בדיוק כמו בשנה שעברה, גם השנה אנו מוצאים את עצמנו עם עשרות רבות של ק"ג של תפוחי עץ.
את הקטיף התחלנו אתמול והמשכנו היום, והיד עוד נטויה. הטרול ואינשם עוזרים בחדווה רבה (אינשם בעיקר בלקחת תפוחים, לתת בהם ביס אחד, ולהעיף את השאר על הקרקע. הטרול בלטפס על העצים לגבהים שמהם הוא לא מסוגל לרדת רק כדי לקרוא לנו שנעזור לו).
השנה גם ננסה לעשות מעשה בכדי שלא נגיע למצב של שנה שעברה, בו נרקבו לנו בסופו של דבר עשרות רבות של ק"ג בגלל חוסר שימוש והמתנה רבה מדי.
ביום רביעי, בסיוע אבי הבלונדה, ניקח כ-60 ק"ג של תפוחים בשני ארגזים גדולים לכאן, שם יעזרו לנו להפוך אותם למיץ תפוחים מפוסטר בקופסאות נוחות של 1 ליטר. זה מחזיק שנה סגור או חודש פתוח, כך שתהיה לנו אספקה פחות או יותר עד לשנה הבאה (מ-60 ק"ג יוצאים בערך 30 ליטר מיץ).
ארגז נוסף עם 15 ק"ג של תפוחים נקטף למטרות אכילה.
בזמן הקטיף עברה אישה עם תינוק במקום ושאלה אם היא תוכל אולי לקנות מאיתנו שקית תפוחים. ענינו שאנחנו לא ממש יודעים מה לעשות עם כל התפוחים אז היא מוזמנת לבוא ולקטוף שקית בחינם. היא חזרה לאחר מכן ועזרה לנו להפטר מעוד כמה עשרות.
לבסוף, החלטנו שכמה עשרות נוספים יהפכו, כמו שניסינו בשנה שעברה, לתפוחים מיובשים.
זה התחיל עם תפוחים קטופים (כאן נשארה בערך חצי הכמות שהתחלנו איתה):
את התפוחים קילפנו והוצאנו את האמצע.

חתכנו לפרוסות והנחנו על מגשים.



על שלושה מחמשת המגשים גם פיזרנו קינמון.

הכנסנו לתנור ב-70 מעלות ל-12 שעות (כשהדלת פתוחה קצת והמאוורר עובד).

וזו התוצאה:



והיום, סיבוב שני עם השאר.
ועכשיו, יש רק עוד קצת יותר מחצי מכמות התפוחים הכוללת שנשארה עדיין על העצים.