הכנתי את זה לחברים שלי ביום שישי.
היה טעים רצח
מדובר בשתי שכבות של פירה עם גבינה מגורדת בתוספת בשר טחון (מאד מאד כשר)
מאכל בסיסי , ולא מסובך להכנה.
5 תפ"א
חמאה
גבינה מגורדת 100 גרם
קילו בשר טחון
2 פרסה (כרשה)
חצי ראש סלרי
גזר או שניים חתוך דק וקטן
ראש פטרוזיליה
שלש שיני שום
5-6 עגבניות או רוטב (רצוי פומודורו)
ביצה
לפירה
לקלף תפ"א
לפרוס ולבשל עם כפית מלח עד שיתרכך (בערך שעה)
לסנן ולמעוך
לערבב את הגבינה המגורדת עם הפירה ועם ה 50 גרם חמאה.
לטעות ולשפר את הטעם עם מלח ופלפל על פי בחירתכם.
לבשר
לטגן את הפרסה, הגזר, ראש הפטרוזיליה והסלרי על אש בינונית עם קצת שמן
להוסיף את הבשר לאט, שיעשה כמו שצריך.
לאחר מכן להוסיך את הרוטב עגבניות (ואני נוטה להוסיף לזה טימין ואורגנו עלים)
לבשל רבע שעה ביחד. לטעום ולתבל קצת.
לפרוס פירה כסנטימטר בתחתית הפיירקס
לשים את הבשר מעל, ללא מיצים.
לשים את הפירה הנותר מעל, להוסיף לו קצת גבינה מגורדת .
למרוח את הפירה בביצה. זה יתן קרסט נחמד וצבע יפה לחלק העליון.
להכניס לתנור שחומם ל 180 מעלות בערך 40 דקות.
שימו לב שהחלק העליון צריך להתכהות מאד.
תהנו:)