לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מסע בעולם של אפיה

Avatarכינוי:  Baking Addict

בת: 31





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

5/2013

שבועות


אין הזדמנות יותר טובה לפתוח בלוג אפייה, אם לא בשבועות חיוך

חג שבועות הוא חג מאוד מיוחד עבורי, במיוחד לאור העובדה שאני רגישה ללקטוז (בגרסא החריפה וה"כייפית" של המושג).

אז מה עושים? עושים חג טעים, מתוק ולבן - בלי חלב!

 

בתפריט - 

 

טורט וינאי עם קצפת, אגוזי מלך ופירות יער

 

מוס שוקולד

 

 

 

מתכונים:

 

טורט וינאי עם קצפת

את בסיס העוגה (הטורט) מומלץ לאפות יום לפני הקישוט והציפוי, ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר.

מרכיבים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לטורט:

8 חלמונים

1/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

2/3 כוס קמח

2/3 כוס קונפלור

8 חלבונים

1/2 כוס סוכר

85 גרם מרגרינה/חמאה מומסת (אני משתמשת במזולה לאפייה בטעם חמאה- תחליף מצוין וטעים)

לקצפת:

1 חבילת אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב/חלב סויה

1 מיכל שמנת מתוקה (חלבית או צמחית)

למילוי וקישוט:

אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק

פירות יער טריים או קפואים (או כל פרי טעים אחר)

 

אופן ההכנה:

אפיית הטורט:

1. מקציפים את החלמונים עם שליש כוס סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת, עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

2. מנפים קונפלור וקמח יחד.

3. מקציפים חלבונים לקצף רך ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.

4. מקפלים את קצף החלבונים לחלמונים, מקפלים פנימה בהדרגה את תערובת הקמח ולבסוף מקפלים פנימה את החמאה המומסת.

5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנותיה ומיישרים את פני התערובת.

6. אופים 20-25 דקות ב-190 מעלות, עד שהטורט קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.

7. מחלצים את הטורט מהתבנית, מפדרים את פניו במעט קמח והופכים על נייר אפייה חדש (משאירים את נייר האפייה בתחתית - כעת הוא פונה כלפי מעלה). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד לשימוש.

לקצפת:

מקציפים ביחד את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה.

מרכיבים את העוגה:

1. מוציאים את העוגה מהניילון הנצמד ומסירים את ניירות האפייה. בעזרת סכין או חוט דייגים חוצים את העוגה לאורכה. את החלק התחתון מעבירים לצלחת ההגשה.

2. בעזרת מרית או שפכטל מורחים שכבת קצפת על חלקה התחתון של העוגה. מפזרים מעל הקצפת את האגוזים הקצוצים, ומניחים את חלקה השני של העוגה מלמעלה.

3. מצפים בקצפת את פניה וצדדיה של העוגה, ואת שארית הקצפת מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

4. מקשטים את העוגה בקצפת בכל דרך יפה ויצירתית.

5. מפזרים ומקשטים עם הפירות.

6. מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות - לפחות לשעה.

 

בתיאבון!

 

 



 

מוס שוקולד

את הכנת המוס כדאי להתחיל יום לפני ההגשה, משום שמומלץ להחזיקו במקפיא להתייצבות למשך הלילה.

מרכיבים: ל-3 רינגים בקוטר 10 ס"מ או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

למוס:

500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס קפה חזק (שמים בחצי כוס מים רותחים 2 כפיות קפה)

8 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה (חלבית או צמחית)

לעלי השוקולד: קטפו מהגינה עלים בצורה והטקסטורה הרצויים - מומלץ לבחור עלים בעלי נימים בולטים לקבלת עלים יפים וברורים

50 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו)

1/2 כפית חמאה/מרגרינה/מזולה לאפייה בטעם חמאה

לקישוט:

פטל (אם קפוא - להפשיר, כמובן שאפשר לקשוט בכל פרי אחר)

 

אופן ההכנה:

הכנת המוס:

1. ממיסים שוקולד וקפה במיקרוגל. יוצקים חצי כוס מהתערובת לכלי נפרד ושומרים בצד.

2. מקציפים חלמונים עם 2 כפות מכמות הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים.

3. מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.

4. משמנים את הרינגים ויוצקים מהמוס שכבה הממלאה כשליש מהרינג (אם משתמשים בתבנית גדולה - כשליש מכמות המוס). שומרים את שאר המוס במקרר.

5. אופים כ-15 דקות ב-170 מעלות, עד שהתערובת תפוחה ויציבה אך עדיין רכה למגע. מצננים. (אל תחששו אם התערובת תפחה ותפסה את כל נופח הרינג, לאחר הצינון היא תצנח ותהווה בסיס למוס)

6. מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה יחד עם 1/2 כוס תערובת השוקולד ששמרנו. מערבבים לקבלת רוטב אחיד ויוצקים על הבסיסים, עד שהרוטב מכסה אותם לגמרי. מעבירים למקפיא להתייצבות - כחצי שעה.

7. יוצקים את יתרת המוס ומחזירים למקפיא להתייצבות - לפחות לשעה, אני ממליצה ללילה שלם.

8. לחילוץ המוס, טובלים מטלית במים רותחים ומעבירים על פני דפנות התבנית, עד שהרינג מחליק מעל המוס. שומרים במקרר עד לקישוט/הגשה.

הכנת עלי השוקולד:

1. שוטפים את העלים ומייבשים היטב.

2. ממיסים במיקרוגל או בבאן-מרי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת רוטב סמיך.

3. מצפים את החלק האחורי של כל עלה בעזרת מכחול או מברשת (יש להפקיד לא לצפות את הצד הקידמי של העלה) ומעבירים לקירור לשעה.

4. מפרידים את העלים מהשוקולד במהירות (כמו הסרת פלסטר) ומעבירים למקרר עד לשימוש.

קישוט המוס:

מקשטים את המוס בפירות ובעלי השוקולד. ניתן לשמור במקרר עד להגשה. פורסים את המוס בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים.

 

בתיאבון!

 

מקווה שנהניתם,

חג שבועות שמח, טעים, מתוק ומשמין! קריצה

נכתב על ידי Baking Addict , 15/5/2013 20:48  
הקטע משוייך לנושא החם: שבועות שמח!
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לBaking Addict אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Baking Addict ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)