בלוג ההצלה סופר את הפוסט החמישי שלו וזהו זמן טוב לעשות סוג של סיכום ביניים
לענות על שאלות שנשאלנו וגם להתייחס בקטנה לשמועות שמפיצים מי שמתנגד למהלך, נאמר מייד שזכותו של כל אחד לדעה אחרת ואנחנו לא מצפים לתמיכה של 100 אחוז או שכולם יחשבו כמונו.
אנחנו מאמינים שכולם רוצים שישרא ישאר פתוח, המחלוקות הן על הדרך ועל העובדות.
אלה העובדות:
בפוסטים הקודמים הבאנו צילומים של דף הסטטיסטיקה של ישרא שאגב גם אתם יכולים לראות אותם בעצמכם. בדף הראשי של ישרא בצד שמאל למטה, מופיעה המילה סטאטיסטיקה, עמדו עליה עם העכבר ולחצו על המילה - יפתח לפניכם דף הסטאטיסטיקה של ישרא, ממנו תוכלו ללמוד בעצמכם על מצבנו העגום:
יש ירידה בכל פרמטר שנבדק ומשפיע ישירות על מצבו.ישראבלוג הוא אתר של אנשים. אם יש ירידה בכניסות בכמות האנשים שפותחים בלוגים, סימן שהעסק במצב לא מי יודע מה.
נענע בחרו לפטר את מריאט העורכת של ישרא ,החליפו אותה באביהו שאלתיאל - עובד נענע שתפקידו כפי שהוצהר הוא אחר, ואת תפקידה של מריאט יעשה בזמנו הפנוי. ולמרות זאת מנכ"ל נענע דני רייכר הצהיר בפוסט שכתב בבלוג 5 שנענע שימשיכו לתפעל את ישרא כרגיל.
כל בר דעת יודע שעסק מפסיד צריך שינוי, אנחנו יודעים מזה הרבה זמן שערוץ 10 בקשיים כלכליים, מפטרים אנשים, מקצצים בשכר - כך גם עשו עם נענע ונענע עשתה כך לעובדת היחידה בשכר של ישרא.
בזמנו כשמריאט דיווחה על העובדה שנענע רוצה לסגור את ישרא, התכנסה קבוצת מתנדבים מישראבלוג לחשיבה ולפעולה איך לאפשר לישרא להשאר באוויר. נבנה קמפיין,שכלל מחאת וידיאו מצולמת שעוררה הדים רבים ונעשה הרבה רעש שהגיע גם לתקשורת הארצית , רדיו , טלויזיה והאינטרנט.
בשורה התחתונה, הוחלט בקבוצת ההצלה שנציע לראשי נענע למכור לנו את ישרא, הכוונה הייתה לממן את רכישת ישרא מגיוס כספים דרך אחד מאתרי גיוס כספים באינטרנט. חשבנו גם שאם נענע כל כך רוצה להפטר מישרא, היא אולי תסכים להעביר אלינו הבלוגרים את האתר בחינם.
נענע סרבה לשתי ההצעות. אנחנו מעריכים שהם ראו ושמעו את הרעש התקשורתי והבינו שיש להם בידיים אתר שעם ניהול נכון אפשר יהיה להרוויח כסף ממנו. הם החליטו לבטל את פיטוריה של מריאט וכולנו נשמנו לרווחה.
עברו חודשיים לערך ומשהו או מישהו בנענע התהפך, מריאט כאמור פוטרה ונענע מאיישים את משרת העורך באדם שהזכרתי שהוא לא עורך תוכן אלא אדם מתוך נענע שאמור לעסוק לכאורה בעניני ישרא בנוסף לתפקידיו הרבים האחרים.
הנה בואו נהרוג עוד שמועה, לא , תפקידה של מריאט לא היה רק להחליף פוסטים במסגרת המומלצים פעם בכמה ימים - 10 דקות עבודה כמו שמישהו אמר. בינינו כולם יודעים שלקרוא עשרות פוסטים ביום כדי לבחור את המומלצים בישרא ובנענע זה לא 10 דקות עבודה . אבל לא, זה בהחלט לא היה הדבר היחיד שעשתה ושעורך ומנהל צריך לעשות.
