לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



כינוי:  סלט פירות

בת: 33





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2005

מתכון לפתאי (נודלס מוקפץ עם ירקות)!


כן, הבאתי לכם מתכון לפתאי! 
שזה נודלס מוקפץ עם ירקות! 
לא טעמתי את המכון הזה צפציפית, אבל אמא שלי הכינה משהו דומה וזה ממש טעים! 

חומרים:
200 גרם נודלס של "אסם"
2 ביצים חצי כפית סוכר 
2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני 
2-3 כפות שמן לטיגון 
1 בצל בינוני, פרוס לפרוסות דקות 
2 שיני שום קצוצות 
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק 
חצי פלפל חריף קצוץ דק (רק אם רוצים) 
כ-250 גרם כרוב סיני חתוך לרצועות דקות 
בצל ירוק חתוך  
2 גזרים חתוכים ל"גפרורים" 
100 גרם נבטים סינים 
חצי פלפל אדום פרוס לרצועות דקות 

לרוטב: 
7 כפות רוטב סויה בסגנון סיני 
1 כף אבקת מרק עוף 
1 כפית סוכר (רצוי חום) 
2 שיני שום מעוכות 
1 כף מיץ לימון 
2 כפות יין לבן יבש 

אופן ההכנה: 
1. מבשלים את הנודלס (כמו שמבשלים פסטה רגילה) 
2. טורפים את הביצים עם הסויה והסוכר, מטגנים ב-1 כף שמן לביצה מקושקשת, מפוררים לפיסות קטנות. 
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה קלה ושומרים בצד. 
4. מחממים בווק שמן ומטגנים בצל כ-2 דקות, עד לגוון זהוב שקוף. 
5. מוסיפים את הירקות בהדרגה תוך טיגון- ערבוב כדקה בכל שלב, על פי הסדר הבא: 
-שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף 
-גזר 
-פלפל אדום וקרוב 
-נבטים ובצל ירוק 
6. מוסיפים את הנודלס המוכנים, פיסות החביתה והרוטב ומערבבים עד שמבעבע. 
7. מסירים מן האש ומערבבים עם בצל ירוק. 

זה ארוך, אבל ממש טעים =) תהנו!! תפוח

קרדיט: חברת "אסם"

נכתב על ידי סלט פירות , 11/9/2005 13:45   בקטגוריות מנת השף  
12 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



45,846
הבלוג משוייך לקטגוריות: נוער נוער נוער , יצירתיות , הדרכה ועיצוב לבלוגים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לסלט פירות אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על סלט פירות ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)