אני ובנזוגי כבר חודשים מתכננים לנסוע לכנרת ולהכין פויקה.
אז כשסוף סוף מזג האוויר נעים (כאן בצפון
), קנינו את הפויקה, קנינו מצרכים ויצאנו לדרך.
לאור העובדה שזו הפעם הראשונה ששנינו מכינים פויקה, אילתרנו לאורך כל הדרך - החל ממצרכים (שחלקם לא מצאנו בחנות וחלקם שכחנו) ועד כלים חסיני חום לפויקה (שאפילו לא חשבנו עליהם, אבל הסתדרנו נפלא בטבע)
התוצאה, להפתעת שנינו, היתה טעימה במיוחד!
והמתכון, להלן:
מצרכים: לפויקה מס' 1 (3-4 סועדים, או זוג גרגרן במיוחד )
3 כרעי עוף
1 בצל
1-2 ראשי שום (לפי הטעם - אנחנו דוגלים שיותר שום משמע יותר טעים)
3 תפוחי אדמה
2 בטטות (או אחת גדולה)
1-2 פלפלים אדומים או צהובים
1 חציל קטן-בינוני
חבילת פטריות שמפניון טריות (אנחנו השתמשנו בפטריות משומרות שלמות, משום שלא מצאנו טריות בחנות)
פחית חלב קוקוס / שמנת לבישול צמחית (שוב, לא מצאנו את חלב הקוקוס בחנות, אז אלתרנו)
שקדים
אגוזי מלך
שמן קנולה
רוטב צ'ילי מתוק
מלח
פלפל שחור
מספר דגשים לפני שמתחילים:
* חתכו את הירקות לריבועים גדולים
* בדקו והקפידו שלתבשיל יש מספיק מים/נוזלים, אחרת הוא ישרף בתחתית
* אחרי התיבול והטעימה, אל תערבבו את הפויקה - תנו לו לעשות את שלו
* בצעו את הבישול על גחלים ולא על אש ישירה - זה יימנע מהתבשיל להישרף בתחתית
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן, ומוסיפים את הכרעיים. ממשיכים לטגן עד שהעוף משחים מעט.
2. מוסיפים את הירקות, למעט החציל, ומוסיפים שמנת לבישול/חלב קוקוס ומים עד 3/4 מגובה הירקות.
3. סוגרים ומחכים חצי שעה.
4. מוסיפים את החציל, השקדים, האגוזים ורוטב הצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (בדקו כי יש מספיק נוזל בתבשיל)
5. לאחר 15 דקות, בודקים את הטעם ומתקנים.
6. סוגרים את הסיר, ומבשלים בלי לערבב כשעה. בדקו מדי פעם שיש מספיק נוזל בתבשיל.
7. מורידים מהאש, פותחים את הפויקה ומתחילים לאכול!
בתיאבון!