מאז שאנחנו גרים יחד התחלתי להבין איך בכיורים של אנשים תמיד ראיתי יותר כוסות מאשר צלחות. עבורי הקפה מעולם לא היה יותר ממשקה מר מייצר מיגרנות, והתה היה משקה לניקוי בלבד. שתיה חמה הייתה בגדר פינוק מזדמן בחודשי החורף, ולרוב יוצגה בכבוד על ידי כוס שוקו חם מתוקה וילדותית שאיש לא יוכל למצוא לה תחליף. היום, כאשר באתי לשטוף את הכלים בפעם השמינית לערך, הבטתי תחת ידיי וראיתי ארבעה ספלי חרסינה. שלושה שלי, אחד של אורח שבא לביקור. הבנתי פתאום כי הספל מציע לנו נחמה על בדידותינו, ממלא אותנו כאשר הבית ריק, אדי המשקה מתגברים על קור הרצפה.
ככלל, התחלתי להרגיש כיצד מרגישה עקרת בית. רעש מכונת הכביסה הפך למערפל תחושת הבדידות, רטט הפלאפון מזכיר את רטט החתול שנשאר מאחור. כאשר אני כועסת על בדידותי וצרותיי, חיש מהר מגיעים לידיי שלל חומרי ניקוי רעילים. במקום להבריק את נפשי אני מבריקה כיור, ועוד אחד. מראה, אולי חלון. שאוכל לראות את עצמי אך מעורפלת, אולי אאמין שאני נראית שמחה יותר.
פעם אמר לי אדם שעקרת בית נקראת בשמה כי היא עיקר הבית. אך נראה, שאני עיקרו רק כי אני מבלה בו רק במעט יותר זמן מזוגי. האמת היא, שאני מרגישה עקרה, משמחת חיים ומתקוות. תמיד הרגשתי כך, אך כשדממת האלחוט צורבת באוזניים אני מתחילה להבין שבכל מקום ובכל זמן לא אוכל להתחמק מהטבע הזה התבוע בי. אני מנסה לברוח מעצמי ומצרותיי, מבשלת תבשילים רחוקים ככל האפשר מבית אמא רק בכדי לנסות ליצור לעצמי בית אחר. ומבינה, שאיני דבר פרט לאותו צל של עצמי שהייתי פעם. רק עם יותר מטלות, יותר שקט להתמודדות ואולי קצת פחות תקווה.
פעם סיפרו לי על ספר שבו הופיעה אישה שרצתה להתאבד. היא דחתה את המועד בכל יום רק עוד קצת- לרגע שבו תגמר הכביסה. היא חיה שנים ארוכות ומתה בשיבה טובה, כיוון והכביסה לא נגמרה לעולם. שגרה לא נגמרת לעולם, תחזוק לא נגמר לעולם. אך איכשהו, הפכנו מתחזקי מכונות שאינן מכונות החיים של גופינו.