לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

THEstyle

יש לכם בעיות? תוכלו לרשום לנו מלאאא שאלות בתגובות! או אפילו במייל שיהיה כתוב בכול פוסט נענה לכם, ונעזור לכם! ובנוסף אנו נעלה פוסטים ודברים חדשים ומגניבים :)) אז למה אתם מחכים? תצטרפו כמנויים! ותקבלו הודעה במייל ישר שעולה פוסט!!! ומידי פעם תקבלו דברים


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2015    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

3/2015

פוסט מתכונים לכבוד פורים!


פוסט מתכונים!
לכבוד פורים! 
(לא רק מתכונים לפורים)
תוצאת תמונה עבור מפריד
 מתכון לעוגת שוקלד פשוטה!
מתכון:

מצרכים:

שתים וחצי כוסות קמח תופח של אסם
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
שתי כוסות סוכר
4\3 כוס קקאו
4\3 כוס שמן 
כוס מים פושרים
4 ביצים
כוס מים רותחים בצד
אופן ההכנה: 
בקערה של מעבד מזון מכניסים את כל החומרים
עד שנוצרת תערובת חלקה בלי גושים 
אחרי זה מוסיפים את כוס המים החמים ומערבבים שוב.
שופכים לתבנית 26
או לסיר פלא
ואופים בתנור בחום של 170 מעלות בערך חצי שעה
ניתן לדקור את העוגה עם קיסם או שיפוד ואם הוא יוצא נקי סימן שהעוגה אפויה.
כמה אופציות לציפוי
כוס נס קפה - שתי כפות נס קפה ומים חמים 
כדי שהעוגה תצא לחה ורטובה
או ציפוי שוקולד
להמיס שוקולד בסיר ולצפות את העוגה.

עוגת שוקולד בשתי שניות
תוצאת תמונה עבור מפריד
מתכון לסופלה שוקלד:
מצרכים:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס קמח
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים (גודל 2)
  
אופן ההכנה 
  • 1. ממיסים את השוקולד בקערה על סיר עם מים חמים (בן מארי), עד להמסה מלאה של השוקולד.
  • 2. מוסיפים את החמאה לקערה עד להמסה.
  • 3. מורידים את הקערה מהסיר, ובמיקסר מערבבים את החמאה והשוקולד המומס, יחד עם הסוכר.
  • 4. מוסיפים את הביצים והחלמונים ומערבבים כ- 30 שניות.
  • 5. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד לקבלת מסה אחידה.
  • 6. מחלקים לקוקוטים חד פעמיים מנייר כסף, או מסיליקון.
  • 7. אופים בחום של 200 מעלות כ- 15 דקות. ניתן להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.
    סופלה שוקולד חם של רולדין (יח 
  • תוצאת תמונה עבור מפריד

מתכון לכדורי שוקלד:


מצרכים:
מצרכים ל-30 כדורים:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה  
אופן ההכנה:
1. לפורר את הביסקוויטים עד כמה שניתן
2. לקערה גדולה להכניס את הביסקוויטים, סוכר והקקאו ולערבב
3. להוסיף את החמאה / מרגרינה, חלב ותמצית וניל ולערבב היטב עד שכל החומרים התאחדו ואין גושים.
4. ליצור כדורים קטנים ולגלגל בתוספות השונות: סוכריות / קוקוס ועוד
5. לסדר בתוך מנג'טים
6. להכניס למקרר עד שהכדורים יתקשו


  • תוצאת תמונה עבור מפריד.

 

עוגיות בצבעי הקשת (עם לב)
מצרכים:

 

  • 170 גר' חמאה רכה

  •  

  • 155 גר' אבקת סוכר

  • קורט מלח

  • כפית תמצית וניל

  • 3 חלמונים (לשמור את החלבונים)

  • 310 גר' קמח

  • צבע מאכל ג'ל (6 צבעים)

  • 100 גר' סוכריות צבעוניות


 

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב. 
2. מוסיפים מלח תמצית וניל ומנפים את הקמח לתוך הקערה. ממשיכים לערבב עד לקבלת פירורים, מוציאים למשטח עבודה ומעבדים מעט. 
3. מחלקים את הבצק ל-1/3 לחלק הלבן סביב הלבבות ו-2/3 מהתערובת מחולקת ל-6 כדורים. בוחרים צבעי מאכל וצובעים כל כדור בצבע שונה עפ"י בחירתכם. מעבירים לקירור לכחצי שעה לפחות להתייצבות.
4. מערבבים את החלבונים שנותרו עם כף מים ומניחים בצד (זה הדבק).
5. מוציאים את הכדורים הצבעוניים מהמקרר, מרדדים למלבן ברוחב 5 ס"מ ואורך 10 ס"מ.
מורחים חלבון על המלבן הראשון תשימו בצבע כהה בחלק התחתון והעליון)מרדדים עוד אחד ומניחים מעליו ושוב מורחים חלבון וכך את כולם. באחרון אין צורך.​ מישרים קצוות של המלבן ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
6. מודדים 1.5 ס"מ, מסמנים לכל אורך המלבן וחותכים ישר. לוקחים חותכן לב קורצים לב ומניחים בצד אפשר למעוך בעדינות כדי שיתאים לגודל הלב שבחרתם (יוצאים 2 מכל רצועה).
7. מורחים חלבון ששמרנו בצד על הלב הראשון ומניחים מעל עוד אחד כך עד הסוף (אני הכנתי 10 לבבות בכל פעם).
מכינים מה-1/3 בצק שהשארנו בצד רצועות ומלפפים סביב הלבבות (זה החלק הלבן סביב הלבבות), מניחים על ניילון נצמד וסוגרים כמו סוכריה, מגלגלים מעט שיהיה חלק מעבירים למקפיא לחצי שעה.
8. מוציאים מהמקפיא מברישים בחלבון וטובלים בסוכריות צבעוניות, עם סכין גדולה חותכים עוגיות ברוחב 0.5 ס"מ מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה ואופים בחום 170 מעלות כ-12 דקות (שימו לב שלא ישחימו!!!). 
מתכון לעוגיות לב בצבעי הקשת של יפה ימין
תוצאת תמונה עבור מפריד
בראוניז שוקלד:
מצרכים:
  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 200 גרם חמאה