ואם כבר הורגים שמועות , בואו נהרוג עוד אחת, גדולה:
לא טליק ולא קנקן התה בשום סיטואציה לא רצו בעבר, לא רוצים בהווה, ולא ירצו בעתיד ומן הסתם גם לא ממש יכולים להחליף את מריאט בתפקידה. אף אחד מאיתנו הוא לא עורך תוכן ולא רוצה לערוך תוכן. שנינו עובדים בעבודה מסודרת אחרת ומספקת. אין לנו שום רצון הסבה לא למנהל ולא לעורך תוכן של אתר אינטרנט.
אז למה החלה המחאה?
דני רייכר מנכל עמותת ישראבלוג כתב פוסט לבלוגרים, לכאורה פוסט מאוד מרגיע, רק שאין בו כלום. לא תוכניות לעתיד, לא התייחסות למצבה המדרדר של ישראבלוג, שמשנת 2006 כאמור נמצא תחת חסותם והוזנח על ידם בצורה פושעת.
זה לא שישרא נקנה על ידי נענע בשנה שנתיים האחרונות, נענע רכשה את ישרא מידיו של יריב ב2006-2007. אילנה התמנתה לעורכת והבינה די מהר שנענע לא מעונינת להשקיע בישרא כספים רבים. גם גוף שמנוהל היטב, אבל לא מתוחזק היטב צובר תקלות ובסוף מתקלקל. בלוגרים שהיו רגילים לממשק נוח, החלו לסבול מתקלות שלקח הרבה זמן לתקן. אילנה קודם ומריאט אחריה היו תלויות במחלקה הטכנית של נענע, שלא מיהרה או יצאה מעורה לתקן במהירות תקלות בישרא. ולכן ככל שחלף הזמן והתרבו התקלות - התרבו גם בלוגרים שנמאס להם. נפתחו בלוגיות אחרות, עם ממשקים שנתנו מענה לדרישות בסיסיות והם עברו לשם. רבים גם פתחו דף בפייסבוק והעבירו את פעילותם מכאן לשם. אפשר להאשים אותם?
רייכר בפוסט שכתב, מבטיח לכם שתוכלו להמשיך לכתוב כאן ואנו אומר רייכר , אנו נדאג לצד הטכני. ואנחנו שואלים, מי מנע מכם לעשות את הדבר היחיד שנדרש מכם כבעלי בית עד היום? וכי השכר של מריאט עמד ביניכם לבין תיקון תקלות כאלו או אחרות? מי מנע מכם הפיכת הממשק של ישרא לממשק נוח יותר?
איך פתאום עכשיו? ובעיקר מי מבטיח לנו שישרא ימשיך לפעול באותה מתכונת למרות מצבה המדרדר וצמצום כוח האדם?
באין תגובות של רייכר לפוסט שהוא כתב (נימוס אלמנטרי לדעתנו, גם אם אתה מנכ"ל אתר אינטרנט, תגיב למי שמגיבים למה שכתבת ) החלטנו להתארגן כדי להשמיע את קולנו. לדאוג לבית שלנו.
מכיון שנענע סרבה למכור את ישרא או למסור אותה - לא היה צורך כמו בעבר בגיוס אנשי תוכן, גראפיקה ממוחשבת, אנשי חומרה ותוכנה , אנשי כספים, אנשים שמחזיקים שרת או שרתים והסכימו "להושיב" את ישרא על השרת שלהם בחינם! ועוד כהנה וכהנה אנשים מוכשרים אותם גייס טליק בסיבוב ההצלה הראשון.
