תוך כדי איסוף חומר לאתר, אני קורא הרבה סיכומים על שנת 2015 ותחזיות לשנת 2016. בסך הכל אני מרוצה.
שנת 2015 הייתה שנה טובה לטבעונות בארץ ובעולם, ושנת 2016 צפויה להיות יותר טובה. יותר ויותר אנשים עוברים לטבעונות, או לפחות מפחיתים מצריכת המוצרים מהחי. בארצות הברית, למשל, 6% מהאוכלוסיה טבעונים, ו- 36% הפחיתו מצריכת המזון מן החי. מספר בעלי החיים שנשחטים כל שנה שם ירד בכמה מיליארדים.
שוק תחליפי המזון מן החי הולך וגדל. יותר ויותר תחליפים כאלה נמכרים במרכולים, יותר ויותר מסעדות טבעוניות נפתחות ויותר ויותר מסעדות, רציניות ומזון מהיר, מציעות תפריט טבעוני. הטבעונות תופסת כותרות, ואתרי אינטרנט מדווחים על התעניינות הולכת וגדלה בטבעונות.
המגמות מפורטות בכתבות הבאות:
מתכונים טבעוניים - בין 10 החיפושים הפופולריים בפינטרסט
שוק תחליפי הבשר צפוי להגיע ל-5.17 מיליארד דולר עד 2020
אורי שביט נבחרה לאחת מ-50 הגיבורים של 2015
חברות שיווק מזהות את הטבעונות כמגמה מתרחבת
הקצביה הטבעונית הראשונה