  • 2 חבילות אבקת סוכר (200 גרם)

  • 4 ביצים

  • 3 כפות קורנפלור

  • 200 גרם שקדים טחונים

  • 100 גרם (2 כוסות חד פעמיות) קקאו/ אבקת שוקולית

  • אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בינונית (אני השתמשתי בתבנית המחולקת שהיא מיוחדת לבראוניס אבל בהחלט אפשר בכל תבנית אחרת)

    ממיסים במיקרוגל (או על הגז) את השוקולד והחמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה ומצננים מעט. מוסיפים פנימה את כל שאר החומרים, לא חשוב הסדר, ומערבבים רק עד לאיחוד מלא.

    מעבירים לתבנית ואופים כ- 25-30 דק' (לא יותר!) עד שפני הבראוניס מתחילים להיסדק. מצננים ונזהרים לא לחסל הכל לפני שהאורחים מגיעים.

     
     
    תוצאת תמונה עבור מפריד
    קאפקייקס שוקלד:
    מצרכים: 

    ל- 12 קאפקייקס בתבנית שקעים:

    • 1 כוס מיונז (240 גרם)

    • 1 כוס מים (240 מ"ל)

    • 1 כפית תמצית וניל

    • 1/2 כוס קקאו (70 גרם)

    • 2 כוסות סוכר (400 גרם)

    • 2 כוסות קמח (280 גרם)

    • 1 כפית אבקת אפייה

    לזיגוג:

    • 300 גרם אבקת סוכר

    • 1/4 כוס מים רותחים

    • 1/2 כפית תמצית וניל

    לקישוט:

    • סוכריות צבעוניות וקישוטים מבצק סוכר

     אופן ההכנה:

    מהו המרכיב הסודי? – מיונז! השימוש בו מוסיף לחות ורטיבות, מבטל את הצורך להוסיף ביצים לתערובת, ושומר על עוגות השוקולד הקטנות במרקם עסיסי מאוד (בזכותו הן נשמרות טריות ורכות אפילו יומיים-שלושה). אל דאגה, לעוגות האפויות אין אפילו טיפ-טיפה ריח או טעם של מיונז.

     

     
     אופים את הקאפקייקס (לגובה נמוך מהרגיל):
    מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערה טורפים מיונז, מים, תמצית וניל, קקאו וסוכר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה.
    ממלאים מנז'טים עד 1/3 מהגובה (הקאפקייקס אמורים לצאת נמוכים יחסית). ואופים כ-15 דקות. מצננים
    מכינים זיגוג, מצפים ומקשטים:
    מערבבים את חומרי הזיגוג (למרקם של טחינה נוזלית). מוזגים מיד מעל הקאפקייקס, ומקשטים במהירות בסוכריות. מניחים לציפוי להתקשות כשעה בטמפ' החדר.
    תוצאת תמונה עבור מפריד
    עוגיות שוקלד צ'יפס:
    מצרכים:

    חומרים ל-50 עוגיות:

    • 250 גרם חמאה רכה

    • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)

    • 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם)

    • 1 כפית תמצית וניל

    • 2 ביצים

    • 2 כוסות קמח (280 גרם)

    • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

    • 1/2 כפית מלח

    לתערובת הבהירה:

    • 1/4 כוס קמח (40 גרם)

    • 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם)

    לתערובת הכהה:

    • 1/4 כוס קקאו (40 גרם)

    • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם)

     
    אופן ההכנה:

    מכינים את הבצק:

     

    במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.  מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
    מכינים את שתי התערובות ומצננים:
    מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ושוקולד צ'יפס מריר ומערבבים היטב.

     

     

    לקערה שנייה מוסיפים קקאו ושוקולד צ'יפס לבן ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
    מרכיבים ואופים: 
    מחממים תנור ל-190 מעלות. 
    בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול. 
    מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
     
    סוד מתוק – אפשר להכין את העוגיות מכל צבע בנפרד ולקשט בהמון סוכריות עדשים לפני האפייה. 

     

     
    תוצאת תמונה עבור מפריד
    זהו, זה כול הפוסט מתכונים :) אנחנו מקווים שנהנתם, ואם ניסתם חלק מהמתכונים תגיבו לנו למטה איך יצאו מוציא לשון
    אנחנו רוצים לתת קרדיט ל"גוגל" ולכול אתר שבתוכו שמצאנו את המתכונים האלה (שחלקם ניסינו והם עבדו מצויין)
    זהו עד כאן,
    נתראה בפוסט הבא :)
    (לבקשות\שאלות יש לכתוב כאן ויותר מאוחר כבר מעלים פוסט חדש)
    #style 

     

     

    נכתב על ידי , 4/3/2015 13:57  
    הקטע משוייך לנושא החם: פורים
    16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




    Avatarכינוי: 

    גיל: 9




    358
    הבלוג משוייך לקטגוריות: שונות
    © הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לTHEStyle אלא אם צויין אחרת
    האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על THEStyle ועליו/ה בלבד
    כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)