| 11/2014
היכרות או סתם פוסט פתיחה קליל אז מי אנחנו בעצם?
שמונה נשים, שונות בכל, החל מהגיל, מצב משפחתי, מספר ילדים, תעסוקה, מיקום גאוגרפי וכו', אבל לכולנו ילדים שנולדו בשלהי סתיו 2013, ומעבר לכך התפתחה בין כולנו חברות תומכת, שכוללת בין השאר, התייעצויות, לבטים ושאלות שעולות לנו בגידול הילדים. בין לבין אנחנו מטריפות אחת את השנייה, באיזה מתכון מעולה, קל וזמין, שנועד לילדים וגם לעצמנו, מעין פינוק כזה שמגיע גם להם וגם לנו. יהיו פה מתכונים רגילים, וכאלו בריאים יותר, כאלו ללא חלב או ללא ביצים, כאלו שנוטים לצמחונות או לטבעונות, מכל הבא ליד. אתם מוזמנים ליהנות יחד איתנו.
אני יותר משמחה לפתוח עם הפינוק הראשון. __________________________________________________________________________
אז מה נאכל בלי לחם? או ביצת העין "החיפאית" של סבא איתמר, וסירות הגמבה.

אבא שלי לא בשלן, לא שף ולא טבח, אבל תמיד כשרצה לפנק אותי ואת האחיות שלי, הוא היה מכין לנו שלושה דברים, או "סלט גזר מגורר מתוק כמו בקיבוץ", עם יותר סוכר ממיץ תפוזים, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול, או שהיה מכין לנו מקושקשת מצחיקה עם ירקות בצורת פרצוף, או שהיה מכין לנו ביצת עין עלומה, והיה מספר לנו, ש"זו בדיוק הדרך שמכינים אותה בחיפה", עיר הולדתו, ולכן כך זכתה לכינוי- "ביצת עין חיפאית". היא מאוד קלה להכנה ואין ילד או מבוגר, שעומדים בפניה ובפני סירות הגמבה הממולאות בתבשיל הטונה.
מה שאנחנו צריכים להכין לפנינו -
מחבת קטנה עם מכסה תבנית חד פעמית מרובעת קטנה 2 גמבות גדולות, אחת פרוסה לפרוסות בעובי אצבע, השניה פרוסה לשמיניות. 4 בצלצלים ירוקים קטנים פרוסים לטבעות דקיקות חופן עירית קצוצה 2 ביצים קופסת טונה במים- מסוננת ומפוררת עם מזלג חצי גביע קוטג' חצי גביע גבינה לבנה חצי כוס פירורי גבינה צהובה כלשהי (אני משתמשת בדרך כלל במסדאם הולנדית)
אופן הכנה-
אנחנו מתחילים עם סירות הגמבה, נסדר אותם בתבנית הקטנה עם הקליפה כלפי מעלה, ונשים את התנור על חום של 200 מעלות בתכנית גריל למשך 6 דקות, רק עד שהקליפה תקבל צריבה. בינתיים נקצוץ בצל ועירית ונערבב עם הגבינות והטונה. לאחר 6 דקות נוציא את הגמבות מהתנור ונהפוך בעדינות, נמלא אותן עם תערובת הטונה והגבינות, ונחזיר לתנור לעוד 10-8 דקות בחום של 200 בתכנית הגריל.
מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
במחבת אנחנו שמים 2 כפות שמן זית או קנולה ונותנים למחבת לרתוח, מניחים את שתי טבעות הגמבה, והופכים לשני הכיוונים, עד שיש סימני צריבה, ואז שוברים את הביצה בפנים, לאחר דקה מכסים עם המכסה, ומנמיכים את האש ומטגנים עוד כ 2 דקות, עד שהביצה מוכנה העין מוכנה, ויש מעליה מעטה לבן, אבל בפנים היא עדיין נוזלית. מסדרים את הביצים על יד סירות הגמבה הממולאות, מוסיפים מעט ירקות טריים חתוכים, ומגישים מייד.
בתיאבון :)
הילה
| |
| |