לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה


מסע בעולם של אפיה

Avatarכינוי:  Baking Addict

בת: 31





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2013    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

5/2013

פויקה






אני ובנזוגי כבר חודשים מתכננים לנסוע לכנרת ולהכין פויקה.

אז כשסוף סוף מזג האוויר נעים (כאן בצפון סבבי), קנינו את הפויקה, קנינו מצרכים ויצאנו לדרך.

לאור העובדה שזו הפעם הראשונה ששנינו מכינים פויקה, אילתרנו לאורך כל הדרך - החל ממצרכים (שחלקם לא מצאנו בחנות וחלקם שכחנו) ועד כלים חסיני חום לפויקה (שאפילו לא חשבנו עליהם, אבל הסתדרנו נפלא בטבע)

התוצאה, להפתעת שנינו, היתה טעימה במיוחד!

והמתכון, להלן:

מצרכים: לפויקה מס' 1 (3-4 סועדים, או זוג גרגרן במיוחד קריצה)

3 כרעי עוף

1 בצל

1-2 ראשי שום (לפי הטעם - אנחנו דוגלים שיותר שום משמע יותר טעים)

3 תפוחי אדמה

2 בטטות (או אחת גדולה)

1-2 פלפלים אדומים או צהובים

1 חציל קטן-בינוני

חבילת פטריות שמפניון טריות (אנחנו השתמשנו בפטריות משומרות שלמות, משום שלא מצאנו טריות בחנות)

פחית חלב קוקוס / שמנת לבישול צמחית (שוב, לא מצאנו את חלב הקוקוס בחנות, אז אלתרנו)

שקדים

אגוזי מלך

שמן קנולה

רוטב צ'ילי מתוק

מלח

פלפל שחור

מספר דגשים לפני שמתחילים:

* חתכו את הירקות לריבועים גדולים

* בדקו והקפידו שלתבשיל יש מספיק מים/נוזלים, אחרת הוא ישרף בתחתית

* אחרי התיבול והטעימה, אל תערבבו את הפויקה - תנו לו לעשות את שלו

* בצעו את הבישול על גחלים ולא על אש ישירה - זה יימנע מהתבשיל להישרף בתחתית

ההכנה:

1. מטגנים את הבצל במעט שמן, ומוסיפים את הכרעיים. ממשיכים לטגן עד שהעוף משחים מעט.

2. מוסיפים את הירקות, למעט החציל, ומוסיפים שמנת לבישול/חלב קוקוס ומים עד 3/4 מגובה הירקות.

3. סוגרים ומחכים חצי שעה.

4. מוסיפים את החציל, השקדים, האגוזים ורוטב הצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (בדקו כי יש מספיק נוזל בתבשיל)

5. לאחר 15 דקות, בודקים את הטעם ומתקנים.

6. סוגרים את הסיר, ומבשלים בלי לערבב כשעה. בדקו מדי פעם שיש מספיק נוזל בתבשיל.

7. מורידים מהאש, פותחים את הפויקה ומתחילים לאכול!


בתיאבון!






נכתב על ידי Baking Addict , 18/5/2013 13:38  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




הבלוג משוייך לקטגוריות: תחביבים , בישול , עבודות יצירה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לBaking Addict אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Baking Addict ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)