כינוי:
realizes בת: 28
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יולי 2014
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 7/2014
תשובות לשאלון השבועי האם הגילוי והידיעה על מותם של 3 הנערים נפתלי, גיל-עד ואייל הייתה קשה עבורך באופן אישי? לא באופן אישי, באופן של כל עם ישראל כן, אני הייתי בהלם, ודיברתי על זה עם ההורים וחברות, אבל היו לי חברות למשל שממש ישבו ובכו, ואני לא בכיתי. היה לי כואב על המשפחות ועל הנערים. לא מעבר.
מה את חושבת על תגובתו של הצבא לרצח? סלחו לי על הבורות וחוסר העניין אבל כן שמעתי הדים סביב זה שהתגובה של צה"ל הייתה לא משהו (בעקרון שהם לא עשו כלום), אין לי מספיק מידע בשביל לתת תשובה איכותית ונכונה.
ומה את חושבת על תגובתה של התקשורת? שהיא חפרה. ברמות. על. היו איזה 48 שעות שדיברו רק על זה, אבל רק. זה סתם גורם לבהלה בעם, זה סתם עוד דרך של התקשורת לרכוב על משהו שקרה, עושים את זה כל פעם במדינה הזאת, זה פשוט משגע. תעבירו את הידיעה, תעבירו את הפרטים, תראיינו את האנשים הנכונים, ויאללה, הביתה, תנו למשפחה להתמודד עם האבל שלה בלי שכל 5 דק' גורם תקשורתי אחר יידבר על זה.
צפית בלוויה? בחלק קטן, ראיתי שהיא הייתה ענקית, וראיתי את האמהות, לא צפיתי בעוד.
האירוע גרם לך לחוש משהו בנוגע לעם ישראל? או לציבור הדתי? שייכות לעם תמיד הרגשתי, להגיד שאני מתכוונת לא לעבור מפה כשאהיה גדולה? לא, אני עדיין מתכוונת לא להישאר פה. אני מקווה בעז"ה שהיה לי את הכוחות הנפשיים והכלכליים לא ללמוד פה, ולחיות בארה"ב, לא מסיבה שאני מפחדת לחיות כאן (עברתי את הקטע הזה), ולא מסיבה שאני לא רוצה לגדל את הילדים שלי כאן, זה אך ורק מסיבות של קריירה ופיתוח אישי שאני חושבת שאין מספיק מקום לזה פה בארץ. ובנוגע לציבור הדתי, אף פעם לא מתתי עליו, (מדברת על החרדי) מתנחלים תמיד לא סבלתי לא משנה מה, עדיין כואב לי שנרצחו ילדים, אבל סלחו לי כן- אתם רציינים? לקחתם טרפ? ועוד באזור כזה? זה מתכון מושלם לרצח, ערבים באזור הזה רק מחפשים נערים תמימים לחטוף אותם. לא מצליחה להבין.
מה הרגשת כששמעת על הרצח של הנער מוחמד? מה את חושבת? הרגשתי אכזבה והלם, כאילו באמת? זה פתרון? זה לא פתרון, אפילו תחושת נקמה קטנה אין לאף אחד. זה רצח מיותר! של נער מיותר! וייגרום לעוד משפחה שכולה סתם!. הוא גם נער, הוא גם בן אדם, גם לא יש משפחה, לא צריך לרצוח אותו. לפעמים אני לא מבינה את האנשים שחיים פה, צריך לתת לצה"ל ולאנשים הרבה יותר חכמים ממני ומהם לעשות את תפקידם, והם חושבים על טובת כל העם, עכשיו יהיה גל של חטיפות ואתם תראו את זה, צריך לחשוב חכם.
איך את מרגישה בין כל המהומות שפורצות כרגע? האמת שזה נטע בי קצת פחד, אני בת 17 וחצי, בגיל הממוצע בערך של אותם הנערים, אם זה קרה להם, למה שזה לא יקרה לי? נכון אנחנו לא באותו האזור, ונכון אני בחיים לא עולה על טרמפים, אבל לא חסר היום שיטות לחטיפה, זה מאוד מפחיד אותי פתאום לעלות על מונית, ללכת לבד ברחוב, אני ממשיכה לעשות את זה, אבל אני מפחדת.
מה יקרה עכשיו? כמו שאמרתי, גל של חטיפות, הם הבינו מה המקום הכי חלש שלנו והם יפגעו בו. אלא אם כן צה"ל ייפעל בהתאם, אבל אני חושבת שזה ה"שקט" שלפני הסערה. בלי לפתוח פה לשטן.
מה לדעתך אנחנו צריכים לעשות עכשיו? להתגונן מצד אחד ולתקוף מצד שני. צריך לשים לזה סוף.
| |
|