
|
| 9/2005
מתכון לגלידה!!! מי לא רצה פעם גלידה אבל כשהוא פתח את המקפיא- לא היה? עכשיו תוכלו להכין בבית. לבד. יאמי!! =)
חומרים:
2 ביצים 250 גרם קצפת צימחית 5 כפות אבקת קקאו ממותק, אינסטנט 3 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מקציפים* את הקצפת הצימחית בקערה עד שנוצרת קצפת רכה. מוסיפים בהדרגה את הקקאו הממוקת וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת שוקולד יציבה. 2. מפרידים את הביצים. את החלבונים (הלבנים) שמים בקערית אחת, ואת החלמונים (הצהובים) שמים בקערית אחרת. 3. מקציפים את החלבונים בקערת הקצפה נוספת עד שנוצר קצף רך. מוסיפים לאט לאט את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב. 4. מערבבים את החלמונים עם הוניל. מוסיפים לקצפת, כף אחרי כף, ובוחשים בעדינות. 5. מוסיפים לתערובת את הקצף ובוחשים בקלות ובעדינות. מעבירים לתבניות הקפאה ומכסים הייטב בנייר פרגמנט. 6. מקפיאים ואוכלים! בתאבון =)
* מומלץ להשתמש במקפצה חשמלית.
המתכון נלקח מהספר- "ילדים מבשלים"
תהנו! אוהבת, תפוח
| |
|