
|
| 9/2005
מתכון לבורקס!!!! נכון מקורי? אז קבלו!
חומרים: 50 גרם גבינה צהובה 50 גרם גבינה מלוחה 1 כף קמח 1 ביצה כ-400 גרם בצק עלים קמח לפיזור על משטח העבודה 2 כפות זרעוני שומשום (רק אם רוצים) שמן (בשביל לשים בתבנית)
אופן ההכנה: 1. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת. שמים בקערה, מוסיפים גבינה מלוחה וכף קמח ובוחשים היטב. טורפים את הביצה בצלחת קטנה ומוסיפים כף אחת מהביצה לתערובת הגבינות. 2. מחממים את התנור בחום בינוני-גבוה. משמנים את התבנית אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל של 24X36 ס"מ. 3. מחלקים את הבצק ל-6 ריבועים, כל אחד בגודל 12X12 ס"מ. שמים כפית מתערובת הגבינות במרכז כל ריבוע. מקפלים את ריבועי הבצק מעל הגבינה ומניחים על התבנית. 4. מורחים את הבצק העליון בשארית הביצה (תשתדלו שלא יזלו טיפות). זורים שומשום על הביצה. 5. אופים בתנור המחומם במשך כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים את התבנית. שמים על מגש ומגישים חם.
בהצלחה =) תפוח
המתכון נלקח מהספר- "ילדים מבשלים"
נ.ב- אתם מוזמנים לבקש מתכונים נוספים. יש עוד מתכונים ברשימות =) ואם אתם מכינים משהו שהבאתי תגידו לי איך יצא לכם ואם אפשר לשפר משהו!
| |
|