הכותב רון זכאי: ״סקרנות הינה חתירה בלתי מודעת ליצירה״ ״אווילים יפרשו נתינה אוהבת כחולשה טיפשית״ ״הזכות להיות ״אהוב״ על כולם נתונה רק למתים״


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2013

ימני - שמאלני, ואני באמצע.


אני מצהיר בזאת שאני הוא הימני השמאלני ביותר!


אופס, קבלו תיקון קל, אני מצהיר בזאת שאני הוא השמאלני הימני ביותר!  


כי אני בעצם מאמין בימין כמעט בהכל כמו שאני גם מאמין לשמאל. אני פשוט שומע לשניהם זה בצד ימין וזה בצד שמאל ומסכים עם שניהם, אז החלטתי לעשות סדר, להבין סוף סוף ולהגדיר אחת ולתמיד מה אני מי אני, שמאלני או ימני?


הימין אומר לי ואני מאמין לו שזה נכון, שירושלים בירת הנצח לעולם תהיה בירת מדינת היהודים, זה הרי ברור כמו שהשמש זורחת כל בוקר, ברור לגמרי!

והר הבית זה שעליו היה בית הקודש שלנו מימים ימימה הוא פשוט יהודי לנצח, ואני מאמין שצריך לבנות אותו ולחדש ימינו כקדם בירושלים בירתנו הניצחית

ועכשיו אפילו אוסרים עלינו לבקר בהר הבית בסוג של עיוורון, מה זה לא ברור שמותר לכל יהודי לעלות להר הבית הקדוש שלנו מתי שיחפוץ ליבו בכך?

ואני מוכן להלחם על הזכות להיות שם בקודש הקודשים שלנו לנצח ולשמור את בירתנו הניצחית רק לנו.

לעומת זאת, אומר לי השמאל ואני מאמין גם לו שזה נכון, שעל הר הבית יש מסגד המוגדר על ידי מאמיניו כמקום קדוש להם והם שם כבר הרבה זמן והם מבטיחים מלחמה עקובה מדם אם נעלה לשם להקים את מקדשנו, ובפועל המציאות הם נתמכים בהמון מאמין על פני כל כדור התבל ואי אפשר להזיז אותם עכשיו משם בלי להקיז הרבה דם, ואני גם מוכן להלחם על כך שאני בעצם לא רוצה להקיז יותר דם, הקזנו כבר מספיק דמים העם שלנו ואני מוכן גם בשביל להפסיק את המוות הזה להלחם אפילו אם חלק מירושלים יהיה שלהם ולא שלי, כפי שקורה ממש עכשיו בפועל היום יום.

הימין אומר לי ואני יודע ומאמין, שהפלשתינים הם המצאה, אין עם כזה וזה ממש נכון, אבות אבותינו היו בחבלי ארץ ישראל שלנו כולה הרבה הרבה הרבה לפני שבאו לשם אלה שקוראים לעצמם עכשיו פלשתינים. ואני ממש רוצה שהם יידעו שעל חבלי הארץ והאדמות ההיסטוריות שלי אני לא אוותר לעולם ! ואני מוכן להלחם על כך, על אדמות אבותי כולם, ״שתי גדות לו לירדן״ וזה נכון וזה שלי.

לעומת זאת אומר לי השמאל ואני מאמין לו גם, שהפלשתינים הם גם בני אדם, ואפילו אם הם הגיעו לכאן אחרי אבות אבותי הם כבר כאן, והם כאן כבר מאות שנים ולא יום או יומיים, ואי אפשר לגרש אותם ולקחת את אדמתם סתם כך, וגם אי אפשר לשלוט בהם בכוח הצבא כמו כובשים, וצריך גם לתת להם את זכויות האדם הבסיסיות לחופש וחירות וצריך לתת להם מדינה לצידנו ולחלוק איתם שלום, ואני ממש חושב שזה נכון, ובכלל זכויות אדם הן הקדושות שבזכויות ואני מוכן להלחם על כך שיישמרו הזכויות הללו לכולם.

הימין אומר לי ואני מאמין, שהערבים הם טרוריסטים והם בעצם לא רוצים שלום, ושמנהיגיהם החמיצו כל הזדמנות לשלום, ובכל הזדמנות שקיבלו הם לשלום הם בחרו להתפוצץ עלינו עם מתאבדים במקומות המוניים ולרצוח בנו, ועכשיו אפילו יורים לעברנו טילים בלי אבחנה והם פשוט רוצים בדרך האיבה להעלים אותנו מכאן לאירופה או לים ולהותיר את הכל בארץ אבותי להם בלבד, ואני מוכן להלחם שזה לא יקרה ואני מוכן להקריב את עצמי כדי לשמור על ביתי.

לעומת זאת אומר השמאל ואני גם מאמין, שאילו לא היינו שולטים בהם דורות בכח ומעניקים להם חיים לא הייתה להם סיבה לעסוק בטרור, וגם שמנהיגנו שלנו שגו לדורותיהם בהבנת הצרכים שלהם והחמיצו גם הם את השלום, וכי הצבא השולט משחית אותנו ומקצין אותם, ושאין להם מה להפסיד, ואני האמת גם מוכן להלחם גם למען השלום אפילו אם אוותר למענם ואעזור להם להיות בני אדם ולחיות בשלום איתם.

הימין אומר לי ואני לגמרי מאמין שהכלכלה צריכה להיות חופשית ונתונה לכשרונם הבלעדי של פרטיים שיעסקו ביזמות ובהשקעות ויקימו מפעלים ויקבלו זכויות על ההון הטיבעי של המדינה לטובת הכלל, כי הם ישקיעו הם ייפתחו וידאגו למקומות עבודה ולשגשוג כלכלי ושצריך להניח להם ולתת להם לעסוק בזה ולעודד אותם להעניק להם הטבות מס ולתמוך בהם בכל דרך כי הם יביאו לפריחה, וזה נכון ואני מוכן להאבק בשביל שוק חופשי כזה.

לעומת זאת אומר השמאל ואני מאמין גם לו, שההון של המדינה שייך לכל אזרחיה וכולם צריכים לקבל חלק ממנו, ושצריך לחתור לשיויון חברתי ולדאוג לחלשים ולדאוג למעמד הביניים גם ולהעניק חינוך חינם מהגן ועד לתואר הנחשק, ושהעשירים ישלמו יותר מס והעניים לא יישלמו בכלל, ואני חושב שזה ממש נכון ואני מוכן להאבק למען שיווין כלכלי חברתי ולמען החלשים ולמען חלוקה צודקת ושיויונית של משאבי המדינה.

אפשר ככה להמשיך עוד ועוד והרשימה היא ארוכה. ולכן מספיק ודי, הגעתי כבר למסקנה.

אחרי כל ההסברים אני יכול להגדיר בקלות מי אני ומה אני.

אני הימני השמאלני ביותר! 

אופס רגע,

אני השמאלני הימני ביותר!

זהו נרגעתי, עכשיו אני יודע.


נכתב על ידי רון זכאי -רז , 24/7/2013 12:44   בקטגוריות אקטואליה, מפגשי ישרא-בלוג  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




Avatarכינוי:  רון זכאי -רז

מין: זכר

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

הבלוגים הקבועים שלי
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , זכויות אדם , סיפורים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרון זכאי -רז אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רון זכאי -רז ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)