ונותר רק לגייס את הבלוגרים שחושבים כמונו, שרייכר גם אם נתן מייל ומספר טלפון (במכתב שאומרים ששלח למייל של כולם ולא כולם קיבלו אלא חלק באופן סלקטיבי ולפי קריטריונים לא ברורים). וגם אם גרם לאתחול של ישרא בערב החג, מעשה נדיר בהחלט שלא נעשה הרבה שנים (ודרך אגב לא הביא לשום שיפור ואפילו לתקלות חדשות) - למרות כל אלה אנחנו חוששים שפיטוריה של מריאט הם השלב הראשון בייבושה של ישרא וההתארגנות היא בכדי ללחוץ על נענע לתת תשובות אמיתיות ובכדי שלא לא להיות מופתעים כשיודיעו לנו בעוד חודש שסוגרים את ישרא, כי הכל קורס.
הרי כסף חדש לא צנח מהעצים, החסכון בשכרה של עורכת תוכן, גדול ככל שיהיה, לא יביא מזור לחולייה של ישרא. במקרה הטוב (עם הדגשה במקרה הטוב) הוא יסתום פרצה או שתיים וזהו.
לכן גייסנו את מי שהסכים איתנו, כדי לקרוא בקול גדול לנענע לומר את דברם בקול ברור ומדוייק.
לתקן עוד שמועה שנפוצה בין הבלוגרים - לא חיברנו עצומה,ל א ביקשנו מהבלוגרים לחתום על אחת כזאת, יצרנו בלוג, וכתבנו בו את חששותינו. מן הסתם החששות שלנו תאמו לחששות של כ-139 אנשים נוספים (נכון לרגע כתיבה זה) - שהצטרפו כמנויים לבלוג ההצלה. אגב אני בטוח שאם רייכר יצהיר קבל עם ועולם שהם מתכוונים להחזיק את ישרא בחיים ,לשדרג אותו ,לשפר את הממשק, לעשות שינויים לטובה בדף הראשי מבחינה גראפית ,טכנית ותוכנית - ניהיה ראשונים להודות לכל הבלוגרים שהתגייסו ונחזור כל אחד לכתוב בבלוגו. בבלוג ההצלה נשתמש רק לדיווח ומעקב שוטף אחר התקדמות המילים למעשים.
אין לנו דבר נגד נענע. בניגוד לעוד שמועה, אנחנו לא רוצים ממנה דבר, לא תפקיד כלשהו ( טוב אולי להיות מנכ"לים של ערוץ 10 , אם מישהו ממש יתעקש - סתם , זה בצחוק כמובן ). אנחנו לא מכירים לא את המנכ"ל דני רייכר ולא את הממונה מטעם אביהו שאלתיאל.
אנחנו רוצים ישרא חי, מתפקד, נוח לשימוש, לעוד שנים רבות כבלוגרים מו המניין, זה הכל. לא רוצים לעזוב לפלטפורמות אחרות הקוראות לנו בפניות בבלוגים שלנו ופרסומי גוגל שכבר סופדים את ישראבלוג.
***
אנחנו
קוראים לכל מי שאיכפת מעתיד ישראבלוג ועדיין לא הצטרף, להירשם כמנוי
לבלוג. כל מנוי מחזק את מעמדנו כבלוגרים וקוראים, שבלעדיהם אין חיים
לישראבלוג.
מספר תומכים רשומים (המספר מתעדכן בסיום כל יום)
162
ממנוי למנוי השפעתנו עולה. האם את/ה המנוי הבא?
כמוכן,לאלו שעדיין לא עשו, אנא שרשרו למנויים בבלוג שלכם את ההודעה הבאה בתיבת המסרים ברשימת המנויים שלכם:
שלום. הודעה חשובה:
כדי להציל את ישראבלוג אנא הכנס/י לקישור כאן והצטרף כמנוי לשמירת ישראבלוג.
תודה לכול הבלוגרים הרבים שתומכים בדאגתנו לעתיד ישראבלוג הבית שלנו והציבו בבלוג שלהם את בול הדאגה לבית שלמטה.
|
|