לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2023

}}}









לעתים רבות אלו החיים ברוויתם רבת הרגשות שמבקשים ממני ללא כל יכולת לסרב, להילוות אליהם. ובמובן מה אנו שבים ונפגשים, אני וחיים, לעתים בחיבור שקט, ופעמים אחדות באמצעות רעש סמיך ועבות המצוי בנפשי. כך או כך עלי להוולד לאחר שחתיכות הנצח ממני ערות לחזור. אולי נפגשים אני והבחירה בהם, בחיים, בדיוק כפי שנשמתי בחרה לה להיות אדם שעוד יגווע וימות כאחת האדם; ומעלה מעל מזמורי חדוה בין בתה לגריגה, לחורש נמוך קומה או יער שאזדקף בו. . ...הנשמה תולה את חוטי ומרקמי שביליה בי, לא מבקשת במילים אך מביאה אלי מדי זמן מה מן ריח והרגשה עזים, מעין מכת או סנוור חיים, היורדים אל תוך חזי ובטני ומרגישים כמו אור נוגה ואדמדם של מדורה להצטנף בחומה. מעין אהבה, מעין בית. דבר מוכר מאד ועוצמתי שלא מחוויר תכף ומיד, שנעים לשקוע בו לאט לאט, בעצב עמוק אפילו, הנפש קוראת לזה היזכרות, אולי גויעה לכמיהה או כמיהה לעולם שאינני חלק ממנו. ימים בהצברם, תמיד מוכיחים את חכמת השינוי שחל בי. עצי ההסקה הבלעדיים עבורך הם את עצמך המתחלחלת ומאיצה, מתחלחלת ומאיצה פנימה והחוצה אל חורשות עצים מגומדים וחינניים שאפשר לקלף מהם שרפים לרפואה, אל עשיה קטנה, אל עשיה זעירה ביותר, שהיא כל עולמך, לעתים. המים הרותחים של לבי יכולים לשרוף את לבי היטב, להפוך את מסעי לעגום ואיטי אם לא אדע גם את מלאכת הקירור הרכה. ורק בה יש אינספור משעולים כדי שהנזול הקסום לא יהיה בלתי נסבל אלא מרווה. לעתים שישנה אזעקה המתפשטת בחלל נשמתי נרקמת חרדה בחזי. ואני מתחילה לחזר אחר כינוי אחר שידבק בה, חידה, למשל. אני רוצה להקשיב לה ולמה היא מספרת לגוף ולאן היא מתכוונת ללכת כעת. ולאן עכשיו? שואלת אותה, מי יערוב לי שאינך מרגלת נמרצת שמתוך תת הכרתי?
עבור תופעות רבות הייתי רוצה לרקום חן אחר, כתב יד אחר של רישום מיוחד, הייתי רוצה לקרא לזה עוד אפשרות לנסיון להתהלך עלי אדמות. כי יתכן שהנסיון הזה כה בודד. כה בודד. לפעמים את מבינה כבחכמת שבתאי שאין אלו החיים הטומנים לך פח, אפשר ללבוש איבה ולהלך בין אותם קולות מרירים שכמו חורשים מזימות ומסבכים בטיפוס ארוך, אך הנסיונות ערים למתרחש בי כי אחרת לא היו נוצרים במיוחד למעני.
בין דהירה בין חלומות שנבעו היטב ממשקה חם של אפונת הפרפר ומרווה שחורה, אני יודעת שיש נטף-טל בין העלעלים, המחפש להמצא ולהשמע, אני לא יודעת אם אי פעם נפגוש זה בזו, מה יהיו תוי עיניך וקול פיך.
אני רק מבקשת בשנית את מה שביקשתי באחד מדפי המחברת הישנה,
נכתב על ידי צופר ערפל , 29/1/2023 23:25  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



16/1


כשאני מעבדת ומטמיעה את קורות הספינקס הפנימי קשה לי להביא עצמי למילים; גודש לא מזדהה לי עם רסיסי הנפטון שלי
שיכולים להאסף ולהווצר לשטף נוזל קסום וחמקמק
לכדי טינקטורה
שהיא אני, ויש רק רגע מיוחד ומסוים שבו זה אפשרי
עיבוד רגשי מנסה לרשת צורה, לחבר מילים, בית, יומן וקונכיה
לאט, לנחות, להרפות, אני מזכירה
חלום לילה נמוג ומותיר חללים שמשהו צעק בהם.
חלק גדול ממני עוד לא לגמרי עגן מנסיגת מרס וככל הנראה אמשיך לשאול שאלות מבלי להענות, להיות רכה קודם כל עם רגליי אל האדמה, להמתין ללא ידיעה לבאות, להיות ערנית בדיוק עד איפה שאני מסוגלת ולשאת במוגבלותי הרבה להיות מסוגלת ליותר ממה שאיני.
מתבוננת בציור נוסף (שכבר הבנתי, מוביל א ו ת י כמכתיב חידה) עם כתם אחד ששוב הגיע ועשיר בנשמתי. מבלי לדעת בדיוק, הכתם הגדוש הוא פשוט לחש ממני אלי. מכירים היטב אך לא מסבירים ראי.
נכתב על ידי צופר ערפל , 29/1/2023 01:20  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי:  צופר ערפל

מין: נקבה





© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לצופר ערפל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על צופר ערפל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)